Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 17:45, 04 wrz 2017

inag napisał(a)
Hej!
Ta rozplenica wcale nie jest tak słabo widoczna Daj jej jeszcze rok czasu a pokaże co potrafi. Widać, ze ona jeszcze młodziutka. Jak zmężnieje to będzie jeszcze lepiej.
Niestety wykładanie się hortensji jest częste. U nas sprawdził sie taki sposób na podparcie: Dwa kołki, rury od przęseł ogrodzenia lub coś takiego wbite pod kątem i na trzech wysokościach poprowadzone linki. Szybko i skutecznie

Ilonka ten sposób na hortensje godny jest zgapienia, będziemy kombinować w przyszłym roku. Tyle, że one na boki też się tak wywijają, przydałoby się dać im podpory wokoło.

A rozplenica ładna, spora ale kotki Lady U byłyby lepiej widoczne

inag napisał(a)
I dotarłam do zdjęć Auć, jak tu pięknie!!! Dziewczyno jesteś mistrzynią! Twoje stipy nadają się jako główna fotografia na paczkę z nasionami
Drzewka też cudne Nie mogę wyjść z podziwu. Chcesz dać się zrozsnąć tujom w jedem szpaler?

Z tujami właśnie się waham, miałam zamiar je scalić ale takie słupy łeadne są i sama nie wiem jak lepiej
Stipa w pas się kłania

Aniaaa napisał(a)
Hej Babeczko
Ale się dzieje.Cofnęłam się kilka stron.
Bukszpan fajnie uformowany.U mnie też jest grzybek.
Stipa u Ciebie robi fajną robotę.Super wygląda.Moja się zbuntowała w tym roku i cienko wygląda.
Przedogródek idealnie wpasowany w Twój ogród.U mnie z minimalizmem cieniutko

Serdeczności zostawiam

No i wszystko jasne Cieszę się z Twojej obecności, bardzo się cieszę
Nie widziałam u Ciebie grzyba, chyba patrzeć nie umiem
Co do stipy to nie wiadomo jaka za rok będzie, ta obecna raczej już cieszyć kolejny rok nie będzie. I fakt, zjawiskowa jest i wszystkie mankamenty jestem w stanie jej wybaczyć
Buziaki Aniu

yolka napisał(a)
U Ciebie jak zawsze pięknie

Szału nie ma Jolu ale muszę przyznać, że też podoba mi się

mrokasia napisał(a)
Hej Ola!!!
Przyszłam się przywitać .
U mnie szaro, buro i mokro. Stoję z robotą i dostaję kota .
Rozplenica bardzo ładna, czego od niej chcesz? Urośnie .
Hortki ładnie Ci się przebarwiły.

Heja U mnie też mokro, zimno i do bani Trochę zbyt nagle ta jesień zawitała, mogłaby się lekko wstrzymać. Moje plany też uległy odroczeniu ale dziś i tak nic bym nie ruszyła. Od czwartej na nogach jestem i już mi lekko powietrze schodzi
Johanka77 22:08, 04 wrz 2017

A ja to się w sumie cieszę, że w te weekend lało. Choć raz miałam luz i olałam temat.
Tylko na te chwaściory patrzeć nie mogę
inag 22:22, 04 wrz 2017

babka napisał(a)

Ilonka ten sposób na hortensje godny jest zgapienia, będziemy kombinować w przyszłym roku. Tyle, że one na boki też się tak wywijają, przydałoby się dać im podpory wokoło.

A rozplenica ładna, spora ale kotki Lady U byłyby lepiej widoczne

Z tujami właśnie się waham, miałam zamiar je scalić ale takie słupy łeadne są i sama nie wiem jak lepiej
Stipa w pas się kłania

U mnie są gęsto posadzone więc się ładnie trzymają od boków. "Wylewają" się tylko na przód ale tak na całego. Te druty nieźle je ogarniają.
Co do kotków Lady to one rzeczywiście są mega widoczne. Jeśli tak Cie korci to wsadz tam Lady a dla hameln zawsze znajdziesz inną miejscówkę
Ciekawa jestem co zrobisz z tujkami tzn czy zostaną słupami czy scalisz je w jedność???
Iwonka 16:25, 05 wrz 2017

babka napisał(a)

Wczoraj miałam dzień bez ogrodu a i dziś niewiele zdziałałam, skończyłam jak już się ciemno robiło. Przycięte lawendy, dosadzonych kilka rozchodników i głazy
Nie zwracajcie uwagi na pomarańczowe cudo za płotem, Jutro już go tam nie będzie

[

Olu czy turzyca Evergold ma paski? Dziś w szkółce wreszczie spotkałam tę odmianę, ale wszyskie miały środki żółte bądź lekko białe z zieloną obwódką. Jakieś takie pstrokate były
beata_m 20:35, 05 wrz 2017

babka napisał(a)

.... i te piękne podpory grabowe

oj tam oj tam ... jak to zawsze bywa mistrz nie docenia wlasnego działa
ren133 20:41, 05 wrz 2017

babka napisał(a)

Ja bym nie scalała ... właśnie takie zwracają uwagę ... są takie nietuzinkowe ... nie wyglądają jak tło ... chyba, że chcesz żeby były tłem ... wtedy scalaj
babka 21:44, 05 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)
A ja to się w sumie cieszę, że w te weekend lało. Choć raz miałam luz i olałam temat.
Tylko na te chwaściory patrzeć nie mogę

Czasem też się cieszę z kiepskiej pogody, odsapnąć trochę można
Ale pracy zawsze sporo jak nie w ogrodzie to w domu. Dziś po południu troszkę się poprawiło i poczyściłam trawy,
zaczynają wygniwać
babka 21:48, 05 wrz 2017

inag napisał(a)

U mnie są gęsto posadzone więc się ładnie trzymają od boków. "Wylewają" się tylko na przód ale tak na całego. Te druty nieźle je ogarniają.
Co do kotków Lady to one rzeczywiście są mega widoczne. Jeśli tak Cie korci to wsadz tam Lady a dla hameln zawsze znajdziesz inną miejscówkę
Ciekawa jestem co zrobisz z tujkami tzn czy zostaną słupami czy scalisz je w jedność???

Moje też ciasno rosną a i tak kładą się do środka, plączą ze sobą.
W przyszłym roku mniej zasilać je będę.
Jeśli spotkam gdzieś L.U. to zrobię podmiankę
babka 21:58, 05 wrz 2017

Iwonka napisał(a)

Olu czy turzyca Evergold ma paski? Dziś w szkółce wreszczie spotkałam tę odmianę, ale wszyskie miały środki żółte bądź lekko białe z zieloną obwódką. Jakieś takie pstrokate były

Ma paski i rzeczywiście jest trochę pstrokata a kolor pasków bywa różna. Zwykle jest lekko kremowy ale może być bardziej biały z zielonym. Zależy od gleby, nawozów i światła.
babka 22:00, 05 wrz 2017

beata_m napisał(a)

oj tam oj tam ... jak to zawsze bywa mistrz nie docenia wlasnego działa

Heeee mistrz

Najważniejsze by graby ładnie się wyprostowały, może za dwa lata będą na tyle mocne, że dadzą radę bez podpór ?