Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:05, 27 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Powiadasz, że rozplenica nie daje rady rozchodnikowi??? Zobaczysz u mnie na cycku...chyba jednak będę musiała zabrać rozchodniki stamtąd...Moudry już się zaczyna rozpychać...no, zobaczysz, masz z tym doświadczenie.

Ale żeście wylizały!!! Mucha nie siada!!!

Byłąm i widziałam. Moudry - potwór będzie, ale to już Wiesz.

Wylizane było- jak pisałaś. Dziś jest ciut mniej, ale nie plewię jeszcze. Wypoczynek - tak zaplanowałam.
Mój zielony świat 20:00, 27 sie 2017

Do góry
Miskanty się kłoszą. Bardzo fajna odmiana tego srebrno kwitnącego miskanta po prawej - Rosie.
Bardzo wysoki, ma ponad 2,5 m

Rozplenica Little Bunny

Ogród bacowej 18:33, 27 sie 2017

Do góry
Ewa zobacz na moim wątku odpisałam na temat moich traw.

To jest rozplenica a zebrinus byl poprzednio przez sezon nie dawal oznak zycia i do dolka wsadxilsm roxplenice. Teraz mam w tym samym dolku rozplenice, zebrinus i proso czerwone kture sie wysislo -3 w jednym m
Typografia ogrodu 13:10, 27 sie 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
świetnie wygląda rozplenica z rozchodnikami duet doskonały, a co przed trzcinnika dosadzić , jaki jest jego duet doskonały?
dobre pytanie u mnie rosną przed nim wlasnie rozchodniki ko i rozplenice i cisy kolumnowe. Może wysokie białe jezowki albo werbena?
Typografia ogrodu 09:43, 27 sie 2017

Do góry
świetnie wygląda rozplenica z rozchodnikami duet doskonały, a co przed trzcinnika dosadzić , jaki jest jego duet doskonały?
Moja glebo terapia 23:24, 26 sie 2017

Do góry
Nie, nie te same jakoś tak sadziłam bez głowy, rozplenica w tedy była mikra i nie przeszkadzało że są blisko niej. W tym roku pomimo skubania prze zemnie ( zrobiłam dwie nowe ) i dodatkowo przez psa coś pod nią szukała przy okazji ją dzieląc bujnęła i zasłoniła jednego całkiem.
Moja glebo terapia 22:51, 26 sie 2017

Do góry
Tyle się wcześniej opisałam to teraz trochę pisma obrazkowego z dzisiaj.

Moja kolejna fotogeniczna żurawka

Rozplenica coraz więcej ma kłosków ibłąd nasadzeniowy do skorygowania , przysłania wrzosy, muszę je zamienić miejscami z wrzoścami

i jeszcze takie ujęcie

Ptasi gaj 22:17, 25 sie 2017

Do góry
A moze to nie rozplenica. Jakas trawe widzialam na zdjeciu w twoim watku ale czy to rozplenica.
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:40, 25 sie 2017

Do góry
W ogrodZie bezkrólewie, goście buszują w domu i ogrodzie, a chwasty na to jak na lato
Nie ma czasu na prace ogródkowe, nawet kilka doniczek nie posadzonych, 4 lawendy w donicach uschły...

Bukszpany powoli odżywają po reanimacji

a tu trawa od Irenki, która podzielona jest już tak wielka jak u jej pierwotnej wlaścicielki

rozplenica black beauty - czekam kiedy zakwitnie

Zielonym do góry... 08:28, 25 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
To jak ci rozplenice przypasowały, to zerknij do Polinki, bo pokazywała (chyba 2 dni temu) większą rozplenicę 'Lady U'. Śliczna! (rozplenica i Polinka)

dzięki za namiary...
co do Polinki sie nie wypowiadam bo nie poznałem wiem że piękny ogród posiada...
poczytałem o rozplenicach i rzeczywiście niezłą kolekcję zerbała...i sporo też innych traw...musze moje ML przesadzić i może zastąpić Verigatusem bo lepszy do cienia/półcienia.. za bardzo mi sie wiśnie rozrosły i cieniują...
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 08:19, 25 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Aby cokolwiek radzić trzeba mieć bliższe dane - jaka gleba (i jej mieszanka na etapie sadzenia), jakie stanowisko etc. "Serce" rośliny jest w ziemi i to jej jakość decyduje o efektach ogrodnictwa.
Na podstawie tego co napisałaś nie sposób doradzić

Mam podobny problem co Gordon, gleba gliniasta rozluźniona podczas sadzenia piaskiem, dodana ziemia ogrodowa z worka do dołka, stanowisko słoneczne, ale nie patelnia. Sytuacja jest o tyle dziwna, że jedna rozplenica w tym miejscu pięknie kwitnie, druga, która rośnie zaraz obok pierwszej ani myśli wypuszczać kłosów. To jest ich trzeci sezon, zostały posadzone latem 2015.
Z jakich powodów rozplenice nie chcą kwitnąć?
Mirkowy ogród (początki) 16:11, 24 sie 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Trawki troszkę nie bardzo fotki ale już ciemno było.
Rozplenica Hamlen

Rozplenica Black

Trawka Pegasus z nasionek od Przemka

Rozplenica Moudry z tegorocznego siania.

I Majesti.

Trawki Mirko wszystkie pięknie rosną. Sporo odmian... u Ciebie prawie jak w szkółce.
Zielonym do góry... 14:43, 24 sie 2017

Do góry
To jak ci rozplenice przypasowały, to zerknij do Polinki, bo pokazywała (chyba 2 dni temu) większą rozplenicę 'Lady U'. Śliczna! (rozplenica i Polinka)
Z ogródka na wsi 13:10, 24 sie 2017

Do góry
Sekator znaleziony!!! Leżał sobie w rogownicy toteż nie rzucał się mi w oczy

Pole, pole łyse pole trochę się zapełniło...
Ostróżki, werbeny i miskant posadzone...została rozplenica i paprocie
Przydałby się jeszcze trochę jednorocznych i werbeny ale...za rok będzie już lepiej

Ostróżki niby jako sadzonki ładne ale mogłyby być jeszcze wyższe

Tu ma być ogród :) 20:19, 23 sie 2017

Do góry
Rozplenica Viridiscens

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:51, 23 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Yyyyyy-a ja myślałam, że moja rozplenica jest zaje....ta!!Ale potfoorki cudne.

Kora nie zjeżdża Ci z rabaty.Mnie ją ciągle wywiewa z wykuszowej-wkurza mnie to.

hihih moje już trzylatki te rozplenice Twoje też piękne! Zobaczysz jak przytują na następny sezon!
co do kory .... tam gdzie mam ją ułożoną przy hortensjach jest spadek do koski ... przy deszczach wiecznie wyłazi!!! a jak nie deszcze to dzieciaki jak jeżdzą rowerami zawsze zachaczą o rabatkę, tak naprawdę to chyba najwięcej kory przec moich chłopców zostaje wyniesionych z rabat!
Tu ma być ogród :) 19:33, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak tak szukam w pamięci to chyba nie ma takiej pośredniej trawy - co najwyżej rozplenica....

Za wszystkimi powtórze - przedpłocie klasa sama w sobie

Ten Morning Bright, którego podpowiedziała Zana, właśnie jest taki pośredni.

Znalazłam go i teraz dumam czy kupić, bo na właściwe miejsce mogłabym wsadzić dopiero wiosną (przecież teraz nie będę tych wielgaśnych Variegatusów przenosić)
Poza tym drogi jak szlag, 21 zł za doniczkę P13, ale eM mówi żeby kupować

Dzięki za pochwałę przedpłocia.
Anna i Ogród 13:37, 23 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Zebrinusy i tawuły pod sosnę też myślałam, zwłaszcza Zebrinusy bo po lewej od sosny tworzę rabatę trawiastą.

Derenie w kulkę? A one takie rozwichrzone mi się podobają

Derenia w kulkę pokazałabym Ci bo jest u sąsiadki ale leżę w domu od wczoraj w łóżku. To może innym razem. Jest piękny, gęsty co roku cięty jak bukszpan.

Trawiastą robisz to super.nie zapomnij o rozplenicach. Przed hortensją rozplenica też ładnie wygląda i rozchodnik i jeżówki. Ja mam też choinę jeddeloh.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:59, 23 sie 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
i rozplenice na pierwszym planie

Yyyyyy-a ja myślałam, że moja rozplenica jest zaje....ta!!Ale potfoorki cudne.

Kora nie zjeżdża Ci z rabaty.Mnie ją ciągle wywiewa z wykuszowej-wkurza mnie to.
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:56, 23 sie 2017

Do góry
i takie tam słoneczko

hibiskus tuż tuż

rozplenica red head piórka pokazuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies