Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:51, 26 cze 2019

Do góry
Zobacz Haniu, ja zupełnie inaczej widzę tego Ponuraka. Takie subtelne ma te peruki, a pod światło wyglądają cudownie, tak więc nadal czekam u swojego
Hanuś, a tą gnojówką z pomidorów mogę cyknąć też inne rośliny? Myślę, że sporo tego mi wyjdzie po rozcieńczeniu.
P.S. Stipa nadal cudna
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:45, 26 cze 2019

Do góry
Ale ta stipa fajnie wygląda posadzona pojedyńczo
Co to za róża pod zdjęciem floksa? Piękna jest.
Też sobie sprawiłem wiertlice, najpierw była na prawie pełnym słońcu. Teraz siedzi w cieniu od południa, mam nadzieję że urośnie taka jak u ciebie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:37, 25 cze 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Haniu, ależ miło było pospacerować u Ciebie stipa w takich ilościach wygląda bosko, to jej trzeba przyznać, efekt łał super, chociaż te jej wysiewanie ma i minusy, u mnie stipa razem z werbenką postanowiły się rozsiać po innych rabatach, więc ukrucić te harce musiałam...
buziaczki

U mnie mało jest regularnych nasadzeń. Jej samosiew nie jest zbyt dużym problem (zawsze jakiś chętny się znajdzie). A nawet jeśli zostanie, to wpasowuje się w całokształt.

Tu narazie jest ściernisko... 21:39, 25 cze 2019

Do góry
Stipa obłędna! U mnie juka wydała 5 kwiatostanów ale jeszcze nie kwitną. Co kilka dni pada deszczyk i nie jest Źle.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:29, 25 cze 2019

Do góry
Haniu, ależ miło było pospacerować u Ciebie stipa w takich ilościach wygląda bosko, to jej trzeba przyznać, efekt łał super, chociaż te jej wysiewanie ma i minusy, u mnie stipa razem z werbenką postanowiły się rozsiać po innych rabatach, więc ukrucić te harce musiałam...
buziaczki
Podwórkowa rehabilitacja 14:02, 25 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Niezwykle delikatne i subtelne zestawienie, zupełnie inne niż to to preferuję ale bardzo mi się spodobało.

Mnie też się podoba a najlepsze jest to, że dziś wygląda jeszcze piękniej niż na tych zacytowanych zdjęciach. Stipa weszła na wyższy poziom i gaura się przebija
Tuż obok wielka kępa liliowców.
Muszę zrobić zdjęcia
Pozdrawiam
Droga do spełnienia 13:17, 25 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)

Ależ Ci porosło! Stipa oszalała!
Co to za niska szałwia?
Dwa ogrody 00:09, 25 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Nie wiem jakie zmiany tu robiłaś ale zachwyca ta rabata. Fajna inspiracja. Właśnie tak planowałam żeby przed edenkową u mnie dać stipę. Ale nie wzięłam pod uwagę wielkości roślin. Ożanka która mnie też zachwyca jest dobrym wielkościowo wyborem. Znowu u mnie będzie przesadzanie a ledwo co wydawałoby się że mam dobrze

Nie było tu hortensji i traw, dosadziłam żurawki, przełożyłam kostkę
Stipa to dobry pomysł, chociaż u mnie giganty porosły

i coś innego, malinami proszę się częstować

uff, myślę, że nie pominęłam nikogo
dobranoc

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:33, 24 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Bardzom usatysfakcjonowana tymi widokami

Mikołajka mam od kilku lat (TARcia mnie na niego nastroiła) i dopiero pierwszy raz mi się wysiał. To chyba tak jak stipa, jednym sie sieje innym nie

Zgodnie ze sztuka ogrodową stipa nie powinna u mnie w ogóle rosnąć (glina!), perovskja najpiękniej mi rośnie na kwaśnej rabacie z wrzosami. Ogrodnictwo jest pełne niespodzianek i za to je lubię.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:40, 24 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Byłam ostatnio w Ogródkowych perypetiach i zachwyciłam sie połączeniem penstemonów ze stipą

A ja juz miałam pytac o ta roslinke.Mam ja od was.
I zapomniałam co to za jedna.A to penstemon.
Fajne poleczenia ze stipa
Tu narazie jest ściernisko... 16:42, 24 cze 2019

Do góry
Basiu stipa u Ciebie zachwyca Już widzę jak pięknie faluje na wietrze
Ogród w remoncie 12:15, 24 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szczęściaro perwskia się wysiała, u mnie sie nie trafiło do tej pory , a bardzo bym chciała

Teraz siewki wschodzą. szukaj przy kamieniach, bo ona jak stipa lubi się przytulić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 06:51, 24 cze 2019

Do góry
Bardzom usatysfakcjonowana tymi widokami

Mikołajka mam od kilku lat (TARcia mnie na niego nastroiła) i dopiero pierwszy raz mi się wysiał. To chyba tak jak stipa, jednym sie sieje innym nie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:03, 23 cze 2019

Do góry
Kilka kadrów ze skarpy dziś wieczorem.
Uwielbiam ten moment, kiedy stipa szaleje, a śmiałek darniowy powoli przeistacza się w chmurkę.
Miłego oglądania

W ogródku emerytki 22:00, 23 cze 2019

Do góry
Grześ, dziękuję, miło czytać takie słowa
I ja się cieszę, że znam Ciebie / na razie dzięki Irence, ale kto wie.../ i Twój ogród, który mogłam poznać i się zachwycać.
I za wiersze na każdą okazję
Moja piękna stipa dla Ciebie

Tu narazie jest ściernisko... 21:16, 23 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
W innych miejscach gdzie stipa jest lżejsza i tak się nie pokłada na razie ją zostawiłam. Tym bardziej że mam w tym roku znacznie mniejszą lawendę to akurat uzupełnia braki.

Cudne masz te stopy.
Moje były podlewanie ale zzolkly.I nie wiem czy coś Z nich będzie.
Ale parę jest zielonych.
Witam, i o radę pytam :-) 15:02, 23 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Ładnie u Ciebie stopa ciekawie wygląda po deszczach

Dziękuje stipa rewelacyjnie przetrwała zimę i siewek też mam sporo. Uwielbiam ją.
Tu narazie jest ściernisko... 23:06, 22 cze 2019

Do góry
agapant napisał(a)

Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu taka piękna rabata powstała. Stopa cudowna.

Aguś miło mi, że ci się moja stipa podoba ale niestety ta największa zaliczyła wizytę u fryzjera i już nie jest taka ładna
Tu narazie jest ściernisko... 22:26, 22 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cały poprzedni tydzień byłam w delegacji i oto co zastałam po powrocie.
Jeśli mi się przed wyjazdem wydawało że stipa osiągnęła maksymalną wysokość to byłam w "mylnym błędzie" jak mawiają kabareciarze.
Najwyższe okazy osiągnęły 95 cm. To przez te upały i ulewy.

Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu taka piękna rabata powstała. Stopa cudowna.
Tu narazie jest ściernisko... 22:05, 22 cze 2019

Do góry
W innych miejscach gdzie stipa jest lżejsza i tak się nie pokłada na razie ją zostawiłam. Tym bardziej że mam w tym roku znacznie mniejszą lawendę to akurat uzupełnia braki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies