Jolu, z tymi kamyczkami wszystko zależy, jaką masz ziemię pod nimi.
Ja mam piaski i kamyczki zaczęły się mieszać z tym piaskiem, w końcu musiałam wszystko wybrać po trzech latach i więcej tak nie zrobię, aby kamyczki na piasek tylko wysypać. W tym roku przy ławeczce chciałam wysypać kamyczki i postanowiłam coś podłożyć. Rozwiązanie proste: wystarczy starą firankę. Woda łatwo przenika, a kamyczki nie wpadną w podłoże. Tiulowa, taka siatkowa dobrze się układa, nadmiar przy roślinkach można odsunąć i podsypać. Przy samej roślince trochę zostawiłam wolnego miejsca, aby roślinki mogły się rozrosnąć.
Jolu, dla ciebie tu wstawiłam fotki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=159#post_0
Jola nie nadążam, ale pracujesz i zaczyna super wyglądu nabierać.
Tak myślę o kamyczkach i mieszaniu się z ziemią, u mnie jest ziemia ciężka i lepka i kamyczki w nią nie bardzo wchodzą, ale faktycznie jak lekka czy sypka to kłopot się robi pewnie.
Kulki super
Donice w garażu u mnie nie mogą być nad czym ubolewam.
Caly wieczór szukałam plastikowej wkładki z nazwa ale mój Fodo zakopał lub zjadł,wiec nie wiem ... Kupiłam je u Kapiasaca jeszcze raz planije tam wizyte wiec tym razem zapamietam były wtedy ostatnie trzy inszkoda bo by mi sie przydały jeszcze w kilku miejscach
Ja własnie myslałam o czyms bardzo cieniutkim ale powiem szczerze ziemia jest ubita i wysypie sobie fragment na próbe zobacze jak to sie wszystko bedzie zachowywac dzieki za pomoc Iwonko . U Ciebie to sa kamienie u mnie zwirek w porównaniu z Twoimi
Oj ja bym juz dawno skoczyła tylko zaraz za tyłkiem mi leza płyty tarasowe i stop robota ale jak dobrze pójdzie taras juz dzis połoza. Wjazd do garazu juz jest z boku i tyłu domu sciezka połozona i kostka pod gospodarcze tez jest
Ja o miejscu w garazu to nie mam o czym marzyc, pomieszczenie gospodarcze dopiero zima bedzie góral robił. Samochody stoja na zewnatrz a miejsca brak