Aga jak chcesz przed serbami rh to może nie sadź tam magnolii , żeby nie mieszać ... chociaż magnolia ma kwiaty szybciej chyba niż rh, później zdobią ją liście, to już nie będzie konkurować z rh... a miałaś na projekcie, który udoskonalasz magnolie?
Aniu, rzeczywiście, nie pokazałam jak chłopaki pięknie wykończyli rabatę z serbami, bo zrobili to w sobotę, a w niedzielę zaaferowana spotkaniem, nie zdążyłam fotek zrobić. Ale już się chwalę:
Koło wygląda na pofalowane miejscami, ale to przez różnicę w poziomach - górki i dołki tam są Gdybyśmy chcieli to teraz wyrównać, to pół trawnika trzeba by zaorać... Mam nadzieję, że jak będą posadzone tam roślinki, to optycznie trochę się to wyrówna...
Obsadzenie koła "made by Danusia" - w jednej z realizacji jest takie koło, które śni mi się po nocach - w środku buk czerwonolistny, a dookoła porozrzucane kulki cisowe, bukszpanowe i z piaskowca różnej wielkości. U mnie będzie skromniej - bez piaskowca i mniej kul, bo też koło mniejsze. Ale i tak spełnię swoje marzenie, a koło już jest i tabliczka będzie z nazwiskiem pomysłodawczni
Miałam w projekcie magnolie, ale w innym miejscu - a tam jest zbyt wietrznie. I z tego względu łatwiej znajdę miejsce dla rh, a magnolia chyba zostanie przy serbach...
Wiem Sebek, ale z kolei nie mogę zmarnować takiego wspaniałego prezentu, a u mnie nie ma osłoniętych i jednocześnie słonecznych miejsc w ogrodzie...
Hmmmmm.... i znów myślę........
hehehhehehe uśmiałam się. Już tak mnie nie chwalcie, bo spocznę na laurach i nic więcej nie wymyślę
Co do sadzenia prezentów, to raczej nie pomogę. Ja z tych, co najpierw tydzień w ogrodzie musi koczować, by coś wsadzić. Na papierze i zdjęciu nic nie zrobię
Aga, mnie też pasują obok tego kółka rododendrony, nie magnolia. Moja magnolia rośnie z częściowym cieniu i słabo kwitnie. W tym roku ma tylko kilkanaście kwiatów. Jak widzę magnolie u innych, żal mi serce ściska, bo całe obsypane są kwiatami. U sąsiada rośnie w cieniu i od 3 lat nie zakwitła ani razu. Może dasz ją gdzieś bliżej altanki, bo tam masz słońce, a altanka by ją osłoniła od wiatru?