Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:58, 19 cze 2019

Do góry
ale fajnie, ze juz jestes, stesknilam sie juz

szyszkowy obraz super Ci wyszedl
stipa Ci zaszalala, mam chyba takasama od Ciebie tylko w mniejszej ilosci,musze ja rozmnozyc, bo piekna jest

caluski posylam
Nowocześnie z różAnką :D 20:49, 19 cze 2019

Do góry
Monka napisał(a)
Anka ale Ty masz busz szok i trzcinniki jakie super A stipa miodzio chyba się na nią skuszę
jak przyjedziesz po carexy to i stipe dostaniesz
Nowocześnie z różAnką :D 20:47, 19 cze 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ania, ja róż w ogrodzie nie lubię, ale to co tu pokazujesz, to poezja!
Stipa powinna dla mnie dostać tytuł najlepszego stylisty roku! Taka robotę robi w ogrodach, ze szok...

❤️❤️❤️
Asia dzięki!!
Ze stipą jest romantico
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:12, 19 cze 2019

Do góry
Irenko super, że Jesteś znowu Czytam o problemach z netem i o tym, że już relacja Busem jest
Stipa faktycznie mocno się u Ciebie rozbujała.
Też bym nie wiedziała co zrobić bo z jednej strony super wyglada i niejeden na forum o tak dorodnej marzy, ale rosna tam przecież inne rośliny i miejsca nie mają.
Obraz z szyszek, podziwiam za cierpliwość w jego wykonywaniu, mnie by chyba zabrakło
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:47, 19 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

A pamietam twój pusty placyk z trawniczkiem jeszcze tak niedawno .....
NEW dawn bardzo romantyczna
Na kulkowisku fanie by wyglądało więcej stipy

Czytasz mi w myślach ze stipą - jak zobaczyłam to zdjęcie na monitorze to od razu moja myśl w tę stronę powędrowała

Tylko, że stipa u mnie po raz pierwszy taka piękna (bo inaczej jej określić nie umiem ) Zwykle mi nie chciała zimować, a tu się udało i mam ze 3 lub 4 takie ładnie stojące kępki rozrzucone po ogrodzie
Dwa ogrody 23:49, 18 cze 2019

Do góry
Zana, przedpłocie bez spiny Rojniczki kwitną, za chwilę może zrobię im jakieś przemeblowanie.

firletka białoróżowa

szalejąca stipa

Pashminy

Jasmina

Ogród do odnowy 17:41, 18 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczna ta różowa róża.Powiedz mi czy stipa ta wyzsza co dostałm od ciebie to zimuje u nas , kiedy trzeba nasiona zbierac i czy wysiwasz ją w domu na wiosnę????

Na słabej, lekkiej glebie sieje się sama jak głupia. Lubi słońce i sucho. Już dawno nie wysiewam, sama robi to doskonale. Potem tylko siewki wkopuję w wybrane miejsce.
Największym wrogiem jest wilgoć zimą. Będzie Ci się siała w rabatach
Ogród Mirelli 16:55, 18 cze 2019

Do góry
Mirelko ile kolorów u Ciebie.
Stipa czaderskaCudnie wyrosła.
U mnie szałwia w tym roku prawie nie odbiła.
Którą różę najbardziej lubisz??
Ogrodowy song 13:09, 18 cze 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja bym wybrała lawende ze stipa, bo dla mnie minus kocimiętki to jest jej zapach - choć nie powiem, że kocimietke też mam w ogrodzie i wyglada super, ale bardziej sie skłaniam ku lawendzie

Hej Dominika, dzięki za komentarz. Ja w ubiegłym roku byłam zawiedziona krótkim czasem kwitnienia lawendy. Za to kocimietka zaczyna dosyć wcześnie i mi akurat pasuje jej wysokość. Drugi raz kwitnie już niżej. Zapach zupełnie mi nie przeszkadza.
Lawenda ma za to szlachetniejsze kwiaty i intensywniejsza barwę. Biała lawenda też do mnie nie przemawia, no chyba że w połączeniu z niebieskimi i filoetowymi ostrozkami.
Nowocześnie z różAnką :D 12:37, 18 cze 2019

Do góry
Anka ale Ty masz busz szok i trzcinniki jakie super A stipa miodzio chyba się na nią skuszę
Ogrodowy song 12:28, 18 cze 2019

Do góry
oliwka napisał(a)
Lawenda długo każe na siebie czekać w tym roku. Ja nie mogę się zdecydować co ladniejsze: stipa z lawendą czy kocimietka?
Cierpliwości kocimiętki nie mam, to nie doradzę. Eksperymentuj. Lawenda fajnie się prowadzi a czy kocimiętka nie pokłada się ?
Ogrodowy song 12:20, 18 cze 2019

Do góry
oliwka napisał(a)
Lawenda długo każe na siebie czekać w tym roku. Ja nie mogę się zdecydować co ladniejsze: stipa z lawendą czy kocimietka?
ja bym wybrała lawende ze stipa, bo dla mnie minus kocimiętki to jest jej zapach - choć nie powiem, że kocimietke też mam w ogrodzie i wyglada super, ale bardziej sie skłaniam ku lawendzie
Ogrodowy song 11:24, 18 cze 2019

Do góry
Ogród do odnowy 08:03, 18 cze 2019

Do góry
Sliczna ta różowa róża.Powiedz mi czy stipa ta wyzsza co dostałm od ciebie to zimuje u nas , kiedy trzeba nasiona zbierac i czy wysiwasz ją w domu na wiosnę????
Mój ogrodowy pamiętnik 07:11, 18 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

A mi stipa nie odbiła po zimie ale jak widzę ją u Was to znowu chcę ją mieć .
to dobry wybór
a nie rozsiała ci się ???
Nowocześnie z różAnką :D 07:04, 18 cze 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
I róże

Ania, ja róż w ogrodzie nie lubię, ale to co tu pokazujesz, to poezja!
Stipa powinna dla mnie dostać tytuł najlepszego stylisty roku! Taka robotę robi w ogrodach, ze szok...

❤️❤️❤️
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:50, 17 cze 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Czy stipa nadawałyby się na skarpę? Słońce i sucho czyli powinno jej pasować .

Trzeba by pilnować pionizacji sadzonek podczas sadzenia.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:45, 17 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Stipa najbardziej wrażliwa jest na wilgoć. Nie podlewać i nie nawozić. Znaleźć jej nieco wyniesiona rabatkę. U mnie daje radę w słońcu i półcieniu. Tnę ją na początku marca na wysokość 5-7 cm. W lipcu dobrze jest ją wyczesać grubym grzebieniem, bo od ciężaru nasion robi się nieco oklapnięta. To trawa, która najlepiej rośnie wtedy, kiedy się ją zostawi bez opieki.

Zupełnie inaczej niż inne trawy, trawki i trawiszcza.

Z tą się obchodzę jak z jajkiem.

O te też dbam, bo mają trudne stanowisko.

A tu stipa w cieniu pod jabłonką. Daje radę.

Czy stipa nadawałyby się na skarpę? Słońce i sucho czyli powinno jej pasować .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:21, 17 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
O rany jak piękna ta wyższa stipa u Ciebie .Taką też ma Gosia /Gosiek33.od niej dostałam .Zachwycona nią jestem .Jak z nią się obchodzić żeby było jej więcej Lecę do Gosi ją oglądać

Stipa najbardziej wrażliwa jest na wilgoć. Nie podlewać i nie nawozić. Znaleźć jej nieco wyniesiona rabatkę. U mnie daje radę w słońcu i półcieniu. Tnę ją na początku marca na wysokość 5-7 cm. W lipcu dobrze jest ją wyczesać grubym grzebieniem, bo od ciężaru nasion robi się nieco oklapnięta. To trawa, która najlepiej rośnie wtedy, kiedy się ją zostawi bez opieki.

Zupełnie inaczej niż inne trawy, trawki i trawiszcza.

Z tą się obchodzę jak z jajkiem.

O te też dbam, bo mają trudne stanowisko.

A tu stipa w cieniu pod jabłonką. Daje radę.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:46, 17 cze 2019

Do góry
Stipa szaleje - chyba kocha takie upały

Mam już pierwszą jeżówkę

Na nowym hostowisku wszystko rośnie jak trzeba

Szkoda tylko że obok nie mogę zrobić dosiewek trawy ale w takie upały to nie miałoby żadnego sensu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies