Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 13:30, 04 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Kamila, mam nadzieję, że młoda już zdrowa a przynajmniej znacznie zdrowsza i Ty w lepszej kondycji.

Dziękuję ślicznie za fotę rozchodnika, choć nie ukrywam, że miałam nadzieję na jakiś szerszy kadr z kompozycją - tam obok chyba jakaś rozplenica się plącze .

A co do żywopłotu - rozumiem, że decyzja podjęta. Ja osobiście jednak posadziłabym tuje... Mam tu w okolicy takie cięte grabowe i one długo wiosną (tak do początku maja) słabo wyglądają - są pokryte zeschłymi, pozwijanymi liśćmi. Naprawdę nie będzie Ci to przeszkadzać???

oj Kasia marudzisz
rozchodnik na razie mały a i rabata dopiero w tym roku stworzona
się w rpzyszłym roku zobaczy jak się komponuje

taaa córce lepiej dzięki
syn się za to rozchorował

czy mi liście bedą przeszkadzać?
nie wiem
ale podobają mi się bardzo poplątane gałązki
Kawa 13:33, 04 wrz 2017

AgataP napisał(a)
Widzę że będzie grabowo
Napiszę i ja swoje zdanie, a co mi tam

Ja tam lubię ich ( grabów) zmienność, świeżość liści wiosną, dojrzałość latem i piękny kolor jesienią, zimą ażur gałązek wcale mi nie przeszkadza. Liczę że jak będzie duży to i ptaki sobie znajdą w nim miejsce.
Cięcie brałam pod uwagę, w końcu mam ogród i wiem że muszę w nim pracować by coś ładnie wyglądało. Bez pracy nie ma kołaczy jak mawia moja Mama

Tuj nie lubię i lubić nie będę, mam kilka i kombinuję jak wyciąć kolejną.
Nienawidzę jak sypie mi się z nich jak tylko je ruszę, odkurzania i czyszczenia nie biorę pod uwagę, bo to nie na moje nerwy

Cis - jego mogłabym jeszcze mieć na żywopłocie, ale jeśli chcę mieć przesłonę na 1,7 lub wyżej to na cisa musiałabym sporo poczekać. Dla wybór był jednoznaczny - grab. Buka mam w warzywniku. A choroby? wszystko choruje, róże mają mszyce i plamy, trawy rdzę, pomidory zarazę itd itp

Tak więc Kamila dla mnie grab to też dobry wybór

Agatko jakże ja ci wdzięczna jestem za ten wpis
dokładnie tak samo myślę
nie da się wsadzić i zostawić
zawsze trzeba coś dłubać
a ja to lubie głowa mi totalnie po pracy odpoczywa ....
wszystko choruje - o czym przekonałam się w tym roku - nawet niezawodne hortensje

buziak!
Kawa 13:36, 04 wrz 2017

świecznica zaczęła kwitnąć, rozchodnik birhday party i mr goodbood, jarzmianka szaleje

Kawa 13:39, 04 wrz 2017

silvery ładnie przybrały na masie
hepacodium po wycięciu pysznogłówek złapało oddech i wypusciło kilka młodych gałązek i listków, hortka która jako jedyna przezyła na tej rabacie wraz z trzcinnikiem avalanche, ID - potfffoty wielkie i piękne najładniejsze jakie mam
Kawa 13:40, 04 wrz 2017

i moje naj
uwielbiam
anabuko1 13:56, 04 wrz 2017

Kamilko wcale Ci się nie dziwię ,że uwielbiasz ten zakątek, widoczek.
Pięknie tam.dużo roślin,kolorowo, pietrowo. Z przyjemnością na takie widoczki się patrzy. I ja też. Podziwiam ten twój zakątek
MirellaB 14:07, 04 wrz 2017

Bardzo ładnie ID się prezentują
Anda 14:29, 04 wrz 2017

Sliczne rabaty, rosliny pieknie rosna

Gratuluje wyboru. Podzielam zdanie Agaty Bedzie pieknie z grabami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AniMa 20:34, 04 wrz 2017

Kami mi tez się widzi u Ciebie grab po całości. Może łapię go szkodnik i trzeba więcej popracować, ale piękny efekt będzie.

Czy u Was panuje " Bostonówka". U nas połowa dzieciaków to złapała, dorośli przechodzą gorzej...Po tygodniu mam dosyc...
Zana 22:21, 04 wrz 2017

Wracając do żywopłotu jestem za wersją żywopłotu po całości. Grabowy u Marzenki bardzo mi się podoba, cięcie i pielęgnacja by mnie przerażały, ale ja to mam ogród na odległość i muszę iść w związku z tym na kompromisy. Będą u mnie pod płotem szmaragdy (kiedyś!).
Werbena pięknie się komponuje z tujami. Rozrasta Ci się busz

Zdrowia dla dzieciaków życzę, bo przecież szkoła się zaczęła.