Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Witam, i o radę pytam :-) 08:02, 22 cze 2019

Do góry
Czerwiec:

Zawilce w pączkach

Czyżby siewki jeżówki ????

Podokienna - stipa padła po deszczach

Mirkowy ogród (początki) 23:14, 21 cze 2019

Do góry
U mnie też stipa zimę przeżyła nie wszystkie, ale większość.
Mówię miała być wykopana gdzieś na tyły, ale i tak wykopie dostanie lepsze miejsce.

Pokazalam fotkę na wątku jak się wprowadziłam na Ursynów i sądzili różne drzewa i TRafila się katalpa nigdzie nie ma na starym Ursynowie.
Posadzili przy moim bloku teraz tam mieszka syn z drugiej strony i tak pięknie rośnie już przerosła 3 piętrowy budynek posadzona od zachodniej strony.
Mirkowy ogród (początki) 21:45, 21 cze 2019

Do góry
Ela u ciebie Katalpa że strachu że ją wykopiesz zaczęła rosnąć. Ja powiedziałam sobie w zeszłym roku że jak mi Stipa tej zimy nie przezimuje i nie odbije to jest jej ostatni sezon u mnie. Nie będę jej co roku siała koniec. I postarała się, że strachu?

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:14, 21 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Irenko super, że Jesteś znowu Czytam o problemach z netem i o tym, że już relacja Busem jest
Stipa faktycznie mocno się u Ciebie rozbujała.
Też bym nie wiedziała co zrobić bo z jednej strony super wyglada i niejeden na forum o tak dorodnej marzy, ale rosna tam przecież inne rośliny i miejsca nie mają.
Obraz z szyszek, podziwiam za cierpliwość w jego wykonywaniu, mnie by chyba zabrakło

Zawsze jestem z Wami
Ale czas, praca, samo życie i nie da się...jestem mega wolna, jak ślimak, no i technika która mi psoci
Będę musiała je powiązać dołem, bo nie da się przejść, mnie nie przeszkadza, ale nie jest estetycznie po deszczu, lubię luz, ale i porządeka mężuś je nie lubi w fazie kwitnienia.
Mam fazę na rękodziełoczy będzie fajnie, nie wiem. Buziak Sylwia

wiosną lub jesienią rewolucja pod łukami, nie ogarniam tego, co jest
szkoda mi róż, ograniczę powojniki, wywalę trawy, o ile je wykopię

pluskawice zielone są nie do wywalenia, szkoda że te ciemne i pachnące stale cudują
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 21 cze 2019

Do góry
Iza dzięki, miłe to
Stale mam teraz problem, naście lat nic się nie działo , a teraz na okrągło, już jestem tym zmęczona i wkurzona, bo internet też do pracy mi potrzebny. A nie mam możliwości wybrać innego operatora. Tak samo mam problem z telefonem, jak się odpowiednio nie ustawię, zapomnij o połączeniu rozmowy lub netu w telefonie.

Nie wiem, jak te szyszki w końcowym efekcie na ścianie będą, na razie do wykończenia, ale upał i brak czasu i czeka.
Stipę i te fioletowe bodziszki masz ode mnie. Stipa sama się wysiewa, nie ścinaj kwiatostanu, wyląduje gdzieś, gdzie jej najlepiej, wiosną około kwietnia wyzbierasz i dasz tam, gdzie chcesz. Ja z jednej stipy mam je wszędzie, u mnie zimuje bez problemu, ale trzeba ja później ciąć ...tak w połowie kwietnia, nie za szybko jak w przypadku innych traw.
Buziaki

Pada i pada, nigdy tak z deszczu się nie cieszyłam, zaraz za dom się biorę, bo syf mam okrutny

ciut niby bez sensu zrobiłam, ale z okna kuchni chciałam mieć widok na zieleń i mam

lep wisi, bo muchy od sąsiada, hoduje kury i króliki, nie dba o nic, a my jakoś musimy się bronić..

anbelki z patyków, całą zimę tak sobie tu żyją i o dziwo co rok są
i begonie tu w cieniu też idealnie mi się sprawdzają
...ale długi post!!

nasadziłam na rabacie, psy wszystko zniszczyły, cóż, może kiedyś się uda
Nowocześnie z różAnką :D 22:37, 20 cze 2019

Do góry
Z trawnikiem kłopot mam i ja, chrabąszczy też sporo fruwa- w zeszłym roku jak robiłam rabatę przy tarasie to kilka sztuk na tym odcinku 0,8x3m znalazłam. Poza tym ładną trawkę wyparła jakaś taka brzydka szorstka rosnąca i wokół niej są łyse placki.

Piękne masz rabaty z niewielką ilością gatunków - ja trochę kokoszę jednak, a jak oglądam takie jak u CIebie, to zazdroszczę minimalizmu Stipa w różach cudowna, niech mi się szybciej wysiewa
Dwa ogrody 22:05, 20 cze 2019

Do góry
Przedpłocie bardzo na bogato, piękny len i stipa a o rózach nawet nie wspomnę żeby nie zapeszyc.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 17:56, 20 cze 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)
A teraz kilka fotek z mojego ogrodu. Cieszę się że wszystko ładnie rośnie

Ogród fajnie Ci się rozwija.
Stipa wymiata!

Bardzo inspirująca Twoja francuska wycieczka!
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:29, 20 cze 2019

Do góry
Przepiękna Herzogin, stipa się wysieje, widać już dojrzewające nasionka

Pisałaś, że Eddie nie szczeka. Czemu? Specyfika rasy?

Tęsknota duszę boli.... na pocieszenie za chwilę i tak byś chciała uciec
Przerabianie ogródka pod swój gust 23:15, 19 cze 2019

Do góry
Wszedzie kroluje stipa Moze w koncu sie wysieje, bo w tym roku musialam dokupywac sadzonki, bo tylko dorosle przetrwaly.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 23:04, 19 cze 2019

Do góry
Temat nr 5: Stipa Ponny Tails Lubiłam ją, ale teraz ją kocham szczególnie w połączeniu z czerwonym krwawnikiem Desert Eve

cdn.
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:58, 19 cze 2019

Do góry
ale fajnie, ze juz jestes, stesknilam sie juz

szyszkowy obraz super Ci wyszedl
stipa Ci zaszalala, mam chyba takasama od Ciebie tylko w mniejszej ilosci,musze ja rozmnozyc, bo piekna jest

caluski posylam
Nowocześnie z różAnką :D 20:49, 19 cze 2019

Do góry
Monka napisał(a)
Anka ale Ty masz busz szok i trzcinniki jakie super A stipa miodzio chyba się na nią skuszę
jak przyjedziesz po carexy to i stipe dostaniesz
Nowocześnie z różAnką :D 20:47, 19 cze 2019

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ania, ja róż w ogrodzie nie lubię, ale to co tu pokazujesz, to poezja!
Stipa powinna dla mnie dostać tytuł najlepszego stylisty roku! Taka robotę robi w ogrodach, ze szok...

❤️❤️❤️
Asia dzięki!!
Ze stipą jest romantico
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:12, 19 cze 2019

Do góry
Irenko super, że Jesteś znowu Czytam o problemach z netem i o tym, że już relacja Busem jest
Stipa faktycznie mocno się u Ciebie rozbujała.
Też bym nie wiedziała co zrobić bo z jednej strony super wyglada i niejeden na forum o tak dorodnej marzy, ale rosna tam przecież inne rośliny i miejsca nie mają.
Obraz z szyszek, podziwiam za cierpliwość w jego wykonywaniu, mnie by chyba zabrakło
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:47, 19 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

A pamietam twój pusty placyk z trawniczkiem jeszcze tak niedawno .....
NEW dawn bardzo romantyczna
Na kulkowisku fanie by wyglądało więcej stipy

Czytasz mi w myślach ze stipą - jak zobaczyłam to zdjęcie na monitorze to od razu moja myśl w tę stronę powędrowała

Tylko, że stipa u mnie po raz pierwszy taka piękna (bo inaczej jej określić nie umiem ) Zwykle mi nie chciała zimować, a tu się udało i mam ze 3 lub 4 takie ładnie stojące kępki rozrzucone po ogrodzie
Dwa ogrody 23:49, 18 cze 2019

Do góry
Zana, przedpłocie bez spiny Rojniczki kwitną, za chwilę może zrobię im jakieś przemeblowanie.

firletka białoróżowa

szalejąca stipa

Pashminy

Jasmina

Ogród do odnowy 17:41, 18 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczna ta różowa róża.Powiedz mi czy stipa ta wyzsza co dostałm od ciebie to zimuje u nas , kiedy trzeba nasiona zbierac i czy wysiwasz ją w domu na wiosnę????

Na słabej, lekkiej glebie sieje się sama jak głupia. Lubi słońce i sucho. Już dawno nie wysiewam, sama robi to doskonale. Potem tylko siewki wkopuję w wybrane miejsce.
Największym wrogiem jest wilgoć zimą. Będzie Ci się siała w rabatach
Ogród Mirelli 16:55, 18 cze 2019

Do góry
Mirelko ile kolorów u Ciebie.
Stipa czaderskaCudnie wyrosła.
U mnie szałwia w tym roku prawie nie odbiła.
Którą różę najbardziej lubisz??
Ogrodowy song 13:09, 18 cze 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja bym wybrała lawende ze stipa, bo dla mnie minus kocimiętki to jest jej zapach - choć nie powiem, że kocimietke też mam w ogrodzie i wyglada super, ale bardziej sie skłaniam ku lawendzie

Hej Dominika, dzięki za komentarz. Ja w ubiegłym roku byłam zawiedziona krótkim czasem kwitnienia lawendy. Za to kocimietka zaczyna dosyć wcześnie i mi akurat pasuje jej wysokość. Drugi raz kwitnie już niżej. Zapach zupełnie mi nie przeszkadza.
Lawenda ma za to szlachetniejsze kwiaty i intensywniejsza barwę. Biała lawenda też do mnie nie przemawia, no chyba że w połączeniu z niebieskimi i filoetowymi ostrozkami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies