Ilonka ten sposób na hortensje godny jest zgapienia, będziemy kombinować w przyszłym roku. Tyle, że one na boki też się tak wywijają, przydałoby się dać im podpory wokoło.
A rozplenica ładna, spora ale kotki Lady U byłyby lepiej widoczne
Z tujami właśnie się waham, miałam zamiar je scalić ale takie słupy łeadne są i sama nie wiem jak lepiej
Stipa w pas się kłania
No i wszystko jasne Cieszę się z Twojej obecności, bardzo się cieszę
Nie widziałam u Ciebie grzyba, chyba patrzeć nie umiem
Co do stipy to nie wiadomo jaka za rok będzie, ta obecna raczej już cieszyć kolejny rok nie będzie. I fakt, zjawiskowa jest i wszystkie mankamenty jestem w stanie jej wybaczyć
Buziaki Aniu
Szału nie ma Jolu ale muszę przyznać, że też podoba mi się
Heja U mnie też mokro, zimno i do bani Trochę zbyt nagle ta jesień zawitała, mogłaby się lekko wstrzymać. Moje plany też uległy odroczeniu ale dziś i tak nic bym nie ruszyła. Od czwartej na nogach jestem i już mi lekko powietrze schodzi
U mnie są gęsto posadzone więc się ładnie trzymają od boków. "Wylewają" się tylko na przód ale tak na całego. Te druty nieźle je ogarniają.
Co do kotków Lady to one rzeczywiście są mega widoczne. Jeśli tak Cie korci to wsadz tam Lady a dla hameln zawsze znajdziesz inną miejscówkę
Ciekawa jestem co zrobisz z tujkami tzn czy zostaną słupami czy scalisz je w jedność???
Olu czy turzyca Evergold ma paski? Dziś w szkółce wreszczie spotkałam tę odmianę, ale wszyskie miały środki żółte bądź lekko białe z zieloną obwódką. Jakieś takie pstrokate były
Ja bym nie scalała ... właśnie takie zwracają uwagę ... są takie nietuzinkowe ... nie wyglądają jak tło ... chyba, że chcesz żeby były tłem ... wtedy scalaj
Czasem też się cieszę z kiepskiej pogody, odsapnąć trochę można
Ale pracy zawsze sporo jak nie w ogrodzie to w domu. Dziś po południu troszkę się poprawiło i poczyściłam trawy,
zaczynają wygniwać
Moje też ciasno rosną a i tak kładą się do środka, plączą ze sobą.
W przyszłym roku mniej zasilać je będę.
Jeśli spotkam gdzieś L.U. to zrobię podmiankę
Ma paski i rzeczywiście jest trochę pstrokata a kolor pasków bywa różna. Zwykle jest lekko kremowy ale może być bardziej biały z zielonym. Zależy od gleby, nawozów i światła.