Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 00:52, 27 cze 2019

Róż jeszcze trochę mam Focham sie na nie nie ale jeszcze nie na amen
Katkak 06:12, 27 cze 2019

Mirciu Twój ogród jak wiesz, jest jednym z moich najukochańszych, najpiękniejszych. Ma w sobie tą fajną tajemniczość, ten klimat. I te cudne niespodzianeczki, które stopniowo i powoli się odkrywa. Uwielbiam czytać jak o nim piszesz i słuchać jak opowiadasz. Cudownie będzie móc zobaczyć Was bo Ciebie i ogród w programie. To piękne ukoronowanie pracy, pasji, całej miłości do ogrodu. Niech ta radość zostanie z nami jak najdłużej. Mnie ciągle trzyma. Gratulacje Kochana
AsiaK_Z 09:19, 27 cze 2019

Gratulacje Mirciu odliczam czas do emisji programu
mikina34 09:51, 27 cze 2019

mira napisał(a)

Tak to wiąz, jest spory bo ma chyba ponad 2 metry wysokości i więcej szerokości - ale jest już leciwy - pewnie ma 8 lat. Jest bardzo kruchy, stale go przycinam, ogołaca się od środka więc tak formuluję trochę. U mnie na coś choruje nie wiem czy to jakis mszyce - ja sobie z tego nic nie robię no i tak sobie żyjemy

daj duzo miejsca a żeby dziur nie było to możesz obsadzić na razie bylinami a za 3 lata zabierzesz bo i tak byliny trzeba odmładzać - albo trawy.

Zrobiłam dziś dla Ciebie zdjęcia

Pięknie dziękuję za dokładną fotorelację Myślałam, że on rośnie mniejszy, a tu proszę, 2m ...Czyli mówisz, że jest kruchy? Znaczy się muszę znaleźć miejsce w miarę zaciszne i gdzie nie będzie się go zbytnio trącać... Piękny jest, urzekają mnie te jego powykręcane gałęzie i te drobne, karbowane listeczki
Urszulla 11:31, 27 cze 2019

Już wiadomo jaki był powód Twojej nieobecności. Ogród odpicowany na maksa ale naturalny. To lubię. Ten kącik ogrodnika to świetna wizytówka. Od razu wiadomo że siejesz. U mnie z siewu zeszłorocznego kwitnie ożanka, dziewanna i stipa. Z wszystkiego jestem mega zadowolona.
anabuko1 11:37, 27 cze 2019

mira napisał(a)
hortensje zaczynają

takie już lato i dzień krótszy ......

ożanka w pełni kwitnienia

a rdesty lada chwila wystawia swoje kłoski

tymczasem, pozdrawiam serdecznie zagladających

Pięknie, elegancko, suuper!
paniprzyroda 22:05, 27 cze 2019

Bardzo, bardzo cieszę się, że obejrzymy Twój ogród Gratuluję i życzę spełniania wszelakich pragnień ogrodniczych.
A sam ogród - bajka, aż się błyszczy
Gruszka_na_w... 22:07, 27 cze 2019

mira napisał(a)
Lato już

sałaty do wyrwania - można jakieś siać ?

Dopiero po 20 lipca. Sałata to tzw. roślina krótkiego dnia. Przy długich dniach bardzo szybko wybija w kwiatostan. Do tej grupy roślin zalicza się też rzodkiewka, szpinak i koperek. W lipcu wysiewa się je na zbiór jesienny.

Różane talerzyki bardzo apetyczne. Co to za dzwonkowaty powojnik? Uroczy jest!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Richie 22:13, 27 cze 2019

Gratuluję i do zobaczenia
Dorota123 09:49, 28 cze 2019

Gratuluję nagrania ogrodu i z niecierpliwością będę czekać na niego w tv.
Różyczki masz śliczne. Szkoda, że nie pokazujesz całych krzaczków. Chętnie zobaczyła bym ich pokrój.