Marta napisz prosze czy kamienie w oczku wodnym sprawdzają się. Ja mam kamień granutowy jasnoszary,mwciąż mi się robi glonowaty .... Sypiesz chemie czy ciagle pompa chodzi? Czy odpompowujesz wodę na zimę?
Ps moja lawenda sadzona na piaszczystej rabacie przez 3 lata była piekna, w tym roku grzyb ją zjada... Przycięłam ją pod koniec sierpnia i niech walczy. Na rabacie gliniastej po wymianie wiosna 30 szt, teraz wymienialam kolejne 5..... Taki rok...
Nie ukrywam, że mi lżej Ale gdy posadziłam w korzeniach roslin moje tulipany to zwątpiłam. Wszystko się tak strasznie rozrosło, sadzenie cebulowych to katorga...
Jakiego wariata ? Przyleć postaw mnie do pionu , że jesteś w potrzebue i w odpowiednim czasie zapodam plan dzialania Jakoś ostatnio forum nie ograniam.... Wielgachna na nasza wirtualna przestrzeń....
Spoczela na mnie taka odpowiedzialność, ze aż się wystraszylam zatem uprasza sie ogrodomaników o pokazanie kolorów Boscobel i jubilee Celebration
A co do Falstaffa to przecież ostatnio Stychaz musiałam wyciagać z krzaków w Wojslawicach bo sie zakochala w tej rozy Mam sztuk dwie i nikomu nie oddam
Czyściec pospolity? srebrzysty/szary
i czyściec BIg Ears srebrzysto/niebiesko zielony
Róznica jest jak w moich kostrzewach. Jedna niemal srebrna a druga niesbieskawo-zielona. M nie widzi różnicy a ja kolosalną. Tak samo z tymi dwoma odmianami czyścca
Aga mój przetacznik był mały w pierwszym roku a w drugim wielgachny i się pokładał. Za karę go przesadziłam w "plecy"
Czyściec zwykły ma jasny bardziej srebrzysty kolor, mniejsze i podłużne liście. Big Ears jest srebrno- niebieski czyli ciut ciemniejszy i ma bardziej eliptyczne i większe oraz szersze liście. Lepiej wyglądala w Wojsławicach BE ale do bialych lub bladorózowych róż idelanie pasuje pospolity. Choć wymaga więcej uwagi, czyszczenia ect. BE wygladało na to, że jest nieskazitelny.
Mam chyba fotki obu, poszukam
Nawet nie wiedziałam, ze kupiłam tę samą trawę golden bowles. Z tą tylko róznicą, że moja 5 x mniejsza Dasz wiarę, ze to synonim Carex elata, czyli Szefowej trawa z kul bukszpanowych. Ja już chyba mam te trawy w podświadomości, taka nieuświadamian kompetencja się we mnie zrodziła
Ha to masz trzy wątki do przeczytania. Wpisz w wyszukiwarke mój nick i zaznacz "wątki" i wszystko co do tej pory spreparaowalm Ci sie wyświetli Masz kilka tysięcy stron do przeczytania hi hi to już trylogia u mnie
Nie pomyl i nie zaznacz "posty ." .... Bo Ci czasu do wiosny zabraknie z czytaniem