Aga mój przetacznik był mały w pierwszym roku a w drugim wielgachny i się pokładał. Za karę go przesadziłam w "plecy"
Czyściec zwykły ma jasny bardziej srebrzysty kolor, mniejsze i podłużne liście. Big Ears jest srebrno- niebieski czyli ciut ciemniejszy i ma bardziej eliptyczne i większe oraz szersze liście. Lepiej wyglądala w Wojsławicach BE ale do bialych lub bladorózowych róż idelanie pasuje pospolity. Choć wymaga więcej uwagi, czyszczenia ect. BE wygladało na to, że jest nieskazitelny.
Mam chyba fotki obu, poszukam
Czyściec pospolity? srebrzysty/szary
i czyściec BIg Ears srebrzysto/niebiesko zielony
Róznica jest jak w moich kostrzewach. Jedna niemal srebrna a druga niesbieskawo-zielona. M nie widzi różnicy a ja kolosalną. Tak samo z tymi dwoma odmianami czyścca
Madżen, dzięki. Widać różnicę. Ten BE jest bardziej ogarnięty, ma konkretne rozetki z liści.
Malkul, skoro czyściec nie jest idealny, to będzie idealnie pasował do całości
A te mądrości to nie loczkowe, tylko Magnoliowe. Ja ją tylko ciągnę za język i te mądrości wyłudzam
Wracam od Agnieszki Jurajskiej bo mnie matchnęło
Skoro ma być srebrzyste, to może santolina (tylko nie można pozwolić jej zakwitnąć).
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.