Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:46, 23 kwi 2021

UrsaMaior napisał(a)

Stara, ale to jest akurat rada Toszki dla mnie z czasu kiedy zaczynałam stosować Fostar Rośliny biorą ile potrzebują, więc nie ma konieczności aptekarskiego odmierzania dawki

To dla mnie takie info wystarczy
UrsaMaior 12:48, 23 kwi 2021

April napisał(a)

Żeby była jak twoja to jej jeszcze brakuje latek, ale cieszę się że ta odmiana sobie dobrze radzi w naszych warunkach, na piaseczku. Ważne że nie kwitnie za wcześnie, to jest szansa że nacieszę się kwiatkami.

A u ciebie to się jeszcze zachwycam Wildcat. Koniecznie do kupienia

Fakt, kocur cudny, fajne te pomponiki ma
Eli rośnie migiem, wrzucam Ci porównanie, jak obejrzysz wywalę. Dla odniesienia, płot ma 180 cm.

Tu po kupieniu 29 kwietnia 2015, miała mniej więcej 160 cm.

13 lipca 2016

28 sierpnia 2016

12 września 2018

antracyt 13:00, 23 kwi 2021

Płot Ci się w czasie tych kilku lat nie obniżył przypadkiem?
April 13:20, 23 kwi 2021

He, he, he, sztachetki odejmowała

Iza zostaw, będę miała kompleksowo, w jednym miejscu. Dzięki
U ciebie na tle płotu, u mnie na tle tuj i omoric. Będze fajnie.
Ale nie mogę jej dać obornika? Magnolie go nie lubią, wolą kwaśne? Czy przekompostowany obornik ok jako podstawowe papu, plus coś na zakwaszenie?
Iza jakoś szczególnie pasłaś to swoje piękne dziecię?
UrsaMaior 13:25, 23 kwi 2021

Ja wtedy chyba niczego nie dawałam... ale spokojnie g... jej daj i do tego próchnicy kwaśnej. Co do nawożenia, to wiesz jaki ze mnie leń Kiedyś nawet kupiłam jakiś nawóz, ale może raz sypnęłam, bo nie mam nawyku. One pięknie rosną bez interwencji. Teraz zdarza mi się skórkę od banana rzucić jak akurat jem, ale poza tym nic.
April 13:34, 23 kwi 2021

jolanka 13:35, 23 kwi 2021

Jolu, piękną magnolię kupiłaś U Izy rośnie niesamowicie szybko i pięknie ale u niej to wszystko jak na dopalaczach jakichś
Wildcat mam kupioną rok temu i jestem nią zachwycona, obsypana kwiatami mimo młodzieńczego wieku. Świeci z daleka cudowną bielą, kupuj
April 13:39, 23 kwi 2021

jolanka napisał(a)
Jolu, piękną magnolię kupiłaś U Izy rośnie niesamowicie szybko i pięknie ale u niej to wszystko jak na dopalaczach jakichś
Wildcat mam kupioną rok temu i jestem nią zachwycona, obsypana kwiatami mimo młodzieńczego wieku. Świeci z daleka cudowną bielą, kupuj

No właśnie sobie obmacałam Wildcata na żywo wczoraj i bardzo mi się spodobał. W tym roku to już mam szlaban ale w przyszłym to koniecznie. No chyba że mi się jakaś silna grupa kopaczy trafi i ogarnę moje doniczki wcześniej... Chociaż uważam że magnolię najlepiej kupować kwitnącą
jolanka 13:44, 23 kwi 2021

April napisał(a)

No właśnie sobie obmacałam Wildcata na żywo wczoraj i bardzo mi się spodobał. W tym roku to już mam szlaban ale w przyszłym to koniecznie. No chyba że mi się jakaś silna grupa kopaczy trafi i ogarnę moje doniczki wcześniej... Chociaż uważam że magnolię najlepiej kupować kwitnącą

To to racja, kupiłam dwa lata temu Lennei Albę a okazała się potem Lenei (różowa). Też jest ładna ale, hmm, miała być inna
April 13:51, 23 kwi 2021

jolanka napisał(a)

To to racja, kupiłam dwa lata temu Lennei Albę a okazała się potem Lenei (różowa). Też jest ładna ale, hmm, miała być inna

Och te pomyłki, nudno miałybyśmy bez nich...