Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród w remoncie 12:15, 24 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szczęściaro perwskia się wysiała, u mnie sie nie trafiło do tej pory , a bardzo bym chciała

Teraz siewki wschodzą. szukaj przy kamieniach, bo ona jak stipa lubi się przytulić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 06:51, 24 cze 2019

Do góry
Bardzom usatysfakcjonowana tymi widokami

Mikołajka mam od kilku lat (TARcia mnie na niego nastroiła) i dopiero pierwszy raz mi się wysiał. To chyba tak jak stipa, jednym sie sieje innym nie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:03, 23 cze 2019

Do góry
Kilka kadrów ze skarpy dziś wieczorem.
Uwielbiam ten moment, kiedy stipa szaleje, a śmiałek darniowy powoli przeistacza się w chmurkę.
Miłego oglądania

W ogródku emerytki 22:00, 23 cze 2019

Do góry
Grześ, dziękuję, miło czytać takie słowa
I ja się cieszę, że znam Ciebie / na razie dzięki Irence, ale kto wie.../ i Twój ogród, który mogłam poznać i się zachwycać.
I za wiersze na każdą okazję
Moja piękna stipa dla Ciebie

Tu narazie jest ściernisko... 21:16, 23 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
W innych miejscach gdzie stipa jest lżejsza i tak się nie pokłada na razie ją zostawiłam. Tym bardziej że mam w tym roku znacznie mniejszą lawendę to akurat uzupełnia braki.

Cudne masz te stopy.
Moje były podlewanie ale zzolkly.I nie wiem czy coś Z nich będzie.
Ale parę jest zielonych.
Witam, i o radę pytam :-) 15:02, 23 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Ładnie u Ciebie stopa ciekawie wygląda po deszczach

Dziękuje stipa rewelacyjnie przetrwała zimę i siewek też mam sporo. Uwielbiam ją.
Tu narazie jest ściernisko... 23:06, 22 cze 2019

Do góry
agapant napisał(a)

Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu taka piękna rabata powstała. Stopa cudowna.

Aguś miło mi, że ci się moja stipa podoba ale niestety ta największa zaliczyła wizytę u fryzjera i już nie jest taka ładna
Tu narazie jest ściernisko... 22:26, 22 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cały poprzedni tydzień byłam w delegacji i oto co zastałam po powrocie.
Jeśli mi się przed wyjazdem wydawało że stipa osiągnęła maksymalną wysokość to byłam w "mylnym błędzie" jak mawiają kabareciarze.
Najwyższe okazy osiągnęły 95 cm. To przez te upały i ulewy.

Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu taka piękna rabata powstała. Stopa cudowna.
Tu narazie jest ściernisko... 22:05, 22 cze 2019

Do góry
W innych miejscach gdzie stipa jest lżejsza i tak się nie pokłada na razie ją zostawiłam. Tym bardziej że mam w tym roku znacznie mniejszą lawendę to akurat uzupełnia braki.
Witam, i o radę pytam :-) 08:02, 22 cze 2019

Do góry
Czerwiec:

Zawilce w pączkach

Czyżby siewki jeżówki ????

Podokienna - stipa padła po deszczach

Mirkowy ogród (początki) 23:14, 21 cze 2019

Do góry
U mnie też stipa zimę przeżyła nie wszystkie, ale większość.
Mówię miała być wykopana gdzieś na tyły, ale i tak wykopie dostanie lepsze miejsce.

Pokazalam fotkę na wątku jak się wprowadziłam na Ursynów i sądzili różne drzewa i TRafila się katalpa nigdzie nie ma na starym Ursynowie.
Posadzili przy moim bloku teraz tam mieszka syn z drugiej strony i tak pięknie rośnie już przerosła 3 piętrowy budynek posadzona od zachodniej strony.
Mirkowy ogród (początki) 21:45, 21 cze 2019

Do góry
Ela u ciebie Katalpa że strachu że ją wykopiesz zaczęła rosnąć. Ja powiedziałam sobie w zeszłym roku że jak mi Stipa tej zimy nie przezimuje i nie odbije to jest jej ostatni sezon u mnie. Nie będę jej co roku siała koniec. I postarała się, że strachu?

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:14, 21 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Irenko super, że Jesteś znowu Czytam o problemach z netem i o tym, że już relacja Busem jest
Stipa faktycznie mocno się u Ciebie rozbujała.
Też bym nie wiedziała co zrobić bo z jednej strony super wyglada i niejeden na forum o tak dorodnej marzy, ale rosna tam przecież inne rośliny i miejsca nie mają.
Obraz z szyszek, podziwiam za cierpliwość w jego wykonywaniu, mnie by chyba zabrakło

Zawsze jestem z Wami
Ale czas, praca, samo życie i nie da się...jestem mega wolna, jak ślimak, no i technika która mi psoci
Będę musiała je powiązać dołem, bo nie da się przejść, mnie nie przeszkadza, ale nie jest estetycznie po deszczu, lubię luz, ale i porządeka mężuś je nie lubi w fazie kwitnienia.
Mam fazę na rękodziełoczy będzie fajnie, nie wiem. Buziak Sylwia

wiosną lub jesienią rewolucja pod łukami, nie ogarniam tego, co jest
szkoda mi róż, ograniczę powojniki, wywalę trawy, o ile je wykopię

pluskawice zielone są nie do wywalenia, szkoda że te ciemne i pachnące stale cudują
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 21 cze 2019

Do góry
Iza dzięki, miłe to
Stale mam teraz problem, naście lat nic się nie działo , a teraz na okrągło, już jestem tym zmęczona i wkurzona, bo internet też do pracy mi potrzebny. A nie mam możliwości wybrać innego operatora. Tak samo mam problem z telefonem, jak się odpowiednio nie ustawię, zapomnij o połączeniu rozmowy lub netu w telefonie.

Nie wiem, jak te szyszki w końcowym efekcie na ścianie będą, na razie do wykończenia, ale upał i brak czasu i czeka.
Stipę i te fioletowe bodziszki masz ode mnie. Stipa sama się wysiewa, nie ścinaj kwiatostanu, wyląduje gdzieś, gdzie jej najlepiej, wiosną około kwietnia wyzbierasz i dasz tam, gdzie chcesz. Ja z jednej stipy mam je wszędzie, u mnie zimuje bez problemu, ale trzeba ja później ciąć ...tak w połowie kwietnia, nie za szybko jak w przypadku innych traw.
Buziaki

Pada i pada, nigdy tak z deszczu się nie cieszyłam, zaraz za dom się biorę, bo syf mam okrutny

ciut niby bez sensu zrobiłam, ale z okna kuchni chciałam mieć widok na zieleń i mam

lep wisi, bo muchy od sąsiada, hoduje kury i króliki, nie dba o nic, a my jakoś musimy się bronić..

anbelki z patyków, całą zimę tak sobie tu żyją i o dziwo co rok są
i begonie tu w cieniu też idealnie mi się sprawdzają
...ale długi post!!

nasadziłam na rabacie, psy wszystko zniszczyły, cóż, może kiedyś się uda
Nowocześnie z różAnką :D 22:37, 20 cze 2019

Do góry
Z trawnikiem kłopot mam i ja, chrabąszczy też sporo fruwa- w zeszłym roku jak robiłam rabatę przy tarasie to kilka sztuk na tym odcinku 0,8x3m znalazłam. Poza tym ładną trawkę wyparła jakaś taka brzydka szorstka rosnąca i wokół niej są łyse placki.

Piękne masz rabaty z niewielką ilością gatunków - ja trochę kokoszę jednak, a jak oglądam takie jak u CIebie, to zazdroszczę minimalizmu Stipa w różach cudowna, niech mi się szybciej wysiewa
Dwa ogrody 22:05, 20 cze 2019

Do góry
Przedpłocie bardzo na bogato, piękny len i stipa a o rózach nawet nie wspomnę żeby nie zapeszyc.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 17:56, 20 cze 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)
A teraz kilka fotek z mojego ogrodu. Cieszę się że wszystko ładnie rośnie

Ogród fajnie Ci się rozwija.
Stipa wymiata!

Bardzo inspirująca Twoja francuska wycieczka!
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:29, 20 cze 2019

Do góry
Przepiękna Herzogin, stipa się wysieje, widać już dojrzewające nasionka

Pisałaś, że Eddie nie szczeka. Czemu? Specyfika rasy?

Tęsknota duszę boli.... na pocieszenie za chwilę i tak byś chciała uciec
Przerabianie ogródka pod swój gust 23:15, 19 cze 2019

Do góry
Wszedzie kroluje stipa Moze w koncu sie wysieje, bo w tym roku musialam dokupywac sadzonki, bo tylko dorosle przetrwaly.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 23:04, 19 cze 2019

Do góry
Temat nr 5: Stipa Ponny Tails Lubiłam ją, ale teraz ją kocham szczególnie w połączeniu z czerwonym krwawnikiem Desert Eve

cdn.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies