Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życie w wiejskim ogrodzie 10:34, 25 lis 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Prawda że te paprocie w donicach wyglądają świetnie ! W Wojsławicach mieli takie piękne kompozycje w baliach i kotłach, podpatrzyłem

Nie wiem Asiu czy różanecznik będzie miał w następnym sezonie kwiaty ? Te pączki to chyba bardziej listne niż kwiatowe ... zobaczymy ?
To Nowa Zembla, udało mi się kupić w markecie bardzo ładną sadzonkę. Ogólnie jest u mnie problem z roślinami kwasolubnymi, pH gleby ok 7

Do donic planuję posadzić ok. 400 cebul, do tego dojdą jeszcze bratki i myślę że będzie akurat

Listopadowy rarytas ... ostróżka

Przemku ja Ci mówię,że ja tam widzę pąki kwiatowe zakład ?
A rarytasik listopadowy śliczny
400cebul mówisz..będzie szał,jak zawsze z resztą
U mnie jeszcze nie dawno po raz enty zakwitły goździki i przetacznik po raz trzeci ..co to się dzieje

Pozdrawiam cieplutko właściciela pięknego ogrodu
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:07, 25 lis 2019

Do góry

Piękną formę ma ten dereń, w jakim jest wieku? mój kupiłam w tym roku, ale bardzo mizerny jest przy Twoim
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:54, 25 lis 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nigdy na żywo nie widziałam kruszyny.

Ja też - zanim je kupiłam .

kaz742011 napisał(a)
Kasia dawno mnie nie było ale jakoś tak z czasem ostatnio krucho. W wolnej chwili obiecuje nadrobić wątek chociaż u Ciebie to tyle stron że trochę zejdzie. Ale obrazki na pewno obejrzę .

Kasiu, u mnie też jakoś życie pędzi i za mało czasu na wszystko co by się chciało. Fajnie, że zajrzałaś. Stron sporo ale po obrazkach zorientujesz się co się działo - dokupiliśmy działkę obok i mam sporo nowego terenu .

galgAsia napisał(a)
Kasia, czy Twój dereń Compressa przebarwiał się jesienią? Ja wiem, że w tym roku cała Twoja uwaga była skupiona na nowej ziemi , ale może przelotem zauważyłaś? albo - jeszcze lepiej - sfociłaś? Jeśli tak, to pokaż, plisss… albo chociaż napisz

Asiulka, tak, dereń przebarwił się jak zwykle na fioletowo-brązową zieleń . Wieczorem poszukam w zdjęciach, może się jakoś załapał.
Tak było w zeszłym roku:

DorKa napisał(a)
Też mi kruszyna 2 metrowa Swoją droga dopiero u Ciebie się po niej dowiedziałam.Ciekawa roślina.

To prawda, nazwa nie idzie w parze z wyglądem .
Sezon 2017 u Hanusi 09:18, 25 lis 2019

Do góry
Te Fotki Sylwio, są z mojego balkonu/7 piętro/. Kiedyś miałam piękny widok na place budowui na dolinę. Ale po 40 latach, zostało pasemko zieleni i w oddali widok na morze. Zabetonowali mnie, niestety.
Ogród bez reguł 08:31, 25 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Moje ptaszki balkonowe szaleją przy karmniku , należy zadbać o ptaszki ogrodowe.
Ponieważ zamówione karmniki dotrą dopiero za kilka dni, na razie wywiesiłam takiego "orzeszka" . W ogrodzie są sikorki i sójki, więc powinny się tym zainteresować. Wizualnie karmnik fajny, tylko się zastanawiam, gdzie kupię orzechy, żeby nie pójść z torbami

Fantastyczny ten karmnik. Kojarzy mi się z Epoką lodowcową Gdzie można takie zakupić ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:25, 25 lis 2019

Do góry
[
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:05, 25 lis 2019

Do góry
Pogięta piękność w jesiennej odsłonie
Zakręcony ogród 07:52, 25 lis 2019

Do góry
Chciałam koniecznie zrobić podokienną teraz ,żeby na wiosnę już ładnie ruszyła ale daruje sobie.
Byłaby to pewnie kolejna rabata do poprawy. Na spokojnie się zastanowię czy zostawić te trzmieliny czy może jednak pójść w marikeny, które mi chodzą po głowie. Póki co wysypałam ją całą korą i juz wygląda fajnie. Nie wiem jak ona mnie wcześniej nie drażniła taka mała

Poprzesadzałam też trawy z tą właśnie myślą,żeby do wiosny się ukorzeniły.
Porządki na rabatach porobione. Ostatnie liście pozbierane ( mam nadzieję ) Wygląda na to,że pomalutku zamykam sezon.

Będę musiała pomyśleć o miejscu, które wcześniej w ogóle nie było brane pod uwagę w kwestii nasadzeń. Chodzi o północną stronę domu, kompletnie zacienioną:

Teraz rosną tam same szmaragdy ale będę musiała pomyśleć o powiększeniu rabaty a zmniejszeniu trawnika, który aktualnie jest cały porośnięty mchem. Chodzi się po nim jak po gąbce. Masakra. A ja chcę wydawać kilkaset złoty na instalacje z chrobotka kiedy u mnie tyle rodzimego mchu

Miłego poniedziałku

Dwa ogrody 07:35, 25 lis 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]Nawet specjalnie mnie się nie boją, chodziłam pod katalpą, to tylko podfruwały na wyższe gałęzie i czekały, kiedy sobie pójdę i przestanę im przeszkadzać.

Fajna tutka, co to? Na zamówienie zostało zrobione ?

moja ptaszarnia identycznie reaguje
Sezon 2017 u Hanusi 23:42, 24 lis 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Izabelko, jesień już, niestety, a jak szaruga, to brakuje dla poety podniety.
Zbyszek trochę odpuścił wizyty na forum, i jak tu samej rymować, jak nie ma kworum?
Ale może bliżej Nowego roku, coś mi się uda sklecić na rozjaśnienie mroku?
Pogodnych dni życzę i za klasykiem wołam: "Więcej światła!"

Oj tak mnie też tego światła i długiego dnia brakuje.
Hanuś Ty te fotki z dachu cykasz czy jak?
Szmaragdowy Zakątek 23:33, 24 lis 2019

Do góry
W tak zwanym międzyczasie cyknęłam kilka ogrodowych fotek…

Szmaragdowy Zakątek 23:29, 24 lis 2019

Do góry
Dziś od rana w „szmaragdowym” klimaty skandynawskie…pochmurne niebo, silny wiatr, 2 stopnie i odczuwalna temperatura minus 4…brrrr…..a ja stałam na dworze i nadzorowałam pracę fachowców którzy układali kostkę brukową we wjeździe. Nie mam kolorowego pojęcia jak oni dali radę bo ja za żadne pieniądze przy tej temperaturze nie ruszyłaby nawet szpadlem!!! Robotnicy natomiast nie robiąc sobie nic z panującej aury najpierw wybebeszyli mój wjazd, a następnie (przez kolejnych 10 godzin) pracowali z pocie czoła.

Ja wymiękłam ok. godziny 15… Doniosłam im tylko ciepły catering, zostawiłam reflektor halogenowy i wróciłam do domu na gorącego grzańca (z goździkami i pomarańczą)!!!

Nie wiem czy oni dolewali sobie na herbaty jakiś wysokoprocentowy trunek własnej produkcji czy co (bo to Ukraińcy byli)… efekt - dali radę.
Pozostawiony na „placu boju” zwiadowca doniósł, że praca została zakończona tuż po godzinie 20.
Zdjęć brak z powodu panujących ciemności.
Przedogródek pod dębem 23:19, 24 lis 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

z wczorajszych prac jestem zadowolony. Posprzątałem przed zimą rabatę, posadziłem resztę cebul. Wydawało mi się, że było ich tak wiele a zmieściły się na tak niewielkiej przestrzeni

Pod spodem jest jeszcze rząd żółtych żonkili a te małe cebulki to granatowe szafirki i żółte irysy, czosnki

I jeszcze ostatni bukiet z rabaty

Co tu nasadziłeś???
Spotkanie u Tengela - 9 czerwca 2013 23:12, 24 lis 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:10, 24 lis 2019

Do góry
mira napisał(a)

Tak szybko zaglądam i przecieram oczy - nowy obiekt?

a może coś takiego?

tu akurat róża

Śliczna Tam niestety bardzo mało światła, radę by dał albo bluszcz, albo hortka pnąca, ale to już wymagałoby stałej długofalowej pracy, a szkoda ją inwestować w coś tymczasowo bo za kilka lat raczej będziemy w fazie całkowitego gruntownego remontu budynku.
Szkoda by mi było potem zniszczyć taki okaz, a to niuniknione by było, byliny łatwiej przesadzić
Ranczo Edy 23:07, 24 lis 2019

Do góry
jesiennie....

Liliowo i kolorowo:) 22:03, 24 lis 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

A takie wiewiórki mam za oknem Jeszcze są czarne

Ogrodzenie mam obsadzone leszczyną. Kiedyś było sporo wiewiórek. Dziś nie ma. Zaczęłam się zastanawiać gdzie przepadły rude kitki.
Dwa ogrody 21:34, 24 lis 2019

Do góry
Ewo, mówiłam, że odmieniec Nie będę szukać, to młoda tegoroczna sadzonka, ciekawe jaki będzie w przyszłym roku.
Ukorzeni się?
Ania -Spełnione marzenie 21:29, 24 lis 2019

Do góry
A tak będą wyglądać
Przynajmniej taki mam plan .
Dwa ogrody 21:13, 24 lis 2019

Do góry
Przed grabieniem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies