Do tej pory na szczęście nie miałam z tym problemu stąd brak też doświadczenia. O problemie grzybowym u dereni dowiedziałam się dopiero przy ostatnim zakupie ( sprzedawczyni wyraźnie powiedziała, że stosują naprzemiennie 4 ! preparaty p/grzybicze )Ja bym też tak zrobiła. Wiem, że taka roślina wygląda nieciekawie więc pewnie bym ją wykopała i przeniosła do dużej donicy, niech sobie w mniej eksponowanym miejscu dochodzi do siebie ( zanim wyrzucę jakąś roślinę zawsze jej daję szansę w ten sposób
Co do Anabelek to co 2 tygodnie dostają magiczną siłę, otrzymują też znacznie więcej wody niż pozostałe hortensje
Cieszę się , jak się podobają Jak będzie gdzieś potrzeba anioła to polecam się ..
Oczywiście nie mam na myśli siebie noo w charakterze anioła
U mnie z tymi jarzmiankam jest dziwnie rosną obok , a jedna kwitnie a druga nie..dziś przesadziłam tą niekwitnacą między stipy do półcienia zobaczymy co z tego wyniknie a u Ciebie piszesz rosną w każdych warunkach i juz kwitną ???? Postaram się poleciec zobaczyć , ale w środę jadę na wycieczkę z klasą i mam masę roboty.,..echhh
tę jarzmiankę co u Ciebie pytałam to planowalam właśnie z cisami...ale mi się pomerdalo bo za dużo roślin przeglądałam...i nie chodzilo o jarzmiankę lecz o zawilce japońskie
powiedż mi czy jeśli dereń kwiecisty dostał grzyba i dziś juz jest goły to co mam z nim dalej robić?
drugi jeszcze ma liście ale też mu brązoweja i schną