Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

andziulka 19:50, 20 kwi 2012

Irenko, duża już twoja hortensja pnąca. też mam, ale taką ok,1 m. Piękną masz magnolię. Jutro, jak nie będzie padać wybieram się na targi ogrodnicze i kupię magnolię Aleksandrinę albo susan Ty też chyba taką masz
majkel0326 20:00, 20 kwi 2012

Irenko,piękne te fioletowe tulipany.Moje jutro albo w niedzielę też zakwitną jak będzie tak ciepło jak dzisiaj
marzena 20:45, 20 kwi 2012

Irenko, ta biała magnolia gwiaździsta - cudowna !
musze sobie taka sprawić
moje ( nie znam nazwy, bo kupione dawno, gdy jeszcze to nie było takie ważne...) dopiero mają pąki...
Mala_Mi 21:01, 20 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Hortensja alpinistka..... też szkoda, ze nie mam dla niej miejsca

Aniu, ciebie też smyram dzisiejszym słoneczkiem
fajne określenie dla niej znalazłaś! a ja wiem gdzie masz miejsce, przy pergoli

fajnie kwitnie śliwa sąsiada, też lubię na nią patrzeć

Przy pergoli buja się wisteria...ale jak znów padnie, to może faktycznie po jednej nodze puszczę hortensję. U znajomych posadzona byle jak...przetrwała ładnie zimę
Celina 21:49, 20 kwi 2012

Irenko ! tempo szalone ,ale dałam radę nadgonić!
lawenda faktycznie okazała!
Ostróżki też niezłe,ja kupiłam i posadziłam dzisiaj .mam nadzieję ,że tym razem nic je nie pokona
Yen 21:56, 20 kwi 2012

No , właśnie Irenko, u Ciebie już wiosna, tulipanki kwitną... U mnie same pączki, ale też już trochę widać. A hortensję pnącą mam od ubiegłego roku, i bardzo ładnie praezimowała, już ma spore listki. Kupię sobie jeszcze jedną na tą kratę.
W ubiegłym roku posadziłam tam chmiel... wow, co ja się w tym tygodniu naszarpałam, żeby go wykopać. Korzenie miał na 2 metry. Część nadziemna obumiera i trzeba to wszystko zerwać. A jakie to ekspansywne brrrr. Cóż, uczymy się na błędach. Całkiem wyrzucić było mi szkoda więc posadziłam przy drodze , właśnie pod brzydkim słupem energetycznym. Tam niech sobie rośnie.
A hortensja pnąca ładnie mi to zarośnie i jeszcze będzie kwitła. Poszukam takiej z ozdobnymi listkami - zielono żółtymi. Nazywa się Miranda. Szkoda, że do Ciebie tak daleko. Jak masz taką dużą to mozna by skubnąć sadzonki. U mnie rosną dość duże świerki. M posadził je dość gęsto i zaczęły "łysieć" od dołu. Trzeba będzie obciąć dolne gałęzie i jakoś zagospodarować miejsce pod nimi. Z tego co wiem , to hortensje pnące nadają się do zadarniania pod drzewami. Widziałam jak sadzili duże powierzchnie w ogrodzie botanicznym w Krakowie.
Pozdrawiam Jola.
Madzenka 22:09, 20 kwi 2012

Irenko super pomysł z tą hortensją pnacą. Piękne drzewo elektryczne teraz masz
ircia 22:14, 20 kwi 2012

Irenko! Cudne są te fioletowe tulipany!!!! Jaka to odmiana?
monteverde 22:20, 20 kwi 2012

a mnie się podoba ten bociek i stronka na FB
ocia79 22:53, 20 kwi 2012

Przychodze z rewizyta.Bede podgladac i podziwiac.Na wstepie juz zazdroszcze pieknej Magnolii i donicy swiecacej.