Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:43, 29 mar 2015

3 dni temu posiałam w mini doniczki kosmos. On już wykiełkował. W tym tempie nie wiem, co z nim będę miała zrobić
Udało mi się też kupić czerwone dalie i trytomy - takie sadzonki w opakowaniach, korzonki w torfie. Posadziłam tydzień temu w domu do doniczek. Coś się zaczyna w doniczkach dziać
W tym tygodniu muszę przynieść z garażu moje kanny i kłącza dalii żółtej i też wsadzić do doniczek, aby podgonić je trochę. W maju pójdą na ognistą rabatę.
Donia72 20:46, 29 mar 2015

Babcia mojego męża przytargała mi cały worek karp dalii i też myślałam je wsadzić w donice, ale chciałam je zostawić w donicach. Czy to dobry pomysł? Jutro wysieję kosmosy w doniczusie
Iwk4 20:55, 29 mar 2015

Cześć Donia, jak dawno cię nie było Nigdy nie miałam dalii w doniczkach, ale gdzieś widziałam. Dlaczego nie? Zawsze podlewanie można kontrolować. I przestawiać tam, gdzie kwiecia będzie brakować
Kosmos szybko rośnie
kosolka 20:58, 29 mar 2015

Iwonka, właśnie pisałam u siebie ze po dwóch dniach weszła mi lewkonia i maciejka w doniczkach w garażu.. Wystawiłam na dwór. Nie wiem czy chować czy mają już stać..
bacowa 21:07, 29 mar 2015

Kiedyś wszystkie budowy i przeróbki się skończą, posiejesz trawniki ,będzie ok.
W zeszłym roku przerabiałam to samo co ty teraz , budowaliśmy ogród zimowy, przez 4 miesiące stado budowlańców tratowało mi ogród. Ale jakoś przeżyłam, przeżyjesz i ty .
Pstrykaj dużo zdjęć , bo potem fajnie się to ogląda
Donia72 21:12, 29 mar 2015

Iwonko, już jestem od 4 tyg, ale jakoś zawsze brakowało mi czasu na ogrodowisko Teraz nadrabiam zaległości, ale znowu nie długo wybywam
Agatan24 21:18, 29 mar 2015

A gdzie Doniu wybywasz?
Iwk4 21:18, 29 mar 2015

Olu, chyba lepiej schować do garażu

Ewa, my długo zwlekaliśmy z tymi przeróbkami. Były inne priorytety. Na szczęście nasz murarz jest moim ulubionym fachowcem od wykończeń, robił nam już wiele rzeczy i zawsze byłam z niego zadowolona. Pracuje z głową i nie jest kłopotliwy. Takich fachowców, których nie trzeba pilnować jest już niewielu.

Doniu, ciężko tak z doskoku nadrabiać wszystkie zaległości. I jeszcze domek ogarnąć. Ale dobrze, ze na święta jesteś w domu.
bacowa 21:42, 29 mar 2015

Iwonko może ty mi doradzisz, bo właściwie nie mam kogo zapytać. Chcę przerobić istniejącą rabatę długa ok,20m. Wysadzić wszystkie rosliny jakie tam są, i na całej długości chcę posadzić w rzędach licząc od żywopłotu, czyli od tyłu :gracki , limki,rozplenica,bukszpan, żurawka.Czy ja dobrze myślę ?
rozark 21:48, 29 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
3 dni temu posiałam w mini doniczki kosmos. On już wykiełkował. W tym tempie nie wiem, co z nim będę miała zrobić
Udało mi się też kupić czerwone dalie i trytomy - takie sadzonki w opakowaniach, korzonki w torfie. Posadziłam tydzień temu w domu do doniczek. Coś się zaczyna w doniczkach dziać
W tym tygodniu muszę przynieść z garażu moje kanny i kłącza dalii żółtej i też wsadzić do doniczek, aby podgonić je trochę. W maju pójdą na ognistą rabatę.

Gdzie ty to wszystko przechowasz?

ja dalie sadzę 1 maja prosto do ziemi