Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:07, 25 kwi 2021

Do góry
Fajna kulka

ale magnolia (różowa, w podwórku) jest w tej chwili królową
Ogród z uśmiechem 20:10, 25 kwi 2021

Do góry
katel napisał(a)
Witaj Jolu , magnolia cudna. Ja też latam i wnoszę i wynoszę doniczki, dobrze że mam ich na razie niewiele .

Kasiu, jak cudownie Cię znowu „zobaczyć”
A co fajnego kupiłaś?

Jak Twoja magnolia Jolanthe? Dała sobie radę w tym roku? Mam na nią cały czas ochotę ale obawiam się, że kwiatów mogłabym u siebie nie zobaczyć
Ogród z uśmiechem 20:03, 25 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Masz ty sporo zabawy z ptasimi rozrabiakami ))

Magnolia cudna. Czekam na moje czy cokolwiek pokażą.

Oj tak, przynajmniej tyle jak ludzików nie można oglądać
Na Twoje magnolie czekam, może nie będzie już przymrozków i trochę nacieszą nasze oczy.
Ogród z uśmiechem 20:03, 25 kwi 2021

Do góry
Witaj Jolu , magnolia cudna. Ja też latam i wnoszę i wynoszę doniczki, dobrze że mam ich na razie niewiele .
Ogród z uśmiechem 19:58, 25 kwi 2021

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ptasie foty i historyjki świetne. Magnolia faktycznie świeci.

Uwielbiam ptasie opowieści Kruszewicza. On to dopiero potrafi opowiadać
Ogród z uśmiechem 19:50, 25 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Magnolia cudna . Już duuuuuża taka
I jak swieci... ekstra

Ona już taka była posadzona jesienią, czekałam tylko czy naprawdę to będzie ona. Miałam już wcześniej przygodę z pomyłką odmianową i zamiast białej mam różową
Jednak dobrze jest kupować magnolie z kwiatami.
W Dolinie Muminków 19:21, 25 kwi 2021

Do góry
Super! I cena przyzwoita za takie ładne drzewko!

Buziaki

Ps magnolia gwiaździsta super!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:01, 25 kwi 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Magnolia „Sunsation” kwitnie najpóźniej.

Ta to wiem bo mam
Blaski i cienie nowego życia 18:31, 25 kwi 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Ula zachwycam sie Twoim bodziszkiem ,niezły dywanik zrobił pierwiosnki też śliczne magnolia też

słomą się nie przejmuj ,w końcu się rozłoży
ja dziś znowu się styrałam i od 16 leżę w piżamie .....niestety siły już nie te co kiedyś

koszenia masz ogrom ,ja co rusz umniejszam trawnika ,żeby było go jak najmniej

chcesz miskanta memory ? czy już masz dość wielkich traw

Buziaki

Tych wielkich mam dość. Muszę na pilnie podzielić swojego Variegatus-a. Ja po wczorajszym koszeniu też mam dość i dziś się obijam w domu i też zaraz idę leżeć
Małe trawki od Sylwi, przypominające ID ale nie ekspansywne rozmnażałam latem. I niezłe są. Nie wiem czy je znasz?

Blaski i cienie nowego życia 18:26, 25 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Ula, u mnie Garnet podobnie rośnie, a jednak idą powoli w górę. Magnolia śliczna, kształt idealny

Acha
Już nie mam co focić, prawie wszystko pokazałam. Czekam na narcyzy, szafirki i kwitnący maj czyli zawilce i tulipany w oczekiwaniu na róże, które już dawno powinny być przesadzone. Niestety sprawy nie idą zawsze po naszej myśli

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:13, 25 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Piekny kształt kwiatu ma ta magnolia. Cukierkowe romantiko
Kiedyś na pewno znajdę dla niej miejsce u siebie

Porobiłam pare fotek bo jest lodowato i pewnie przymrozi
/Mag’s Piruette/
Blaski i cienie nowego życia 18:12, 25 kwi 2021

Do góry
Ula zachwycam sie Twoim bodziszkiem ,niezły dywanik zrobił pierwiosnki też śliczne magnolia też

słomą się nie przejmuj ,w końcu się rozłoży
ja dziś znowu się styrałam i od 16 leżę w piżamie .....niestety siły już nie te co kiedyś

koszenia masz ogrom ,ja co rusz umniejszam trawnika ,żeby było go jak najmniej

chcesz miskanta memory ? czy już masz dość wielkich traw

Buziaki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:11, 25 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Piekny kształt kwiatu ma ta magnolia. Cukierkowe romantiko
Kiedyś na pewno znajdę dla niej miejsce u siebie
Zieleń, drewno i antracyt 16:33, 25 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczniusie

a magnolia rozwinie te płatki tylko, że będą w brązowe łatki Z magnoliami co wiosnę loteria

Sylwia, w zeszłym roku ta kalina miała chyba z 4 kwiatki. W tym roku będzie się już całkiem fajnie prezentować, może nawet bez pozwijanych przez mszyce liści
Zieleń, drewno i antracyt 16:30, 25 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Jeżeli magnolia nie jest duża to możesz ją okryć na noc białą agrowłókniną a na dzień ją zdejmować. Jest to zabawa ale kwiaty troszkę osłonisz od mroźnego powietrza.

Ona ma koło 2,5m wysokości i 2m szerokości, okrywać już jej nie będę.
Liliowo i kolorowo:) 16:01, 25 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Super mostek, a jednak od niedawna, mam dobre oko. Ojej, jaka fajna budowla powstaje, super będzie. No szok, aż tyle schudł, pogratuluj mu, bardzo dobrze. A ty dbaj o kręgosłup, mamy jeden.
Mimo zimnej wiosny, masz kwiecia pełno. Straszą przymrozkami w całej Polsce, to pewnie i moje magnolie załatwi. Susan też pordzewiałe ma.
Piękna twoja magnolia, przypomnij nazwę.

Pogratuluje, no jest dumny sam z siebie i lepiej się czuje i wyniki ma dobre teraz. Nazwy nie pamiętam tej magnolii juz ma troche lat i jest duze drzewo, z okien widze i cieszy bardzo. Kwiaty są bardzo duże takie gruszkowe i bardzo wczesna, z tych starych odmian.Minus, ze czesto przymrozi ją. Własnie wrociłam z ogrodu, okrylam piwonie drzewiastą bo ma pąka ku mojej radosci, chce jeszcze dokupić bo jestem nimi oczarowana jak w Pradze takie piękne okazy widziałam.
Blaski i cienie nowego życia 14:19, 25 kwi 2021

Do góry
Ula, u mnie Garnet podobnie rośnie, a jednak idą powoli w górę. Magnolia śliczna, kształt idealny
Znowu na wsi 14:14, 25 kwi 2021

Do góry
Wiosna i jak ładnie magnolia kwitnie. Ale masz cudowne kociaki, oba ...jest co pomiziać
Moja utyła, mam pół kilo więcej do przytulania.
Dobrze, że powoli z serią się prostuje
Liliowo i kolorowo:) 13:33, 25 kwi 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

No mostek od zeszlej wiosny dopiero bo sobie wymysliłam by przykryc oczko, nie mam sił na czyszczenie go.
Teraz i wnuki mają radochę z niego i latem i zimą
Jeszcze ławka czeka w kolejce u M do zrobieniaNo własnie zdrowie i kondycja, Marek zadbał ostatnio bardzo o kondycje stał się rowerzystą i z powodu zdrowia ma mniej juz 26kgAle i energii więcej a ja mu wymyślam cały czas robotę hihihi. Mnie unieruchomiło- kręgoslup własnie czekam na teleporade.
Pozdrawiam i duzo sily i zdrowia

Super mostek, a jednak od niedawna, mam dobre oko. Ojej, jaka fajna budowla powstaje, super będzie. No szok, aż tyle schudł, pogratuluj mu, bardzo dobrze. A ty dbaj o kręgosłup, mamy jeden.
Mimo zimnej wiosny, masz kwiecia pełno. Straszą przymrozkami w całej Polsce, to pewnie i moje magnolie załatwi. Susan też pordzewiałe ma.
Piękna twoja magnolia, przypomnij nazwę.
Blaski i cienie nowego życia 12:44, 25 kwi 2021

Do góry
Z tematu drzewiastego cieszy mnie że magnolia już zaczyna wystawać nad żywopłot z tui Bez Palibin przetrwał najgorsze zalewanie i przesadzanie przed świętami i wypuszcza listki A grujecznik szczepiony śliczny, choć mały i drobny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies