Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

mira 21:04, 01 sty 2016

Głupia sprawa bo nie wiem czy lepiej jak siedzisz w domu bez formy czy fruwasz - no nie lepiej zawsze bądź zdrowa czego Tobie i bliskim życzę serdecznie na ten rok a także bajkowych podróży.

Relacją się podelektowałam - pięknie.
zdrowiej, pozdrawiam
Poziomka 16:25, 02 sty 2016

Czy Aniołek zapamiętał Twoją sugestię w sprawie świecidełek i przyniósł odpowiednie w drugi dzień Świąt?
Mam nadzieję że czujesz się już lepiej.
Pozdrawiam Noworocznie Jasia
aldonaz 00:25, 03 sty 2016

Podziwiam bombki i dekoracje świąteczne. Przejrzałam też wątek z ogrodem normandzkim. Może mi również uda się go odwiedzić w tym roku. Życzę powrotu do zdrowia i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Gabriela 15:51, 03 sty 2016

Życzenia zdrowia bardzo mi się przydały, bo powoli wychodzę z przeziębienia.

Fruwanie, jak to Mira napisała, już planuję - będzie Anglia z ogródkami, tam gdzie mnie jeszcze na pewno nie było, będzie i Hiszpania, tym razem z oglądaniem Alhambry.
Plany ogrodowe oczywiście też są, ale będę o tym pisać na bieżąco.

Powoli wychodzimy ze świecidełek świątecznych, chociaż jest to trudne, bo Aldona u siebie pisze o niezbyt dalekim, całorocznym muzeum bombek, a i Jasia namawia do wklejania prezentu na choinkę od Aniołka.

Te prezenty to dwie obrzydliwie bogate "gwiazdki pomyślności".

Tymczasem marznę jak wszyscy, śniegu zero, czekam na ocieplenie. Szklarnia daje w ostatnich dniach dużo słońca, zieloności i trochę kwiatów, bo kwitną kamelie, które teraz właśnie mają u mnie swoją wiosnę. O storczykach nie wspominam, bo są opatrzone, ale z nowości, to usiłuję przechować różowe drobne begonie i się udaje - rosną w czterech małych doniczkach w niebieskim dzbanie z tyloma właśnie miejscami na nie, właśnie kwitną.

Kamelie:

Gabriela 15:57, 03 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Aż mi się cieplej zrobiło. )
Zdrówka życzę!

Herbata w takiej filiżance i z takimi syropami, stawia człowieka na nogi. Moją - z sokiem malinowym i cytryną, piję teraz w filiżance w brzoskiwnie. No i mam też zachomikowaną nalewkę, a właściwie likier z płatków róży i rumtopf, już odzyskałam trochę smak i węch, więc chyba pora sięgnąć i po kieliszeczek i małą miseczkę. Wszystko to dla zdrowotności - wiadomo.
hanka_andrus 17:47, 03 sty 2016

Przysiadłam się pod kamelią. Herbatka pyszna, cieplutko, nigdzie się nie ruszam! Zostaję!
Gruszka_na_w... 18:00, 03 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Przysiadłam się pod kamelią. Herbatka pyszna, cieplutko, nigdzie się nie ruszam! Zostaję!

Haniu, przysiądę się obok
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agania 18:56, 03 sty 2016

Kamelie cudowne,czy wyzdrowiałaś juź?
Sebek 19:24, 03 sty 2016

Mam nadzieje, ze jeszcze jedno miejsce w ogrodzie zimowym się znajdzie?
Tamaryszek 20:01, 03 sty 2016

Witaj Gabrielo! Czytam, że plany wyjazdowe na nowy rok masz bardzo atrakcyjne, ciekawa jestem, jak Ci się spodoba Generalife i Alhambra.
Napisałam już w blogu odpowiedź o ogrodach w okolicy East Lambrook, o które pytałaś!
Idę oglądać Twoją relację z normandzkiego. Pomyślności w 2016!