Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 07 paź 2014

Do góry
I Ja się przyłączam do różanego podziwu
Ogród pod trzema dębami 22:04, 07 paź 2014

Do góry
Marta napisz prosze czy kamienie w oczku wodnym sprawdzają się. Ja mam kamień granutowy jasnoszary,mwciąż mi się robi glonowaty .... Sypiesz chemie czy ciagle pompa chodzi? Czy odpompowujesz wodę na zimę?

Ps moja lawenda sadzona na piaszczystej rabacie przez 3 lata była piekna, w tym roku grzyb ją zjada... Przycięłam ją pod koniec sierpnia i niech walczy. Na rabacie gliniastej po wymianie wiosna 30 szt, teraz wymienialam kolejne 5..... Taki rok...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 07 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
miło, że chodź trochę Ci lepiej tak po staropolsku w takim celu to pisałam

Nie ukrywam, że mi lżej Ale gdy posadziłam w korzeniach roslin moje tulipany to zwątpiłam. Wszystko się tak strasznie rozrosło, sadzenie cebulowych to katorga...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 07 paź 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
A cisy posadzone???

A kiedy? Muszę sobie jakaś delegację w tamtym kierunku wykręcić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 07 paź 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

To cena super jak na tak wielką donicę, tamta którą widziałam powyżej 1k.
Zdjęcia z transportu pamiętam.
Z czego ona jest wykonana, bo tamta z włókna szklanego.

Opis znajdziesz tutaj. Widzę nawet, że cenę obniżyli
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 07 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Marzenka Ty tylko hurtowo sadzisz i hurtowo wyrzucasz.Narobisz się bidulko przy tym wszystkim.Pozdrówka .

Bogdziu niech Niebiosa będą mi świadkiem, nic nie wyrzucam, dzielę się z otoczeniem. Za kilka lat będę miała cząstkę siebie w innych ogrodach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:53, 07 paź 2014

Do góry
Pieknie te żoltka przed szarymi drzwiami wyglądają!!! Ogród zachwyca
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:47, 07 paź 2014

Do góry
Jakiego wariata ? Przyleć postaw mnie do pionu , że jesteś w potrzebue i w odpowiednim czasie zapodam plan dzialania Jakoś ostatnio forum nie ograniam.... Wielgachna na nasza wirtualna przestrzeń....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 07 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen - miarka czasami się przelewa... a w kwestii róż chyba pójdę u koleżanki w te koktajle.. Twoje typy ...

Filip - tego saddźca nie mam...

Ania z dębowego lasu - u Ciebie napisałam.. tyś bratnia dusza Witaj u mnie

Gierczuś - masz z nowego 300 . nawet gratek nie złożyłam Zimą nadrobimy A ta cholera juz tuż, tuż ....

Anita - jak mam Cię odbuźkować.. jeszcze ktoś to opacznie zrozumie

Karola - doktoryzuję sie z róż... pasi mi dodatkowa Bonica w miejsce Paastelli, ale Pastella zdrowa, żal wyciepać... z pomarańczowych mam kilka typów.. za dużo na ilość miejsca... a i Falstaff mi się marzy (to wina Vivy).. tylko gdzie.. a i Grahama mus przesadzić... oj te dylematy.... ale najpierw gości... muszę im czas poświęcić..

Kondzio - dziękuję za buiżuterię.. piękna.. a i Danusi też ja dałeś.. wiec czuję się wyróżniona.

Spoczela na mnie taka odpowiedzialność, ze aż się wystraszylam zatem uprasza sie ogrodomaników o pokazanie kolorów Boscobel i jubilee Celebration

A co do Falstaffa to przecież ostatnio Stychaz musiałam wyciagać z krzaków w Wojslawicach bo sie zakochala w tej rozy Mam sztuk dwie i nikomu nie oddam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:32, 07 paź 2014

Do góry
Czyściec pospolity? srebrzysty/szary

i czyściec BIg Ears srebrzysto/niebiesko zielony

Róznica jest jak w moich kostrzewach. Jedna niemal srebrna a druga niesbieskawo-zielona. M nie widzi różnicy a ja kolosalną. Tak samo z tymi dwoma odmianami czyścca
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:25, 07 paź 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Madżen, a jaki ten Twój przetacznik? Znasz nazwę?

Veronica spicata a drugi NN. Ale już kupiłam u Marty Inspire blue Potwierdza, że jest niski
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:59, 07 paź 2014

Do góry
Aga mój przetacznik był mały w pierwszym roku a w drugim wielgachny i się pokładał. Za karę go przesadziłam w "plecy"
Czyściec zwykły ma jasny bardziej srebrzysty kolor, mniejsze i podłużne liście. Big Ears jest srebrno- niebieski czyli ciut ciemniejszy i ma bardziej eliptyczne i większe oraz szersze liście. Lepiej wyglądala w Wojsławicach BE ale do bialych lub bladorózowych róż idelanie pasuje pospolity. Choć wymaga więcej uwagi, czyszczenia ect. BE wygladało na to, że jest nieskazitelny.
Mam chyba fotki obu, poszukam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 07 paź 2014

Do góry
Nawet nie wiedziałam, ze kupiłam tę samą trawę golden bowles. Z tą tylko róznicą, że moja 5 x mniejsza Dasz wiarę, ze to synonim Carex elata, czyli Szefowej trawa z kul bukszpanowych. Ja już chyba mam te trawy w podświadomości, taka nieuświadamian kompetencja się we mnie zrodziła
Lawendowy zawrót głowy 20:48, 07 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dzisiaj przywedrowały w róg ktorego jeszcze nie widac trzy kulki

Bukszpanowy raj tak mi go trzeba [img

Co to za cudna trwa przy obwódce bukszpanowej? Sesleria?
Oddam róże historyczne 20:45, 07 paź 2014

Do góry
Ja też mówię szkoda bo bym wizięła Mme i Comte. Dlaczego się pozbywasz tyc pieknych róż?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:29, 07 paź 2014

Do góry
Buuu dlaczego moje ambrowce wciąż zielone??? Może lodem je oblożyć aby czerowne sie zrobiły??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:26, 07 paź 2014

Do góry
Co się stało że Cię nie ma?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:18, 07 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Madżenko na bieżąco jestem, poczytałam i pozachwycałam się Twoim ogrodem...busz u Ciebie mnie powala, zwłaszcza trafffkowy(ten w donicach też)...i jak nie kochać kulek?...
Pozdrówka

Julka busz różano - trawkowy bedzie za rok. Jak pomyślę ile traw dosadziłam... A ile róż mnie czeka za chwilę eh

A 10 szt morning light nadal czeka na posadzenie a ja koncepcji nie mam... Chyba je zadołuje a zima wymysle gdzie je posadzić???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:17, 07 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie nie dość, że ciemno, to jeszcze dziś tak wieje, że ja też się nie odważyłam sadzić cebul. A w weekend na szkolenie jadę, to kiedy mam sadzić ?
Madżen, obiecuję sobie cały twój wątek od deski do deski przeczytać w te chłodne dni. A gdzie masz poprzedni wątek, jak zakładałaś ogród? Byłby bardzo instruktażowy, bo teraz to tylko szlify robisz.

Ha to masz trzy wątki do przeczytania. Wpisz w wyszukiwarke mój nick i zaznacz "wątki" i wszystko co do tej pory spreparaowalm Ci sie wyświetli Masz kilka tysięcy stron do przeczytania hi hi to już trylogia u mnie

Nie pomyl i nie zaznacz "posty ." .... Bo Ci czasu do wiosny zabraknie z czytaniem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:13, 07 paź 2014

Do góry
Poszlam na jogę i.... Byłam jedyna chętna... Nie było....Jak nie urok to s.....a.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies