Olu, zachwycałam się wczoraj, dziś dalej nie mogę przetrawić.
Mam pytanie z innej beczki:
Ile miejsca potrzebuję na 2 serby: od płotu i od siebie? Orientujesz się może?
Twoja tawułą ma żółte listki, moja wypuszcza czerwone
Trochę późno ją przycięłam. Musiałam sporo tych młodych listków przyciąć. teraz będzie wypuszczać na nowo.
Ewa, my długo zwlekaliśmy z tymi przeróbkami. Były inne priorytety. Na szczęście nasz murarz jest moim ulubionym fachowcem od wykończeń, robił nam już wiele rzeczy i zawsze byłam z niego zadowolona. Pracuje z głową i nie jest kłopotliwy. Takich fachowców, których nie trzeba pilnować jest już niewielu.
Doniu, ciężko tak z doskoku nadrabiać wszystkie zaległości. I jeszcze domek ogarnąć. Ale dobrze, ze na święta jesteś w domu.
Olu, chyba trzeba roslinkom spowolnić proces wzrostu i chronić od mrozów. Garaż chyba może być. ja mam siewki na parapecie w domu
O Waldka naukach poczytałąm. Dziś sprawdzałam w O, czy może jest mączka bazaltowa. Nie było
Olu, robiłaś jakieś dekoracje wielkanocne? Twoim wiankiem, co mam od ciebie nie mogę się nacieszyć. On taki całosezonowy. Dalej pasuje ze świeczką
Cześć Donia, jak dawno cię nie było Nigdy nie miałam dalii w doniczkach, ale gdzieś widziałam. Dlaczego nie? Zawsze podlewanie można kontrolować. I przestawiać tam, gdzie kwiecia będzie brakować
Kosmos szybko rośnie
3 dni temu posiałam w mini doniczki kosmos. On już wykiełkował. W tym tempie nie wiem, co z nim będę miała zrobić
Udało mi się też kupić czerwone dalie i trytomy - takie sadzonki w opakowaniach, korzonki w torfie. Posadziłam tydzień temu w domu do doniczek. Coś się zaczyna w doniczkach dziać
W tym tygodniu muszę przynieść z garażu moje kanny i kłącza dalii żółtej i też wsadzić do doniczek, aby podgonić je trochę. W maju pójdą na ognistą rabatę.
Ewa, jak posadzisz tych 17 hortensji, to będzie cudnie. u mnie by się tyle nie zmieściło. Wszystko muszę robić w miniformacie
W sobotę moi chłopcy rozbierali drewutnię. Przyszły trawniczek zaczął mieścić sztaple desek ;( teraz to ja muszę sobie mówić: Będzie pięknie. Tylko kiedy?
Karolu, dziękuję. Na pewno u ciebie też jest wiosennie
Polinko, początkowo żonkile były nieplanowane. Jesienią były w B w zestawach, usuwałam je i zastępowałam tulipanami w koszyczki. Z żonkilami nie miałam co zrobić, to posadziłam na wrzosowisku do krokusów. Krokusy przekwitły, żonkile cieszą oko. Potem jeszcze doszły następne kępki, które dostałam w prezencie i utworzył się szpaler.
Małgosiu, dzięki. Pozdrawiam Muszę się do ciebie wybrać na instruktarz robienia sadzonek z pelaśków.
nie wiem u mnie wszędzie jest pełne słońce na którym również rosnie cieniolubna runianka...
Ja begonie mam co roku i co rok zachwycają swym długim kwitnieniem. U mnie rosną w pełnym słońcu, za bardzo się nimi nie przejmuję i podlewam tylko wtedy, gdy są długotrwałe upały, nawożę może ze dwa razy jakimś nawozem dla kwitnących, generalnie begonie nie potrzebują uwagi - przynajmniej te moje . Rosną i pięknie kwitną wszędzie gdzie je posadzę, a sadzę głównie w słońcu. Sadzę je do gruntu po zimnej zośce. Kwitną obficie aż do pierwszych przymrozków, które ważą liście i wtedy usuwam je z ziemi. Polecam begonie wszystkim, którzy nie mają czasu na ,,chodzenie" wokół roślinki a chcą mieć piękne i stale kwitnące kwiatki.
Ja oprócz róż wziąłem jeszcze sześciopaki lawendy W tamtym roku u nich kupowałem i byłem z niej bardzo zadowolony Może jutro uda mi się zrobić zdjęcia moim parapetowym inkubatorom Mam nadzieję że w tym sezonie mój warzywnik nie będzie gorszy Bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia Krokusy wyglądają zjawiskowo Moje w tym roku jakieś takie sobie a po deszczu już po nich