Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 16:29, 17 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
D - kulowe liściaste mogą byc np kolorowe berberysy - admiration, aurea czy piękny polski beskid. Kolumnowe mogą byc tez jałowce, ale czytałam na forum że są trudne w uprawie i łatwo brązowieją, a od śniegu traca pokrój. A może cisy. Są odmiany kolumnowe i rosnące dość szybko. Trzeba by dobrze poszukać. No i jest jeszcze choina kanadyjska, którą juz zdaje się Magnolia polecała.

Nie znam się właśnie na berberysach wcale (zresztą jak na większości roślin) - zaraz pooglądam i poczytam o tych.

Choina odpada chyba bo za wielka jest z tego co czytam do 8 metrów szerokości - absolutnie się tam nie zmieści - musi być przejście do drewutni. Poszukam jeszcze jakiś kolumnowych bo w sumie nawet nie sprawdzałąm jakie są polecane.

agata_chroscicka napisał(a)
H - chyba powinnaś dać dwa plany, bo masz bardzo wysokie rosliny (miskant, perukowiec) i prosiłoby się dac coś dwustopniowo - np. jakies trawy typu rozplenica,a dołem trzmielina czy wrzosy.

No właśnie wiem, że tam potrzeba wystopniować wysokości tylko nie wiedziałąm jak.
A o jakiej odmianie rozplenic myślisz?
Ja bym bardzo chciała gdzieś jeszcze tą wielką (odmiany teraz znaleźć nie mogę,ale ponad 1 m wysokości ma) umieścić gdzieś, ale tam to chyba za duża będzie?
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 16:09, 17 kwi 2012

Do góry
D - kulowe liściaste mogą byc np kolorowe berberysy - admiration, aurea czy piękny polski beskid. Kolumnowe mogą byc tez jałowce, ale czytałam na forum że są trudne w uprawie i łatwo brązowieją, a od śniegu traca pokrój. A może cisy. Są odmiany kolumnowe i rosnące dość szybko. Trzeba by dobrze poszukać. No i jest jeszcze choina kanadyjska, którą juz zdaje się Magnolia polecała.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:42, 17 kwi 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Magnolia gwiaździsta przepiękna, jest taka eteryczna, kwiaty faktycznie wyglądają jak gwiazdeczki

I kolejna ogrodniczka co lubi tę magnolię a masz taką Ewa? jeśli nie, to już wiem z czym cię odwiedzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:31, 17 kwi 2012

Do góry
Magnolia gwiaździsta przepiękna, jest taka eteryczna, kwiaty faktycznie wyglądają jak gwiazdeczki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 17 kwi 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Magnolia gwiaździsta za mną chodzi, ach .

Ania, z czystym sumieniem polecam, mimo że kwitnie najkrócej, jest nieprzeciętnej urody

Tak, właśnie jej uroda mnie wabi.
Jest piękna i naprawdę kojarzy mi się z gwiazdami .

Mnie też a do twojego ogrodu bardzo pasuje
Ogród w Tarnowie 07:01, 17 kwi 2012

Do góry
Jeszcze magnolia, były nawet takie o niebieskich kwiatach

Różne okrągłości

Rysio mówi: "wszystkie moje" i obejmuje je czule

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 23:33, 16 kwi 2012

Do góry
Za ta studnia przydaloby sie cos dużego, a moze magnolia, wiśnia ozdobna na amanogawa, widzialam nawet hortensję na pniu. Czy wolisz drzewo?
A co do studni to kup dużą rozlożystą donicę i w niej skalniak posadź ... Ale ja bym wolala sezonowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:01, 16 kwi 2012

Do góry
Zegrzynka napisał(a)
A zakupił już ktoś może nową gazetkę Magnolia? Jest już w sprzedaży?
Pozdrowienia dla Ciebie Danusiu

Szukałam dziś i nie było ani rano ani wieczorem
Może się nie wyrobili i będzie poślizg.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:46, 16 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ania, z czystym sumieniem polecam, mimo że kwitnie najkrócej, jest nieprzeciętnej urody

Tak, właśnie jej uroda mnie wabi.
Jest piękna i naprawdę kojarzy mi się z gwiazdami .
Ogród w Tarnowie 22:21, 16 kwi 2012

Do góry
Magnolia w pełnej krasie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:41, 16 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
O raju - już Ci magnolie kwitną Piękne są !
Ja robiłam magnoliowe podejścia, ale coś im się u mnie nie podobało - jedna malutka tylko się ostała i to jeszcze taki kikut dosłownie, ale chyba będzie miała z jednego kwiatka

Moja też na początku miała 1 kwiatka!!! a po 2 latach ruszyła i teraz ma bardzo dużo; magnolia może odchorować, ale potem z reguły daje radę

kuszę cię Marta
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:31, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

ja też, warto, mam w starym ogrodzie

Jak się cieszę, że już obie jej polecamy uwielbiam te magnolię, chociaż tyle jest piękniejszych ta niezawodna!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:29, 16 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

ja też, warto, mam w starym ogrodzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:20, 16 kwi 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:46, 16 kwi 2012

Do góry
Ogród Ewy :) 17:16, 16 kwi 2012

Do góry
Ale u ciebie porządek!!! a trawa wprost idealna widzę, że magnolia kwitnie, a bratki cudownie się rozrosły
u ciebie już można siedzieć na pogaduchach
Cały rok w ogrodzie 11:19, 16 kwi 2012

Do góry
Kwitnąca wiśnia i magnolia, sama radość wiosną.
Cały rok w ogrodzie 10:30, 16 kwi 2012

Do góry
Trochę mnie tu nie było,przede wszystkim dzięki za życzenia świąteczne ,tymczasem trwa niby wiosna ,liczę straty w ogrodzie i ogólnie jestem zniechęcona ,ale jest kilka jasnych punktów

wiśnia wczesna kojou-no mai

zawilce,które same przywędrowały pod świerk i znalazły sobie azyl

kwitnący dereń jadalny

Magnolia stellata

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:57, 16 kwi 2012

Do góry
A zakupił już ktoś może nową gazetkę Magnolia? Jest już w sprzedaży?
Pozdrowienia dla Ciebie Danusiu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:23, 14 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Nie wiem co robić z trawnikiem , normalnie o tej porze to już byłby nawozony a tak to jest taczka zajeżdzony, chyba będę go musiala na nowo zakladać po zakończeniu prac nad ścianą ...
Dla poprawy humoru kupiłam sobie kolejna hortensję
Ale mam kryzys emocjonalny bo ostatni mroz wymroził mi bambusy, nie wiem czy odżyją, wszystkie liście zważone, wszystkie świeżo posadzone budleje chyba teź podmrożone i nie wiem czy odbiją, nowe róże okrywowe też ucierpiały.

Marzenko kiedy u was był mróz przecież zawsze u was cieplej niż u mnie buuuuuuu

Pola był wtedy co w calej Polsce w wielkanoc -6 stopni gorsze szkody poczynił niż zima. Wszystkie młode przyrosty w roślinach wrażliwszych wymarzły, a magnolia wygląda brzydko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies