Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:55, 06 paź 2019

Do góry
Dziś do ziemi w nowej części trafiły 4 świdośliwy (3 szczepione na pniu Obeliski i 1 Ballerina) oraz kalina Spring Red Compact . Powolutku do przodu .
Dwa ogrody 21:38, 06 paź 2019

Do góry
tu wyraźnie widać, ile cięcia będzie wiosną - modrzew, perukowiec, kalina

jeszcze kwitną budleje
Ogród z uśmiechem 17:52, 06 paź 2019

Do góry
Różności:

Miscant Memory rozświetla wszystko dookoła. Wiosną musi dać się rozmnożyć

Glediczia Sunburst teraz "kurczakuje:

Kalina Mariesi

Krzewuszka Lime MOnster:

Ogrodowe kreacje 22:48, 02 paź 2019

Do góry
Dziękuję Elu
Ten pierwszy to po prostu borówka amerykańska, a drugi to kalina
Ogród do odnowy 13:54, 02 paź 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Orange Dream cudowny,. Fajnie, że masz osłonięte rabaty i możesz sobie pozwolić na takie piękności. Mój niestety po zimie nie odbił.

Gosiu wybierasz się może w tym roku do Rogowa?

Aniu co robisz z doniczkami wodnych roślin zimą?

Mam nadzieję, że mój przetrzyma, jestem gotowa nakłAdać białe czapki części krzewów. Tam rośnie magnolia, też całą zimę opatulona była i kalina Eskimo pierwszy rok

Do Rogowa oczywiście chciałabym ale nie jestem pewna czy mi się uda
W ogródku emerytki 00:20, 01 paź 2019

Do góry
Aniu, odpowiem za Grażynkę, to gatunek, ta najzwyklejsza kalina koralowa, bezodmianowa.
W ogródku emerytki 00:09, 01 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, kalina Basi jest przepiękna
Gdybym miała duży ogród na pewno bym taką posadziła.

A wiesz, jaka to odmiana?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:50, 30 wrz 2019

Do góry
Trochę to wianie jakby ustało... straszna pogoda jak na koniec września... jutro ma być lepiej, zobaczymy.
Kalina póki co na miejscu i cała.
W ogródku emerytki 12:08, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu, kalina Basi jest przepiękna
Gdybym miała duży ogród na pewno bym taką posadziła.

Ewo, tak wyglądają " prezenty " jeża, na zdjęciu nie wyszło, że są lekko błyszczące.
W ogródku emerytki 00:51, 30 wrz 2019

Do góry
No, rzeczywiście, kalina przecudna, okazała!
Wśród brzóz i dębów 00:31, 30 wrz 2019

Do góry
Przecudnej urody kalina.

Ściana z pnącej kobei.

Piórówka Black Beauty trafia na moją listę chciejstw

I na koniec taki obrazek

Jutro pochwalę się zdjęciami sadzonek rdestu i ciekawej w kolorze dąbrówki, które wycyganiłam
Pamiętajcie o ogrodach 10:56, 29 wrz 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
kalina, rozchodniki, barbule

Piękne roślinki z akcentami jesiennymi
Pamiętajcie o ogrodach 19:09, 28 wrz 2019

Do góry
kalina, rozchodniki, barbule

Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:30, 24 wrz 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
A czy takie same dwa, czy inne... - a rabaty będą takie same, czy inne? Chcesz mieć dużo powtórzeń?

Toś mnie zastrzeliła .
Rabaty nie będą identyczne ale muszą grać ze sobą. I tak sobie pomyślałam - dam po jednym takim samym dużym drzewie, takie same stożki cisowe a reszta trochę różna a trochę taka sama. Np. gdzieś klonik palmowy, gdzieś dereń kousa, gdzieś kalina japońska, a dołem powtarzające się od czasu do czasu byliny i trawy. Bo te dwie środkowe rabaty to tak jakby jedna, tylko przedzielona trawiastą alejką.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:50, 24 wrz 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
No dobra, dziś zamówiliśmy 9 świerków serbskich, będą albo w weekend albo w poniedziałek. Przy okazji kupiliśmy 3 tuje Globosa Aurea - ładne, limonkowe kule. No i pojechaliśmy dokupić 3 kolejne cisy baccata - razem mam ich 6 sztuk, w sam raz na dwie rabaty w części pomiędzy domem o basenem.
Więcej drobnicy nie kupuję. Jutro mamy zamiar pojechać bladym świtem do Pęchcina wybrać drzewa. No, nie wykluczam, że przyklei się tam do mnie jakiś dereń albo kalina... .
Tylko pogoda nieco do bani... a tu działać trzeba. Musimy jeszcze dosypać ziemi i wyrównać w dwóch miejscach, przenieść domek ogrodnika w docelowe miejsce, wytyczyć choćby z grubsza rabaty, przygotować miejsce i posadzić świerki, cisy i globosy a grujecznika i klona przynajmniej przesadzić do większych donic i zadołować. No i jeśli kupimy drzewa to też przygotować im miejscówki i posadzić. A tu zimno i mokro... eh!!!

Plan bardzo ambitny. I z głową. Bazę już będziesz mieć, super.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:52, 24 wrz 2019

Do góry
No dobra, dziś zamówiliśmy 9 świerków serbskich, będą albo w weekend albo w poniedziałek. Przy okazji kupiliśmy 3 tuje Globosa Aurea - ładne, limonkowe kule. No i pojechaliśmy dokupić 3 kolejne cisy baccata - razem mam ich 6 sztuk, w sam raz na dwie rabaty w części pomiędzy domem o basenem.
Więcej drobnicy nie kupuję. Jutro mamy zamiar pojechać bladym świtem do Pęchcina wybrać drzewa. No, nie wykluczam, że przyklei się tam do mnie jakiś dereń albo kalina... .
Tylko pogoda nieco do bani... a tu działać trzeba. Musimy jeszcze dosypać ziemi i wyrównać w dwóch miejscach, przenieść domek ogrodnika w docelowe miejsce, wytyczyć choćby z grubsza rabaty, przygotować miejsce i posadzić świerki, cisy i globosy a grujecznika i klona przynajmniej przesadzić do większych donic i zadołować. No i jeśli kupimy drzewa to też przygotować im miejscówki i posadzić. A tu zimno i mokro... eh!!!
Przerwa na kawę... 17:04, 23 wrz 2019

Do góry
Trzmielina płaskoogonkowa

Kalina i spojrzenie w bok na narożnik, obchodzimy działkę dookoła domu
Podmiejski ogródek 10:16, 23 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Mnie niewiele powstrzymuje od wyjścia w zimę jak już coś kwitnie. Człowiek jest tak spragniony koloru w lutym, że każdy kwiatek cieszy. A jakby kalina miała niedaleko białe ciemierniki i gdzieś w tle np. oczara i mix kolorowych gałązek derenia (kolorystycznie w tym momencie takie zielonkawe by też dobrze wyglądały jak Flaviramea) to zakątek bardzo by przyciągał wzrok. W zimowej szarzyźnie robiłby niesamowite wrażenie. Taki zakątek piękny w lutym/marcu to skarb. A potem wchodziłby w stonowaną kolorystykę.

U ciebie dziś też tak ładna pogoda jak u mnie? Rano zimnica a teraz obłędne słońce.

Robiłam dziś zdjęcia i zwróciłam uwagę, że Anabelka bardzo ładnie podkreśla kolor Ivory Halo. Jak robiłam zdjęcia samego IH już tak nie wyglądał dobrze. Może to kwestia ograniczonej przestrzeni. A może podbicia koloru derenia przez czystą zieleń.

W niedzielę była prześliczna pogoda. A ja albo w kuchni albo przy stole, bo świętowaliśmy urodziny starszego

No właśnie u mnie się od ciemierników zaczęło. Wcześniej ogród mnie zupełnie nie interesował od listopada do marca. Dopiero te ciemierniki mnie wyciągnęły i pokazały, jaka to przyjemność, zobaczyć coś ładnego w styczniu. Czerwone pędy dereni też były pierwszy raz widoczne i swoje dołożyły

Podmiejski ogródek 19:33, 22 wrz 2019

Do góry
Kasia73 napisał(a)

I Toszka jednym zdaniem podsumowała popłakałam sie ze śmiechu wyobraziłam sobie Aśkę w puchowym śpiworze z termosem na Tej ławeczce z Ta kwitnaca kalina bezcenne

Nie śmiejcie się z dziewczyny! Da się, jak ktoś do mnie wpada to powinien pamiętać fotę w piżamie, gumofilcach, szlafroku i na to puchówce
Podmiejski ogródek 10:15, 22 wrz 2019

Do góry
Mnie niewiele powstrzymuje od wyjścia w zimę jak już coś kwitnie. Człowiek jest tak spragniony koloru w lutym, że każdy kwiatek cieszy. A jakby kalina miała niedaleko białe ciemierniki i gdzieś w tle np. oczara i mix kolorowych gałązek derenia (kolorystycznie w tym momencie takie zielonkawe by też dobrze wyglądały jak Flaviramea) to zakątek bardzo by przyciągał wzrok. W zimowej szarzyźnie robiłby niesamowite wrażenie. Taki zakątek piękny w lutym/marcu to skarb. A potem wchodziłby w stonowaną kolorystykę.

U ciebie dziś też tak ładna pogoda jak u mnie? Rano zimnica a teraz obłędne słońce.

Robiłam dziś zdjęcia i zwróciłam uwagę, że Anabelka bardzo ładnie podkreśla kolor Ivory Halo. Jak robiłam zdjęcia samego IH już tak nie wyglądał dobrze. Może to kwestia ograniczonej przestrzeni. A może podbicia koloru derenia przez czystą zieleń.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies