Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

roma2 20:59, 06 paź 2015

Ty się nie martw, że inspirować się nie umiesz. Masz fajne pomysły na to co chcesz osiągnąć. Tego się trzymaj i szalej jak masz ochotę. Mój, mam nadzieję brzeziniak, to właściwie część ogrodu przed domem. Muszę to zagospodarować tak, by było i ładnie i praktycznie. Ziemię mam do duszy i szukam rozwiązań prostych i niewymagających. Ja mam 50 lat, a zanim zamieszkam będę miała 100. To jak mam myśleć o brzeziniaku z bylinkami tu i ówdzie. Kto to wtedy ogarnie?.
sylwia_slomc... 21:00, 06 paź 2015

paniprzyroda napisał(a)
Trawy pod brzozami, łąka kwietna, brzmi kusząco Miłka też piękna

Mnie też się podoba , ale nie mam, red barona mogę mieć od znajomej i podoba mi się i fajnie się rozrasta
sylwia_slomc... 21:02, 06 paź 2015

To warto by spróbować jakąś trutkę mam kupioną zobaczymy czy zadziała
21:06, 06 paź 2015
sylwia_slomczewska napisał(a)

A co się z nim działo?

rozłaził się jak peż ...a u mnie .....rozumiesz ...reżim musi być!!!...a potem przez zimę sterczała sucha miotła ...nie polubilismy się.
21:08, 06 paź 2015
To warto by spróbować jakąś trutkę mam kupioną zobaczymy czy zadziała

trutka typu normix ...u mnie działa skutecznie
sylwia_slomc... 21:09, 06 paź 2015

roma2 napisał(a)
Ty się nie martw, że inspirować się nie umiesz. Masz fajne pomysły na to co chcesz osiągnąć. Tego się trzymaj i szalej jak masz ochotę. Mój, mam nadzieję brzeziniak, to właściwie część ogrodu przed domem. Muszę to zagospodarować tak, by było i ładnie i praktycznie. Ziemię mam do duszy i szukam rozwiązań prostych i niewymagających. Ja mam 50 lat, a zanim zamieszkam będę miała 100. To jak mam myśleć o brzeziniaku z bylinkami tu i ówdzie. Kto to wtedy ogarnie?.

Roma to ja tylko 10,5 młodsza od Ciebie i też się martwię , że sił nie będzie , żeby się tym potem zajmować. Tak sobie myślę, że póki siły są to idę w byliny , a jak sił braknie to kwiaty zastąpię zimozielonymi. A za łąką kwietną kiedyś będzie tak ciut leśnie i ciut dziko .................no ale na razie walczę
ren133 21:12, 06 paź 2015

Romcia zabrałam jedną inspirację Toszki do siebie - tylko ja myślę o rozplenicach i red baronie

inspiracja Toszki

https://www.pinterest.com/pin/340021840593507118/

Sylwio Inspiracja jest the best
Rabata będzie cieszyć zimą i latem Piękna
sylwia_slomc... 21:37, 06 paź 2015

No przecież wiem , ale u mnie jednak będzie ciut inaczej
sylwia_slomc... 21:39, 06 paź 2015

Byłam dzisiaj w mieście i przytachałam do domu astrów i magnolię loebneri Merrill- podobno pachnie, ale muszę ją okrywać
kasiek 22:01, 06 paź 2015

Ach niech no tylko te brzózki urosna ale będzie piękny zakątek! Derenie faktycznie maja obłędne koralowe pędy, ogniki też by dały radę, piekne zestawienia - w Wilczej Górze jest piękne zestawienie zagajnika brzozowego z hortami...
Trzymam kciuki za pomysły i realizację, masz dar i umiesz go wykorzystać