Mariolu Pisałam u siebie, że mogę zamówić kuriera po bergenie tylko najpierw musiałabym znać wymiary paczki i przybliżoną wagę Czy to nie będzie kłopot dla Ciebie bo przeciez masz sporo pracy?
Trzykrotność nie będzie dużo tzn, że co?
Fajne są te inspirki Miło, że o mnie pomyślałaś Nie wiem czy to jest możliwe żeby tak ograniczyć derenia aby nie rósł krzaczście tylko pionowo? ... gdyby tak wyglądało by to cuuuudnie
Małgosiu
W sumie to już nie wiem jak to jest ... podczytując zimą na temat cebulowych zakodowałam, że krokusów z roku na rok przybywa ... zobaczymy jak to będzie u mnie ... najbardziej podobają mi się fioletowe krokusy a żółte mi do nich pasują Posadzę je między evegoldami a żółte z fioletowymi na moim mini wrzosowisku Nie ma więc za co podziwiać bo, tak jak piszesz, tak to już jest na początku ogrodowej przygody
Danusiu
A mi tak brakuje żebyś zajrzała ... czasem, tak w celu ocenienia czy podążam w dobrym kierunku - co jest na plus (jeśli jest) a co jeszcze należałoby poprawić czy na czym bardziej powinnam się skupić
A do Ciebie zaglądam w razie poważnych wątpliwości no i rzecz oczywista żeby "napaść oczy" i przemycić co nieco do siebie ... i ciągle cofam się żeby przeanalizować Twoje obłędne zestawienia roślin, kolorów i form ...
Gdyby nie Twój ogród w necie nie byłoby mnie tutaj ...
Z takim poczuciem estetyki jaki masz wiadomo, że zdjęcia będą ładne
A jeśli chodzi o trawnik to mam nadzieję, że w przyszłym roku się zregeneruje ... a planujesz jakiś nawóz jesienny?
Ups ... pisałaś chyba kiedyś o alergii ...
No w pracy to nie mam, ale w domu chyba też nie. Poszukaj jeszcze w grafice pod nazwą łacińską (cornus + bergenia) i angielską (dogwood +bergenia), może będzie coś więcej.