Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Kulą w płot 22:37, 02 cze 2015

Do góry
Dziewczyny wróciłam i przywiozłam dobrą pogodę
Luckaa jak fajnie mi napisałaś dziękuję
Oprócz słoneczka przywiozłam Wam parę zdjęć
Na początek szklarnia ekologiczna Clisol w Almerii

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:45, 02 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

gość nie ma oferty w necie, trzeba jechać i naocznie/ręcznie wybierać. A jest z czego! Cała szklarnia host, kolejne 2 trawek
Telefonu nie mam, ale wiem jak dojechać. Droga na Rzgów z Pabianic, mniej więcej w połowie drogi skręcić trzeba na Guzew w prawo i pierwsza działka po prawej to oni. Zresztą widać wielkie szklarnie. Sprzedająca pani jest z Ukrainy i niewiele wie, ale właściciel to kopalnia wiadomości. Niestety dość krótko mają czynne, chyba do 17tej..
jak będziecie jechały chętnie się wybiorę jak nas tam więcej było to rabat dostawałyśmy
pozdrawiam

Karola a Ty nie masz do niego numeru telefonu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:11, 02 cze 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Jakbyś jechała i byłoby dla mnie miejsce... Jezu! Ja jeszcze muszę do ciebie podjechać bo coś tam dla mnie zostawiłaś Chyba podawałaś mi nr tel do siebie nie? A jakbyś dostała namiary to ja też poproszę - muszę sobie śmiałków kupić. Może ma ofertę w necie.

gość nie ma oferty w necie, trzeba jechać i naocznie/ręcznie wybierać. A jest z czego! Cała szklarnia host, kolejne 2 trawek
Telefonu nie mam, ale wiem jak dojechać. Droga na Rzgów z Pabianic, mniej więcej w połowie drogi skręcić trzeba na Guzew w prawo i pierwsza działka po prawej to oni. Zresztą widać wielkie szklarnie. Sprzedająca pani jest z Ukrainy i niewiele wie, ale właściciel to kopalnia wiadomości. Niestety dość krótko mają czynne, chyba do 17tej..
jak będziecie jechały chętnie się wybiorę jak nas tam więcej było to rabat dostawałyśmy
pozdrawiam
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 22:38, 01 cze 2015

Do góry
Doniczki tegoroczne
i mini szklarnia, wielka radość, mają być pomidorki koktajlowe i papryki
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 07:54, 21 maj 2015

Do góry
Wróciłam zobaczyć łąkę i stwierdzam że bardzo fajny pomysł miałaś, świetnie wygląda, ładnie oddziela.
Szklarnia też niczego sobie. A masz tam gdzieś ujęcie wody żeby jej z domu nie tachać?
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 20:08, 19 maj 2015

Do góry
Relacja z instalacji szklarni

Niestety przy pierwszym mocnym wietrze okazało się że klamry nie trzymają wystarczająco płyt i szklarnia została "rozwiana", po przyklejeniu, teraz jest już bezpiecznie i stabilnie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:18, 13 maj 2015

Do góry
ren133- zapraszam do siebie zatem częściej, w grupie weselej

Antosiu- niepękaj , bo kto ci będzie ogródek robił

jazzy- widzisz jacy mężczyźni potrafią być spektakularnie myślący? siatki za to mieć nie będziesz
ps. ale to wy tak razem nocy nie przesypiacie?

tesiu-nie madziową farbą. ja malowałam Tikkurila Finngard Beton, kolor dobierałam z palety ale jak zrobiłam próbe to była zajasny więc wzięłam mojego ręcznego kuchennego robota, stara puszka czrnej takiej farby i sobie namieszałam sama kolorek.
łatwoe-prawie jak bys beze kręciłaino w smaku inne

Konieczki- mnie nie razie szklarnia, ale juz mojego męża to np. drazni, ja wiem jest średniourodziwa ale jakby taka szklana wypasiona na natracytowym ramieniu stanęła to i dla mnie byłby wypas
ale nie stanie- względy finansowe;(
ps.donice to ok. taki własnie koszt , akurat te co mam przed domem mam jeszcze taniej bo zdobycznie od znajomej dostałam takie ściepki rurowe wieć to za free

ewciu- tu bezwstdnica nadaje jestem taka bezwstydna na każdym gruncie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:56, 13 maj 2015

Do góry
Wow. Drzwi do warzywniczka - wypas. I całość też mega. Dobrze że szklarnia jest, tak w ogóle to jej zazdroszczę pozdrówka!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 13 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A dla mnie szklarnia, daje ludzki akcent, a nie ogrodu z katalogu

O to, to
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:26, 13 maj 2015

Do góry
A dla mnie szklarnia, daje ludzki akcent, a nie ogrodu z katalogu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:01, 13 maj 2015

Do góry
Ja z wlasnego doswiadczenia dodam kret zyje tylko trzy lata nasz sie wyprowadzil albo zdechl jak kupilam puszke Polytanolu GR. Warzywniak ok, jestem okropna ale mi sie w tym cudnym ogrodzie nie podoba szklarnia
Tysiąc radości i utrapień 14:57, 12 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)

Dzięki . Za tymi kratkami na wprost, tam gdzie szklarnia to już sąsiada.

A nie chcesz jakiegoś szpaleru iglaków posadzić aby się trochę odgrodzić? I widok ładniejszy będziesz miała, fajne zielone tło dla Twojego ogrodu.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:18, 12 maj 2015

Do góry
Agata - a ja nie była.. i już nigdzie nie idę.. bo idę do spania, pitolę ślimaki, wczoraj zbierałam, a dziś niech się tuczą

Ela -

Iza - moje słowa to często nie miód a jad w czystej postaci Wychodzi zmęczenie materiału.. jeszcze jakieś 2-3 miesiące i może będzie luźniej .. byle znów nie za luźno.

Kitek - bo robię to nie mam czasu, ale jak robię tylko to co zagraża życiu roślin. Warzywnik i szklarnia nic nie posadzone Nie pielone, nie nawożone, nie pryskane, rabata nie zrobiona (róże posadzone do dziury w trawniku), wrzośce dopiero przycięłam (połowa po ciemku wiec wygląda jak bladź), taras nie umyty, kanty i pielenie to abstrakcja. Tak robię sobie ogród by dawał radę beze mnie i to długo.. i chyba mi się to udaje. Przede wszystkim jak już pielę to bardzo dokładnie.. a foty robię tak by było tylko ładne Ot i sukces murowany

Kasik - ja jestem kobieta praktyczna i życie dopasowuję do realiów. Czasami decyzje są trudne i nie zawsze zgodnie z sumieniem. I nie jestem ideałem.. Z hortensji zbierałam z wysokości 1 metra.. alpiniści od siedmiu boleści..

Alinka - najgorsze są te co gryzą pod ziemia, bo ich nie widać,a tnąwszystko pod spodem jak bobry One są nawet w oczku!!!! Zżerają "choinki"i inne wodne. Wydarłam z kotłowni lotosy, które całą zimę stały w wodzie i w ziemi (pod wodą) wydarłam wielkiego ślizgacza. Przezimował. Ręce opadają... może tam też dolomit sypnę?? I brzuszek im się pokaleczy.
W warzywnik nie sypię.... i czekam, aż ktoś powie że miedź jest dla nich zaporą.. Mam trochę listwy miedzianej, muszę zrobić eksperyment. tylko muszę z magazynu przywlec te listwy.. ciągle zapominam.. Ale mam 100 innych pilniejszych rzeczy do zrobienia...

Weronika - może i glicynia już kwitnie, ale dziś tylko biegałam przez 2 godziny z konewkami.. wyczyściłam filtr w oczku bo się zapchał... kilka chwastów przy różance wydarłam w przelocie i nic więcej nie widziałam. Nie było czasu. Jutro, a raczej dziś obejrzę co tam mi na tarasie kwitnie.. Może jakie focie walnę Po południu się rozpogodziło.
Tysiąc radości i utrapień 22:06, 11 maj 2015

Do góry
AGDULA napisał(a)

Kawał dobrej pracy zrobiłaś. Znaczenie lepiej tak czy za tymi kratkami, tam gdzie jest ta szklarnia to jeszcze Twój ogród ?

Dzięki . Za tymi kratkami na wprost, tam gdzie szklarnia to już sąsiada.
Tysiąc radości i utrapień 21:04, 11 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Rabata, nad którą pracowałam 2 dni temu, przybrała bardziej geometryczne kształty.
Na początku wyglądała tak:

Obecnie:

Kawał dobrej pracy zrobiłaś. Znaczenie lepiej tak czy za tymi kratkami, tam gdzie jest ta szklarnia to jeszcze Twój ogród ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:11, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja zaraz wracam do pracy .. wczoraj dzień był ogrodowy. Ogórki już mają owoce i siedzą w doniczkach, a szklarnia zawalona Dziś kręgosłup ledwo żyje .. i najśmieszniejsze, że mam wrażenie że nic nie zrobiłam.. pytam się eMusia co ja robiłam, że ledwo żyje, a efektów nie widać.. zacytować odpowiedzi się nie da.. ale sprowadza się wszytko do przerzucania z flanki na flankę

Maj to pachnący miesiąc.. lilaki pachną bosko

A w tej alejce mogę siedzieć godzinami, tak pachnie Niestety .. mogę tylko przebiec na szybko Ależ się rozpadało.. i dobrze, niech pada

U mnie też odkryłam stado wyjadających szałwie slimaków,nie jestes odosobniona w walce Ale jest pachnąco u Ciebie,tyle bzów

Śniłaś mi się ,jadłam u Ciebie ciasto z rabarbarem i bezą
Resztę snu opowiem Ci kiedyś,musiałam chwilę pomyśleć czy to mi się śniło ,czy na prawdę.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:12, 10 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Jak nie ślimaki to kocie kupy.. współczuję :/ mój osobisty kot też paskudzi czasem, ale przynajmniej broni swojego terytorium i po innych kotach nie sprzątam popadało u nas w nocy.. idę poszukać oślizłych potworów
miłego dnia!

Ja zaraz wracam do pracy .. wczoraj dzień był ogrodowy. Ogórki już mają owoce i siedzą w doniczkach, a szklarnia zawalona Dziś kręgosłup ledwo żyje .. i najśmieszniejsze, że mam wrażenie że nic nie zrobiłam.. pytam się eMusia co ja robiłam, że ledwo żyje, a efektów nie widać.. zacytować odpowiedzi się nie da.. ale sprowadza się wszytko do przerzucania z flanki na flankę

Maj to pachnący miesiąc.. lilaki pachną bosko

A w tej alejce mogę siedzieć godzinami, tak pachnie Niestety .. mogę tylko przebiec na szybko Ależ się rozpadało.. i dobrze, niech pada
Pasja posiadania ogródka 22:20, 09 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Pomidorki i ogórki super rosną.
Nie ma to jak szklarnia albo tunel, och .
Tą ostatnią roślinkę to ja też mam.
Właśnie zakwitła i też nie wiem co to?
Myślałam, że może jakiś floks?
Ale nie wiem.

Reniu u mnie na pomidorach zawiązały się już owoce tylko czy mrozu nie będzie bo szkoda by ich było,tyle pracy by na marne poszło.
Pasja posiadania ogródka 07:57, 08 maj 2015

Do góry
Pomidorki i ogórki super rosną.
Nie ma to jak szklarnia albo tunel, och .
Tą ostatnią roślinkę to ja też mam.
Właśnie zakwitła i też nie wiem co to?
Myślałam, że może jakiś floks?
Ale nie wiem.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:01, 06 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)

O widzisz, a mnie coś cynia nie wychodzi, kupiłam taką białą daliową, niedawno posiałam i czekam. Do gruntu nie wysiewam ze względu na ślimaki. Szkoda tej cebuli, to miała być jakaś specjalna jak pamiętam.
Myślisz o takiej dużej szklarence?

Duża szklarnia to moje marzenie, ale chciałabym nawet taką mniejszą skrzynkę z okienkiem.,...moje cynie też bardzo powoli wschodzą, są jeszcze bardzo malutkie, wiem, że śliamki są, ale to będzie moja próba..tak jak z tulipanami w moim ogrodzie

kokorycz zaczyna już kwitnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies