Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki
Powiem tylko woooooow ..... pięknie
Tylko, że malutka ma niewiele ponad metr, ale obrodziła w tym roku kwiatami, źe aż miło. Wystarczyło ja wreszcie z donicy do gruntu posadzić i nawozić a u Ciebie już pękają pąki?
No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.
Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.
Monitka dzisiaj zapowidali dwa różne fronty na północy i południu kraju. Tak nas podzieliło .... Ale już wietrzyso zapowiada, ze i unas koniec ciepła.
Na efekt z grabami trochę trzeba będzie poczekać aż zostaną: A) posadzone B) ukorzenią się C) zagęszczą się D) zostaną kilkakrotnie przycięte....
Czyli ogród uczy cieprliwości, mi to jest bradzo potrzebne.
No własnie gdzie ta sprawiedliwość? Nie dość że magnolia śliczna to jeszcze na fotce słoneczko widzę. U nas normalnie jesień! Wiosna była ale się zmyła. Szaro i ponuro u nas a w dodatku zimno okropnie.
Fajnie wyglądają te Twoje gabiony (jeszcze niedawno nie miałam zielonego pojęcia że takie cuda to gabiony ) takie oryginalne i mało spotykane u nas. Ciekawa jestem efektu z grabami.
Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi
Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?
Tego właśnie nie wiem , kwitnie na ciemno różowo, jak się kwiaty pokażą to się pochwalę
Ciemnoróżowo czy bordowo/fioletowo? Skoro jeszcze nie pęka to może Nigra.
Marzenko moja jest ciemnoróżowa, nie jest to Nigra, raczej stawiam na Susan ... coraz więcej widzę na mieście, że zaczynają kwitnąć te biało-różowe... dla mnie te są najładniejsze
Marzenko bambusy cudne ... sprawdzałam pogodę i przymrozków nie będzie , magnolia da radę ... byłam dzisiaj u moich rodziców i u nich też magnolia zaraz zakwitnie , moja jeszcze śpi
Wróciłam wieczorem do domu i było +5, cieplej niż wczoraj dlatego jej nie okrywam. Magda a jaką masz magnolię?
Tego właśnie nie wiem , kwitnie na ciemno różowo, jak się kwiaty pokażą to się pochwalę
Ciemnoróżowo czy bordowo/fioletowo? Skoro jeszcze nie pęka to może Nigra.
Magnolia gwiaździsta rozchyla pąki, czy ją okryś na noc? Przez 3 lata nic z nią nie robiłam poza nawożeniem i słabo kwitła. Jak teraz ma tyle pąków to może w mroźną noc o nią zadbam?