Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 22:21, 07 paź 2019

Do góry
Zostało mi jeszcze różności zdjęciowych z rana, to wrzucam póki aktualne
Rabatka frontowa po dużym liftingu nie zachwyca. Ale wierzę w jej wiosenny potencjał

Na wieczną rzeczy pamiątkę - ostatnie chwile oponki w tym miejscu Przerzucam ją na drzewa przy boisku, a tu stanie źródełko miłości, haha Jak stanie, to Wam pokażę
Ptasi gaj 22:13, 07 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Nie to jest trawa afrykańska jedna z pierwszych u mnie się przebarwiających ma piękny pomarańcza-bursztyn kolor a na końcach szaro, srebrno-fopletowe miotylki.

Ta poniżej trawa afrykańska

Elu to ujęcie jest cudowne, ta gra koloru mnie urzekła. Teraz widzę, że w mojej trawiastej brakuje mi traw zmieniających kolor.
Ogród w Klein Kottorz 22:10, 07 paź 2019

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:00, 07 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)

Naprawdę brzydko brązowieją, jestem nimi rozczarowana jesienią, fakt w lecie są iczne bialutkie i nie za wysokie. Mam jeszcze hortki Phantom i one są białe lekko limonkowe ale na jesień lekko różowieją, nie wiem czy Ci to odpowiada.

Limki mam w słońcu i są ładne nie przypadają się.

Co do układu rabaty, moja ma ok. 3 m szerokości więc w sumie sporo. Moim zdaniem układ na przemian derenie z miskantami Memory to średni pomysł bo derenie zjedzą liście i piekny pokrój Memory. Kwiatostany będą widoczne, tak jak u mnie. Niestety nie widać liści Memory od połowy lata, kiedy derenie są już kolosami Generalnie tak źle i tak nie dobrze, chyba że tak jak u mnie będziesz liczyć tylko na kwiatostany.
U mnie Memory są za dereniami.

Lipiec

Memory jest jeszcze bez kwiatostanów, widać tylko kępy szerokich liści, za to widoczne są trzcinniki Overdam, których potem w sierpniu już nie widać.

Dzieki za fotki, tez uwielbiam ogladac, jak rosliny sie przez caly rok zmieniaja.

A czy Phantom bradziej polecasz niz Polar Bear? Sa chyba troche wyzsze, prawda?

Wiec potwierdzasz, to czego sie obawialam. Ze poprostu deren pozere mi Memory, jak je posadze pomiedzy. Na kwiatostanach mi najbardziej zalezy ale liscie mi sie tez bardzo podobaja i szkoda by bylo, gdyby zostaly zgniecione przez derenie.
Chyba musze cos innego wymyslec z ta rabata.

Problem z butami na obcasach znam i wspolczuje

Hortensjowo 22:00, 07 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
I jeszcze się zastanawiam czy w tym miejscu

nie zmieściłby się zawilec japoński whirlwind lub honorine jobert?

Znalazłam judaszka na tym zdjęciu? .
Jaką masz odmianę bo nie doczytałam?
Miejsce zaciszne to chyba będzie dobrze.
Ogród w Klein Kottorz 21:57, 07 paź 2019

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 21:40, 07 paź 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wspomnienie weekendu.

Milusio, oj milusio
Ogród w Klein Kottorz 21:39, 07 paź 2019

Do góry

Malwowy ogród 21:36, 07 paź 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
U mnie tak samo, identyczne widoki, wszystko śnięte
Wszystkie grzybki przerabiasz, czy część zamrażasz?

Przerabiam i zamrażam.
A dzisiaj było tak

Mój ogrodowy pamiętnik 21:35, 07 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)

Aż sprawdziłam pogodę, rzeczywiście! 21 stopni u nas to zamawiam górę cebul tulipanowych, będę sadzić w ciepelku

Mnie zostały tylko 3 żurawki i koniec. Też planuję w sobotę. Wygrzeję się na słońcu .

Ogród w Klein Kottorz 21:31, 07 paź 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 07 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Najpiękniejsze, bezcenne chwile z wnukiem a jak dobrze pamiętam to chyba oczekujesz następnego czy może następną? Dorotko te fotki wstecz jesienne artystyczne masz cudne, do konkursu. Winobluszcz o tej porze też bardzo lubie chodz on jest zbyt inwazyjny. A dlaczego musisz go usunąć?Piękne masz trawy, wszystko przemyślane. U nas dzisiaj niezle przymroziło aż żal, bo tak jeszcze ładnie wszystko kwitło. Pozdrawiam serdecznie
Na dzień dzisiejszy mam jednego wnuka, ale w każdej chwili może być drugi.
Za pochwałę fotek dziękuję. W tym roku winobluszcz był przepiękny, po prostu bił po oczach swoim kolorem. Niestety posadziłam go na siatce rodziców, a oni nie chcą żeby zdusił siatkę. Trochę go skrócę, ale nie usunę całkiem. Mam siewki z niego i posadzę je przy mojej siatce od strony drogi. Mam nadzieję, że kiedyś będzie u mnie taki.
Dziś też mieliśmy przymrozek, padły: dalie, winobluszcz, jeżówki, lilie z dużymi pączkami, maruny, wilczomlecze, rudbekie, pelargonie. Praktycznie można robić jesienne porządki w ogródku. Nawet hortensje zrobiły się brzydsze. Liczę jeszcze na kwiaty chryzantem, może róże jeszcze nie padły. Dobrze, że traw mam sporo, teraz one będą główną ozdobą ogrodu. Zdjęcia zrobiłam wczoraj.

Ogród Basi 21:24, 07 paź 2019

Do góry

Zauważyłam bardzo ładne połączenie hakomki z ciemną żurawka, ale nie wszędzie w innym miejscu są tawułki które kolorystycznie się zlewają czy tak zostanie.

Z żurawka hakomka lepiej wygląda

Chciałam zapytać czy te rusztowania sami robicie czyli kupujecie części a później montuje się bo też się nad tym zastanawiałam. Może jeszcze wrócę do tego pomysłu.
Masz piękne powojników Polish sprint jest niezawodny. Długi czas nie miałam powojników u siebie bo nie rosły ginęły 2 lata temu kupiłam kilka szt "błękitny anioł" jakoś tam rosną.
Trzmielina masz dużą u mnie w tym roku wcześniej koloru dostała i wiatr liście już owiał.

Cały czas jest coś do zrobienia ale odpoczynek nadchodzi.

To scibora papirusowa nadaje się do twojego oczka. Więcej napisałam u siebie

Pozdrawiam
Ogród w Klein Kottorz 21:20, 07 paź 2019

Do góry
Moje trawki

Moja działka na Dębowym Lesie 21:20, 07 paź 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Woow!!!!!! Uroczo!!!!

Dziękuję Kolorki będą nam się przesiewały, zmniejszały aż do też szaro-burości

Wczoraj

Dzisiaj

Wczoraj

Dzisiaj rano
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:09, 07 paź 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
No i nie zawiodłam się...tu zawsze ogród "świeci" elegancją... Jesień piękna...
Jejku i mnie zatkało, aż nie wiem co napisać. Dziękuję ślicznie za takie słowa.

Kwiaty we włosach 21:07, 07 paź 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:04, 07 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotka jestem i obserwuje. Wreszcie możesz się cieszyć trawnikiem.
Ja nawozilam jesiennym z nieba podlewa i co tydzień zasuwam z kosiarka.

Winorośla teraz cudowne mam 4 rodzaje więc kolory urzekają.

Posadziłam tulipany. Niezapominajki rozsadzone trzymają się dobrze stercza tan, że żyją. Jestem ciekawa wiosny jak będą kwitły. Posadziłam nie daleko tulipany. Jeszcze mam do posadzenia krokusy, ale jeszcze ma być ciepło to zdążę posadzić.
Miło mi, że zaglądasz Wiosną rabaty będziesz miała cudowne, już je sobie wyobrażam.
Ja też już część tulipanów posadziłam, ale jeszcze około 50 sztuk do zagospodarowania.
W tym roku trawnik mam całkiem niezły. Winorośl po dzisiejszym przymrozku zgubiła prawie wszystkie liście. Z pędów porobię wianki.
W sobotę i w niedzielę prawdopodobnie będę w Warszawie, marzy mi się zwiedzanie Łazienek. Jeszcze nigdy tam nie byłam. Mam nadzieję, że dam radę.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:04, 07 paź 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czy ktoś wie może co to za drzewo? Wielopniowe było i miało jakieś 3 metry.

Może to ambrowiec?
Hortensjowo 21:03, 07 paź 2019

Do góry
Helen napisał(a)
I jeszcze się zastanawiam czy w tym miejscu

nie zmieściłby się zawilec japoński whirlwind lub honorine jobert?

Helen, jak mnie się ten kącik podoba. Oj bardzo.
Czytam, że masz zagwozdkę, kupić zawilca- nie kupić. Moja rada, kupuj jeśli bardzo Ci się podoba i chcesz go mieć w ogrodzie. Prawdziwa ogrodniczka tak będzie kombinowała aż znajdzie odpowiednie miejsce dla upragnionej rośliny. Nie ma zmiłuj się. Ma być tak żebyś była zadowolona.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies