Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 08:46, 21 wrz 2017

asiak napisał(a)
A u mnie trzcinnik się pokłada, nie lubię go chyba...
Nie rośnie na pełnym słońcu, może dlatego

AgataP napisał(a)

A mnie też jakoś nie urzeka, a właśnie rośnie na pełnym słonku - może za mało go podlewam...

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Iwk4 08:47, 21 wrz 2017

Miłego dnia, lecę do pracy, reszta w wolnym czasie. Także o działaniach z cyklu: z życia ogrodnika - fotki są
Mirka 09:46, 21 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)

Adsiu, Agatko, nie mam pojęcia, jakie warunki lubi trzcinnik. Mój Zbyszek też go nie lubi. Teraz, gdy ja się zachwycam jego kolorem słomkowym, on mówi, ze to siano. Ale trzcinniki są różne. Mam trzy i wszystkie jakoś są mi miłe, gdy na nie patrzę
trzcinnik karl foerster

trzcinnik overdam jeszcze malutki, dzielona kępka z jednej na 5 sztuk

trzcinnik krótkowłosy

Iwonka jak tak patrzę na te trzcinnki to jednak krótkowłosy najbardziej mi się podoba.KF mam i już po zakupie i posadzeniu liście uschły i z takiej suchej kępy wypuścił kwiatostany.Teraz co prawda się odradza nowe liście rosną.Powiedz mi kiedy dzielić Overdam Ten krótkowłosy to Brachytrycha? Pozdrawiam w deszczowy ponury czwartek.
jolanka 10:12, 21 wrz 2017

A ja nawet nie wiedziałam, ze jest kilka rodzajów trzcinnik a To jaki ja mam?
Zana 10:18, 21 wrz 2017

U mnie KF i Overdam też już od dawna mają liście suche, chyba gdzieś tak od lipca. Zastanawiam się czy tak powinno być czy moje tak trefnie rosną Fajne są wiosną, bo szybko startują, wcześnie ładnie kwitną. Ale potem to mam z nich kupę siana.

Mirka - tak ten to brachytricha. Ten jest jak dla mnie super, mógłby tylko troszkę szybciej zakwitać.
gobasia 10:19, 21 wrz 2017

Trzcinnik krótkowlosy wyglada ładnie,ale KF Twój Zbyszek ma rację wygląda jak stara trawa na miedzy
asiak 10:57, 21 wrz 2017

Iwonko, śliczny kącik przy ławeczce
Mirka 10:58, 21 wrz 2017

Zana napisał(a)
U mnie KF i Overdam też już od dawna mają liście suche, chyba gdzieś tak od lipca. Zastanawiam się czy tak powinno być czy moje tak trefnie rosną Fajne są wiosną, bo szybko startują, wcześnie ładnie kwitną. Ale potem to mam z nich kupę siana.

Mirka - tak ten to brachytricha. Ten jest jak dla mnie super, mógłby tylko troszkę szybciej zakwitać.
Brachytrychę mam pierwszy rok z nasion ale jeszcze nie zakwitła.Może zakwita jak rozplenica w drugim roku.Iwonka sorki że tak u ciebie gadu gadu
Zana 11:00, 21 wrz 2017

Mirko, nie znam odpowiedzi, nie wiem.
anna_t 16:21, 21 wrz 2017

moim zdanie krótkowłosy też najpiękniejszy jaki on wysoki u Ciebie jest? z 1,5m ma? i rusza tak szybko jak wszystkie trzcinniki?