Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 21:09, 22 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)
U mnie KF i Overdam też już od dawna mają liście suche, chyba gdzieś tak od lipca. Zastanawiam się czy tak powinno być czy moje tak trefnie rosną Fajne są wiosną, bo szybko startują, wcześnie ładnie kwitną. Ale potem to mam z nich kupę siana.

Mirka - tak ten to brachytricha. Ten jest jak dla mnie super, mógłby tylko troszkę szybciej zakwitać.

Aniu, to chyba typowe dla trzcinnika, że zaczyna nabierać słomkowy kolor i właściwie jego ozdobą są w kolorze słomkowym źdźbła
Szukałam u siebie fotek z poprzednich miesięcy, jak wyglądał. Nie wiem, dlaczego nie mam
Nazwy trzcinnika krótkowłosego wcześniej nie znałam.
Ich szybki start wiosną na pewno jest plusem. Ale z ML lub Gracilimusem porównywać go nie sposób. To zupełnie inny pokrój traw, pasują w bardzo różne miejsca
Ogródek Iwony II 20:50, 22 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
A ja nawet nie wiedziałam, ze jest kilka rodzajów trzcinnik a To jaki ja mam?

Jolu, pokazywałaś swojego?
Wszystkiego po trochu 20:49, 22 wrz 2017

Do góry
Ewa, nie we wszystkich ogrodniczych są. Ale dobrze wiedzieć, może się trafi
Chyba trzeba naprzemiennie pryskać. Wczoraj oglądałam znowu róże, znowu pełno mszyc Ale nie na wszystkich różach...
Na zielonej... trawce :) 20:04, 22 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I jak? ML posadzone? Ciekawa jestem, jak wyszło

Iwonka nie zdążyłam posadzić, tylko cisy, ale nie ogarnęłam wokół nic i ciemno się zrobiło... a jutro ma padać
Na zielonej... trawce :) 17:18, 22 wrz 2017

Do góry
I jak? ML posadzone? Ciekawa jestem, jak wyszło
Wszystkiego po trochu 07:38, 22 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, nie radzę sobie z grzybem. Rok temu pomógł Topsin. Teraz deszcze wszystko zmywają. Otrzepuję listki. Jutro je zbiorę odkurzaczem i spalę. Co do floksa, bardzo chętnie

Ja topsinem już dwa razy pryskałam, potem innym środkiem, teraz Amistar.
Wczoraj było piękne słońce, więc odkurzałam suche liście i pryskałam Amistarem, nie wiem czy dobry środek.
Ogródek Iwony II 07:33, 22 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Brachytrychę mam pierwszy rok z nasion ale jeszcze nie zakwitła.Może zakwita jak rozplenica w drugim roku.Iwonka sorki że tak u ciebie gadu gadu

I bardzo dobrze. Dzięki temu dowiedziałam się, co to za odmianą, bo nie wiedziałam
Ogródek Iwony II 07:30, 22 wrz 2017

Do góry
Elu, od zeszłej wiosny. To były małe sadzonki. Posadziłam 3 co ok. 80cm. Jeden z lewej jest mniejszy, bo byliny chyba za mocno na niego weszły i mniej przyrósł. Teraz już to poprawiłam, ale nie wiem, czy dorówna pozostałym.
Faktycznie późno puszcza kłosy, ale najdłużej jest zielony.
Wszystkiego po trochu 20:35, 21 wrz 2017

Do góry
Mirko, nie radzę sobie z grzybem. Rok temu pomógł Topsin. Teraz deszcze wszystko zmywają. Otrzepuję listki. Jutro je zbiorę odkurzaczem i spalę. Co do floksa, bardzo chętnie
Ogródek Iwony II 09:46, 21 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Iwonka jak tak patrzę na te trzcinnki to jednak krótkowłosy najbardziej mi się podoba.KF mam i już po zakupie i posadzeniu liście uschły i z takiej suchej kępy wypuścił kwiatostany.Teraz co prawda się odradza nowe liście rosną.Powiedz mi kiedy dzielić Overdam Ten krótkowłosy to Brachytrycha? Pozdrawiam w deszczowy ponury czwartek.
Wszystkiego po trochu 08:58, 21 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mireczko, fioletowe floksy masz cudowne, jak takiego trafię, muszę koniecznie zakupić. Udało mi się kupić rok temu fioletowego, ale chyba innego...
Róże też mam kiepskie, czarne listki ma niemal każda róża, kilka bukszpanów też zaatakowanych. Najgorzej się bronią te ze szkółek... Moje sadzonki ze starych odmian bukszpanów są w dość dobrej kondycji.
Mireczko, melduję, że skrętnik dotarł do mnie. Jest cudny, bardzo Ci za niego dziękuję

Floksa mogę ukopać dla Ciebie
Jak radzisz sobie z grzybem na bukszpanach?
Idę czytać o chorobach buksów.
Ogródek Iwony II 08:47, 21 wrz 2017

Do góry
Miłego dnia, lecę do pracy, reszta w wolnym czasie. Także o działaniach z cyklu: z życia ogrodnika - fotki są
Ogródek Iwony II 08:46, 21 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
A u mnie trzcinnik się pokłada, nie lubię go chyba...
Nie rośnie na pełnym słońcu, może dlatego

AgataP napisał(a)

A mnie też jakoś nie urzeka, a właśnie rośnie na pełnym słonku - może za mało go podlewam...

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Ogródek Iwony II 08:39, 21 wrz 2017

Do góry
Margo napisał(a)
Iwonko, dopiero teraz zaglądam ale dziękuję za przemiła gościnę. Bardzo lubię odwiedzać Ciebie i Twój ogród, No i faktycznie nagadac się nie możemy .
Dziękuję za roślinki, sadzonki bluszczu mega duże są. Stipę dla Ciebie zebrałam, a hakone wykopię w przyszłym tygodniu, bo teraz chora jestem .
Buziaki

Gosiu, było mi bardzo miło. Żadnej fotki nie zrobiłyśmy sobie na pamiątkę. Kolejnym razem pamiętaj. Tak mi się komfortowo z tobą spędzało czas, że zapomniałam o powinnościach.

Zbyszek mi wypomina uciętego powojnika, którego podcięłam przypadkiem, ale to jest chyba zaczątek zmian pergolowych. Ma zamiar zdjąć kratki i niebawem będzie na nowo robił. Gromadzi materiał i głośno o tej pergoli mówi, czyli będzie szybciej, niż myślę. Tylko drewnochron muszę kupić, bo się skończył.
Gosiu, zdrówka życzę. Ja w zeszłym tygodniu się zbierałam, teraz ty
Wszystkiego po trochu 08:29, 21 wrz 2017

Do góry
Mireczko, fioletowe floksy masz cudowne, jak takiego trafię, muszę koniecznie zakupić. Udało mi się kupić rok temu fioletowego, ale chyba innego...
Róże też mam kiepskie, czarne listki ma niemal każda róża, kilka bukszpanów też zaatakowanych. Najgorzej się bronią te ze szkółek... Moje sadzonki ze starych odmian bukszpanów są w dość dobrej kondycji.
Mireczko, melduję, że skrętnik dotarł do mnie. Jest cudny, bardzo Ci za niego dziękuję
Ogródek Iwony II 08:21, 21 wrz 2017

Do góry
Tak Mireczko, od kilku dni Denim mieszka już w moim domku. Wczoraj chciałam Ci o tym napisać, ale w nawale prac nawet komputera nie odpaliłam. Śliczny jest i bardzo Ci za niego dziękuję
Gosi się tak podobał, że nawet chciała Cię prosić o zrobienie sadzonki

Ogród bacowej 12:06, 20 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hit

Coś niesamowitego. Piękne
Czy tujki danica nie łysieją od dotykających je rozchodników?

Muszę koniecznie na bieżąco zaglądać do Twojego wątku
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:22, 20 wrz 2017

Do góry
Aniu, posadzilas?
Zbyszek zapomniał zapakować wielką kępę trzcinnika. Została... Sadząc, podzieliłam te, co przywiezlismy. Nie powinno się teraz dzielić traw, ale skoro juz były wykopane, to teraz już niech posadzone spokojnie rosną sobie.

To jak z tym łubinem robić?

Ps.to była bardzo fajnie spędzona niedziela.
Tu ma być ogród :) 21:06, 18 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, pięknie masz. Pozdrawiam

Miło mi Iwonko
Ogródek Iwony II 21:02, 18 wrz 2017

Do góry
Padało dziś i padało. W końcu wieczorem przestało. Muszę wsadzić trawy - trzcinniki od Ewy. Ale najpierw skończyć murowanie murku, aby dosypać ziemi - kopać głęboko nie mogę za ławeczką, bo tam korzenie od drzew i iglaków...
Więc robię murek na wysokość 4 cegieł...

Poszłam więc na chwilę, zrobiłam sobie troszkę zaprawy, przyniosłam cegły i zaczęłam... Nie skończyłam, bo ciemność ogarnęła wszystko. O latarce kilka cegieł kończyłam murować. Jutro oględziny. I sadzenie.
Nawet w deszczu, jeśli konieczność mnie zmusi
Zbyszek mówi, że nie rozumie mnie, że to tylko kilka traw. A dla mnie to ważne, by się przyjęły

edit: jutro ma być słońce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies