Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moja codzienność - ogród Oli 21:28, 29 mar 2015

Do góry
Olu, zachwycałam się wczoraj, dziś dalej nie mogę przetrawić.
Mam pytanie z innej beczki:
Ile miejsca potrzebuję na 2 serby: od płotu i od siebie? Orientujesz się może?
Ogród tworzony z pasją 21:25, 29 mar 2015

Do góry
Twoja tawułą ma żółte listki, moja wypuszcza czerwone
Trochę późno ją przycięłam. Musiałam sporo tych młodych listków przyciąć. teraz będzie wypuszczać na nowo.
Ogródek Iwony 21:18, 29 mar 2015

Do góry
Olu, chyba lepiej schować do garażu

Ewa, my długo zwlekaliśmy z tymi przeróbkami. Były inne priorytety. Na szczęście nasz murarz jest moim ulubionym fachowcem od wykończeń, robił nam już wiele rzeczy i zawsze byłam z niego zadowolona. Pracuje z głową i nie jest kłopotliwy. Takich fachowców, których nie trzeba pilnować jest już niewielu.

Doniu, ciężko tak z doskoku nadrabiać wszystkie zaległości. I jeszcze domek ogarnąć. Ale dobrze, ze na święta jesteś w domu.
Kosolkowa Pasja 21:12, 29 mar 2015

Do góry
Olu, chyba trzeba roslinkom spowolnić proces wzrostu i chronić od mrozów. Garaż chyba może być. ja mam siewki na parapecie w domu
O Waldka naukach poczytałąm. Dziś sprawdzałam w O, czy może jest mączka bazaltowa. Nie było

Olu, robiłaś jakieś dekoracje wielkanocne? Twoim wiankiem, co mam od ciebie nie mogę się nacieszyć. On taki całosezonowy. Dalej pasuje ze świeczką
Ogródek Iwony 20:55, 29 mar 2015

Do góry
Cześć Donia, jak dawno cię nie było Nigdy nie miałam dalii w doniczkach, ale gdzieś widziałam. Dlaczego nie? Zawsze podlewanie można kontrolować. I przestawiać tam, gdzie kwiecia będzie brakować
Kosmos szybko rośnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:53, 29 mar 2015

Do góry
Polinko, buksiki cudne ci się udało kupić. Szkoda, ze u nas takich plantacji nie ma.
Dekoracje świąteczne wysmakowane. Ślicznie. Podrawiam
Ogródek Iwony 20:43, 29 mar 2015

Do góry
3 dni temu posiałam w mini doniczki kosmos. On już wykiełkował. W tym tempie nie wiem, co z nim będę miała zrobić
Udało mi się też kupić czerwone dalie i trytomy - takie sadzonki w opakowaniach, korzonki w torfie. Posadziłam tydzień temu w domu do doniczek. Coś się zaczyna w doniczkach dziać
W tym tygodniu muszę przynieść z garażu moje kanny i kłącza dalii żółtej i też wsadzić do doniczek, aby podgonić je trochę. W maju pójdą na ognistą rabatę.
Ogródek Iwony 20:35, 29 mar 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona prosiłam cię o namiary na hortki, miałam zamawiać, ale udało mi się kupić u nas w BM .Ładne sadzonki, duże, kupiłam 17 szt .mam zamiar robić szpaler z hortek.
pozdrawiam

Zapomniałam napisać że fajny fragment ogrodu robisz , tam gdzie te obrzeża.

Ewa, jak posadzisz tych 17 hortensji, to będzie cudnie. u mnie by się tyle nie zmieściło. Wszystko muszę robić w miniformacie
W sobotę moi chłopcy rozbierali drewutnię. Przyszły trawniczek zaczął mieścić sztaple desek ;( teraz to ja muszę sobie mówić: Będzie pięknie. Tylko kiedy?
Ogródek Iwony 20:32, 29 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Piękna wiosna, zazdroszcze

Karolu, dziękuję. Na pewno u ciebie też jest wiosennie

polinka napisał(a)
Iwonko żonkile zachwycają. Piękne, energetycznie u Ciebie z tymi żółtkami)

Polinko, początkowo żonkile były nieplanowane. Jesienią były w B w zestawach, usuwałam je i zastępowałam tulipanami w koszyczki. Z żonkilami nie miałam co zrobić, to posadziłam na wrzosowisku do krokusów. Krokusy przekwitły, żonkile cieszą oko. Potem jeszcze doszły następne kępki, które dostałam w prezencie i utworzył się szpaler.

Małgosiu
, dzięki. Pozdrawiam Muszę się do ciebie wybrać na instruktarz robienia sadzonek z pelaśków.
Ogródek Iwony 13:18, 29 mar 2015

Do góry
Lubię to ujęcie mojego ogródka:

Ogródek Iwony 13:14, 29 mar 2015

Do góry
Wczoraj na rabatkach pojawiły się bratki:

Pada deszczyk. Jak tylko będzie jutro w miarę pogoda, muszę wreszcie wyprostować tę rabatkę na prostokątną

Ogródek Iwony 13:09, 29 mar 2015

Do góry
Wiosna w kolorze yellow

Żonkile w pełni rozkwitu, krokusy już przekwitły. Za chwilkę będzie kwitła bergenia i migdałek:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 29 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, begonie lubią półcień. U ciebie chyba słonecznie. Jak sobie dawały radę? Może półcień jest mitem?

nie wiem u mnie wszędzie jest pełne słońce na którym również rosnie cieniolubna runianka...

Ja begonie mam co roku i co rok zachwycają swym długim kwitnieniem. U mnie rosną w pełnym słońcu, za bardzo się nimi nie przejmuję i podlewam tylko wtedy, gdy są długotrwałe upały, nawożę może ze dwa razy jakimś nawozem dla kwitnących, generalnie begonie nie potrzebują uwagi - przynajmniej te moje . Rosną i pięknie kwitną wszędzie gdzie je posadzę, a sadzę głównie w słońcu. Sadzę je do gruntu po zimnej zośce. Kwitną obficie aż do pierwszych przymrozków, które ważą liście i wtedy usuwam je z ziemi. Polecam begonie wszystkim, którzy nie mają czasu na ,,chodzenie" wokół roślinki a chcą mieć piękne i stale kwitnące kwiatki.
Typografia ogrodu 22:59, 28 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękny ten kawałek ogrodu. Jak przyjdzie trawka, będzie ślicznie.

Tylko ten kawałek to jakaś 1/60 całości...
Typografia ogrodu 22:29, 28 mar 2015

Do góry
Piękny ten kawałek ogrodu. Jak przyjdzie trawka, będzie ślicznie.
Moja codzienność - ogród Oli 22:19, 28 mar 2015

Do góry
Olu, podniosłaś wysoko poprzeczkę. Nie doskoczę, więc podziwiać będę u ciebie
Życie w wiejskim ogrodzie 22:01, 28 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przemku, jutro jadę do O, zobaczę, co mają nowego. Dzięki za wizytę u mnie. Myślałam, że zobaczę twoje skarby na oknach, w zeszłym roku byłam pełna podziwu dla twojego ogrodu warzywnego. Gratki na 400 ci zostawiam, a właściwie na 402

Witaj Iwonko

Ja oprócz róż wziąłem jeszcze sześciopaki lawendy W tamtym roku u nich kupowałem i byłem z niej bardzo zadowolony Może jutro uda mi się zrobić zdjęcia moim parapetowym inkubatorom Mam nadzieję że w tym sezonie mój warzywnik nie będzie gorszy Bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia Krokusy wyglądają zjawiskowo Moje w tym roku jakieś takie sobie a po deszczu już po nich

Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:01, 28 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale fajnie
Aja się głowię, jak paczkę wysłać. U nas nie ma poczty, kurier nie chce wziąć od osoby prywatnej, w poniedziałek pojadę wysłać do miasta.
Violu, to są te tawułki, co lubią w cieniu rosnąć?

Iwonko tak to te cieniolubene. A jeśli chodzi o kuriera to sprawdź www.wysylajnajtaniej.pl
Do raju daleko - u Ewy 21:57, 28 mar 2015

Do góry
Ewuniu, śliczne dekoracje. Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 21:54, 28 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

M dziś się martwił, ze nie będzie miał jak piwa z sąsiadem wypić przez płot. Ja mu na to, że zawsze może zaprosić przez furtkę, a on, ze przez płot lepiej smakuje

U nas to samo...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies