Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Beka 23:29, 20 kwi 2012

Witam Danusiu
Przeczytałam artykuł o wertykulacji trawnika i żałość mnie wzięła, że teraz kiedy jestem fachowo wyposażona w wiedzę to właśnie mój trawnik wygląda jak po wojnie. Ale jak już będzie to będę wiedziała jak go pielęgnować. Od razu korzystając z linka prosto poszłam do sklepu i zakupiłam nóż do przycinania, nie najdroższy ale jednak. Myślę, że moje zakupy będą po niedzieli Przy wsparciu Dziewczyn wymyślamy coś na mój ogródek. Zainspirowało mnie zdjęcie z Magnolii str. 78 u góry. Czy może masz jakiś zdjęcia podobnego rozwiązania? Jak myślisz czy te płyty są z piaskowca? Miłoby było Cię u mnie ugościć Uporałam się podpisikiem. Wklejam zdjęcia. Rozwijam się nie tylko na niwie ogrodowej. Teraz walczę z wrzuceniem zeskanowanego planu, ale pojawia się info o błędzie
Gardenarium 23:38, 20 kwi 2012

Nie wiem gdzie jest to zdjęcie piaskowca, 78 strona ale którego wątku. Niestety nie odnajdę bez linka.

Instagram Ogrodowiska
grupa_trzyma... 23:41, 20 kwi 2012

To chyba chodzi o 78 stronę czasopisma Magnolia. O ile dobrze zrozumiałam.
Beka 23:47, 20 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Nie wiem gdzie jest to zdjęcie piaskowca, 78 strona ale którego wątku. Niestety nie odnajdę bez linka.

Już, już jestem, trochę buszuję po Ogrodowisku. Tak chodzi o czasopismo. B.
haika 23:18, 21 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Te po lewej Limelight ale te po prawej to chyba Grandiflora?

Vanille Fraise
Gardenarium 23:51, 21 kwi 2012

Beka napisał(a)

Zainspirowało mnie zdjęcie z Magnolii str. 78 u góry. Czy może masz jakiś zdjęcia podobnego rozwiązania? Jak myślisz czy te płyty są z piaskowca? (

Nie to są płyty betonowe barwione, chyba tej firmy

Instagram Ogrodowiska
kasiula79 08:20, 22 kwi 2012

Danusiu mam dwa pytania :
1 - czy trzmielinę Emerald Gold ciąć zaraz po posadzeniu, a jeśli tak to w jaki sposób (zależy mi aby nie szła w górę)
2 - posadziłam bukszpany na żywopłocik - o ile powinnam je przyciąć (niestety nie stykają się ze sobą: przerwy między nimi mają ok 8 cm)
bendzi4 10:37, 22 kwi 2012

Witam
Jestem nowa i nie mogę sie powstrzymac od Och i Achów widząc te wszystkie wspaniałe ogrody
Czytam forum od tygodnia ale jeszcze daleko mi do końca, a juz mam pełno pytań
pozdrawiam wszystkich
Jola 16:35, 22 kwi 2012

Danusiu, zajrzysz do mojego wątku?
Niestety nie wychodzi mi linkowanie. Robię tak jak w instrukcji, a mimo to nie działa
Gardenarium 16:43, 22 kwi 2012

grygielek napisał(a)
Danusiu mam dwa pytania :
1 - czy trzmielinę Emerald Gold ciąć zaraz po posadzeniu, a jeśli tak to w jaki sposób (zależy mi aby nie szła w górę)
2 - posadziłam bukszpany na żywopłocik - o ile powinnam je przyciąć (niestety nie stykają się ze sobą: przerwy między nimi mają ok 8 cm)

Sadź i tnij, najlepiej nożycami szpalerowymi jak dywan ścinaj. a jak nie masz dostępu, to sekatorkiem tnij wszystko co wystaje do góry. Z sadzonek rób następne roślinki.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies