Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródkowe perypetie:) 10:41, 26 mar 2012

Do góry
abiko napisał(a)

jak jest tam ciemno to choina , serby muszą mieć słońce
ciemno nie, ale półcień będzie, akurat w tym miejscu.
O to może zamiast tych 3 kulek na pniu dać choiny jako tło róż??
Uparłam się na nie..

oświeć mnie- o jakich kulkach na pniu piszesz?
Ogródkowe perypetie:) 10:40, 26 mar 2012

Do góry
jak potrzebujesz więcej miejsca na byliny , to zrób miejsca na nie na brzegu skarpy. Sadź plamami, zamiast co którejś 1 czy 2 szt róż. Do tych plam możesz jeszcze dołożyć kępy szałwi omszonej ( chyba że nie wiesz co z lawendą , to lawendę)
Ogródkowe perypetie:) 10:39, 26 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
ciemno nie, ale półcień będzie, akurat w tym miejscu.
O to może zamiast tych 3 kulek na pniu dać choiny jako tło róż??
Uparłam się na nie..
Ogródkowe perypetie:) 10:34, 26 mar 2012

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 10:34, 26 mar 2012

Do góry
abiko napisał(a)

jakie masz byliny?
Piszesz o murku trzymającym skarpę? Ze za nim sadzisz byliny? Masz zdjęcie tego murka może?
Proso na skarpę w samym rogu. Na końcu tej skarpy w rogu serby, tak to rozumiem. Tak?

Serby w rogu ale w linii prostej? Potem jest nachylenie skarpy i tam proso? Bo jak posadzę po łuku serby to zmniejszę to koło.
A właśnie...może zamiast serbów choinę kanadyjską szt 2? Taka ażurowa, da się ciąć, nie zacieni dużo. Ja mam za ogrodzeniem takiego giganta choinę z 20 m, makabra taki daje cień, dlatego walczę o każdy promyczek

Serby po łuku myślę, żeby go się trzymać.
tak, trawy na stoku skarpy.
Może być choina kanadyjska, choć jest szersza- nie wiem jednak czy nie za szeroka. jak choina to 1 jednak.
Ogródkowe perypetie:) 10:25, 26 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
jakie masz byliny?
Piszesz o murku trzymającym skarpę? Ze za nim sadzisz byliny? Masz zdjęcie tego murka może?
Proso na skarpę w samym rogu. Na końcu tej skarpy w rogu serby, tak to rozumiem. Tak?

Serby w rogu ale w linii prostej? Potem jest nachylenie skarpy i tam proso? Bo jak posadzę po łuku serby to zmniejszę to koło.
A właśnie...może zamiast serbów choinę kanadyjską szt 2? Taka ażurowa, da się ciąć, nie zacieni dużo. Ja mam za ogrodzeniem takiego giganta choinę z 20 m, makabra taki daje cień, dlatego walczę o każdy promyczek
Ogródkowe perypetie:) 10:20, 26 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
jakie masz byliny?

Z bylin to mam floks szydlasty w kolorach różu..chyba, macierzanka, dąbrówka, barwinek, żagwin, ale mało trochę rojników..
Tutaj sobie rosły tak byle jak w skarpie, aby rosły.

a teraz je zaczęłam przesadzać na murek i w szczeliny.
Zdjęcie z ubiegłego roku:

O u góry widać moje krzewy..pęcherznicę i dereń, do cięcia.
Ogródkowe perypetie:) 10:06, 26 mar 2012

Do góry

Też tak myślę, ale Magnolia nie chce się dać namówić na swój wątek.
Ogródkowe perypetie:) 10:04, 26 mar 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
jakie masz byliny?

Magnolio takich madrych rad udzielasz, z przyjemnością sie czyta a nie masz swojego wątku, czy tylko podpisu nie masz?
Ogródkowe perypetie:) 09:57, 26 mar 2012

Do góry
jakie masz byliny?
Ogródkowe perypetie:) 09:25, 26 mar 2012

Do góry
hej W weekend myślałam sobie o Twoim ogródku i przypomniałam sobie że u Ciebie skarpa jest tez za planowanymi serbami. Tam, za nimi nie sadź róż, lepiej wyższe trawy. Jeśli jest tam słońce to mogą być trzcinniki Karl Forester- wczesnie się obudzą i będą fajnymi plecami dla serbów, a jeśli jest tam ciemniej, to proso rózgowate ( jakąś odmianę np Rehbraun)
Ogrodnik mimo woli 09:16, 26 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

To jest magnolia Yelow River.... foto z zeszłego roku z 23 kwietnia....

Aniu, długo masz tę magnolię?
Wygląda już na spore drzewko, piękne ma kwiaty.

Posadziłam w 2009 roku.... daty sprawdzam na zdjęciach I kupiłam już dość duże drzewko.....była promocja Jest wysoka na jakieś ok 2,2-2,5m...... rośnie strasznie wolno... mam wrażenie że stoi w miejscu.....za to Nigra czy Suzan rośnie jak szalona.....
Ogrodnik mimo woli 08:58, 26 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, długo masz tę magnolię?
Wygląda już na spore drzewko, piękne ma kwiaty.
Ogrodnik mimo woli 08:53, 26 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, szklarnia bardzo fajna, chyba wielka jest ?
piękna ta kremowa magnolia , widzę w oddali pergolę (no ja wreszcie tez mam pergolę, ostatnio zainstalowana - ale fotek nie robiłam jeszcze)

Szklarnia ma 6,2m x4,0m....

Dawaj foto pergoli ...... jak możesz się od razu nie pochwalić.....
Ogrodnik mimo woli 08:44, 26 mar 2012

Do góry
Ania, szklarnia bardzo fajna, chyba wielka jest ?
piękna ta kremowa magnolia , widzę w oddali pergolę (no ja wreszcie tez mam pergolę, ostatnio zainstalowana - ale fotek nie robiłam jeszcze)
Ogrodnik mimo woli 21:11, 25 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

E tam już się nie będę powtarzała,że krokusy śliczne i iryski, te drugie u mnie zagniwają, może za głęboko sadziłam ale powiedz mi lalko, kto tak ładnie folię na namiocie założył i ta piękna magnolia to odmiana?

Tchyba taka nowoczesna szklarnia, z gotowymi ściankami??? Pisałam taka high tech

U Ani wszystkiego dużo w najlepszym gatunku i wszystko piękne. A my tylko stale zaglądamy i podglądamy. Marzenko Ty też jesteś już na tej samej drodze co Ania.
Ogrodnik mimo woli 21:06, 25 mar 2012

Do góry

A szklarnia jest mikro high tech....... konstruckja stalowa, ocynkowana i modułowa.. można skrócić, można powiększyć, można rozebrać i przestawić..... i jest pokryta płytami poliwęglanowymi.... konstruckja wytrzyma do końca mego życia Dzieki poliwęgalnowi jest cieplejsza..... potem poszuykam jak wyglada w środku to dam wskazówkę co to za cudo.......
Ogrodnik mimo woli 20:18, 25 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
E tam już się nie będę powtarzała,że krokusy śliczne i iryski, te drugie u mnie zagniwają, może za głęboko sadziłam ale powiedz mi lalko, kto tak ładnie folię na namiocie założył i ta piękna magnolia to odmiana?

Tchyba taka nowoczesna szklarnia, z gotowymi ściankami??? Pisałam taka high tech
Ogrodnik mimo woli 20:05, 25 mar 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:36, 25 mar 2012

Do góry
Hej, gratulacje i czekamy na kolejne 100! Jutro Ci podeślę magnolie. I trzymam kciuki żeby Twoja magnolia jak najszybciej zakwitła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies