Ona już taka była posadzona jesienią, czekałam tylko czy naprawdę to będzie ona. Miałam już wcześniej przygodę z pomyłką odmianową i zamiast białej mam różową
Jednak dobrze jest kupować magnolie z kwiatami.
Tych wielkich mam dość. Muszę na pilnie podzielić swojego Variegatus-a. Ja po wczorajszym koszeniu też mam dość i dziś się obijam w domu i też zaraz idę leżeć
Małe trawki od Sylwi, przypominające ID ale nie ekspansywne rozmnażałam latem. I niezłe są. Nie wiem czy je znasz?
Acha
Już nie mam co focić, prawie wszystko pokazałam. Czekam na narcyzy, szafirki i kwitnący maj czyli zawilce i tulipany w oczekiwaniu na róże, które już dawno powinny być przesadzone. Niestety sprawy nie idą zawsze po naszej myśli
Sylwia, w zeszłym roku ta kalina miała chyba z 4 kwiatki. W tym roku będzie się już całkiem fajnie prezentować, może nawet bez pozwijanych przez mszyce liści
Pogratuluje, no jest dumny sam z siebie i lepiej się czuje i wyniki ma dobre teraz. Nazwy nie pamiętam tej magnolii juz ma troche lat i jest duze drzewo, z okien widze i cieszy bardzo. Kwiaty są bardzo duże takie gruszkowe i bardzo wczesna, z tych starych odmian.Minus, ze czesto przymrozi ją. Własnie wrociłam z ogrodu, okrylam piwonie drzewiastą bo ma pąka ku mojej radosci, chce jeszcze dokupić bo jestem nimi oczarowana jak w Pradze takie piękne okazy widziałam.
Wiosna i jak ładnie magnolia kwitnie. Ale masz cudowne kociaki, oba ...jest co pomiziać
Moja utyła, mam pół kilo więcej do przytulania.
Dobrze, że powoli z serią się prostuje
Super mostek, a jednak od niedawna, mam dobre oko. Ojej, jaka fajna budowla powstaje, super będzie. No szok, aż tyle schudł, pogratuluj mu, bardzo dobrze. A ty dbaj o kręgosłup, mamy jeden.
Mimo zimnej wiosny, masz kwiecia pełno. Straszą przymrozkami w całej Polsce, to pewnie i moje magnolie załatwi. Susan też pordzewiałe ma.
Piękna twoja magnolia, przypomnij nazwę.
Z tematu drzewiastego cieszy mnie że magnolia już zaczyna wystawać nad żywopłot z tui Bez Palibin przetrwał najgorsze zalewanie i przesadzanie przed świętami i wypuszcza listki A grujecznik szczepiony śliczny, choć mały i drobny