Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Madzenka 20:48, 07 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Dzisiaj przywedrowały w róg ktorego jeszcze nie widac trzy kulki

Bukszpanowy raj tak mi go trzeba [img

Co to za cudna trwa przy obwódce bukszpanowej? Sesleria?
bartek_luberda 21:16, 07 paź 2014

Cudne te bukszpanki
Iwk4 21:53, 07 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Kasiu Jazzy I Ewko

Dzieki za informacje dotyczace agro , ja tam mam małe poletko i chwastów sie nie boje to tylko była pierwsza mysl jak zabezpieczyc kamyki ... Troche szkoda byłoby roslin gdyby miały ucierpiec czytałam jakie to dla nich szkodliwe ale sa ogrody o dziwo które maja a roslinki piekne

Jolu, z tymi kamyczkami wszystko zależy, jaką masz ziemię pod nimi.
Ja mam piaski i kamyczki zaczęły się mieszać z tym piaskiem, w końcu musiałam wszystko wybrać po trzech latach i więcej tak nie zrobię, aby kamyczki na piasek tylko wysypać. W tym roku przy ławeczce chciałam wysypać kamyczki i postanowiłam coś podłożyć. Rozwiązanie proste: wystarczy starą firankę. Woda łatwo przenika, a kamyczki nie wpadną w podłoże. Tiulowa, taka siatkowa dobrze się układa, nadmiar przy roślinkach można odsunąć i podsypać. Przy samej roślince trochę zostawiłam wolnego miejsca, aby roślinki mogły się rozrosnąć.
Jolu, dla ciebie tu wstawiłam fotki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=159#post_0
Ewkakonewka 23:59, 07 paź 2014

Jola nie nadążam, ale pracujesz i zaczyna super wyglądu nabierać.
Tak myślę o kamyczkach i mieszaniu się z ziemią, u mnie jest ziemia ciężka i lepka i kamyczki w nią nie bardzo wchodzą, ale faktycznie jak lekka czy sypka to kłopot się robi pewnie.
Kulki super
Donice w garażu u mnie nie mogą być nad czym ubolewam.
lojalna_ 06:51, 08 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Co to za cudna trwa przy obwódce bukszpanowej? Sesleria?

Caly wieczór szukałam plastikowej wkładki z nazwa ale mój Fodo zakopał lub zjadł,wiec nie wiem ... Kupiłam je u Kapiasaca jeszcze raz planije tam wizyte wiec tym razem zapamietam były wtedy ostatnie trzy inszkoda bo by mi sie przydały jeszcze w kilku miejscach
lojalna_ 06:52, 08 paź 2014

bartek_luberda napisał(a)
Cudne te bukszpanki

Bukszpanki u mnie od wiosny
lojalna_ 06:55, 08 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Jolu, z tymi kamyczkami wszystko zależy, jaką masz ziemię pod nimi.
Ja mam piaski i kamyczki zaczęły się mieszać z tym piaskiem, w końcu musiałam wszystko wybrać po trzech latach i więcej tak nie zrobię, aby kamyczki na piasek tylko wysypać. W tym roku przy ławeczce chciałam wysypać kamyczki i postanowiłam coś podłożyć. Rozwiązanie proste: wystarczy starą firankę. Woda łatwo przenika, a kamyczki nie wpadną w podłoże. Tiulowa, taka siatkowa dobrze się układa, nadmiar przy roślinkach można odsunąć i podsypać. Przy samej roślince trochę zostawiłam wolnego miejsca, aby roślinki mogły się rozrosnąć.
Jolu, dla ciebie tu wstawiłam fotki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=159#post_0

Ja własnie myslałam o czyms bardzo cieniutkim ale powiem szczerze ziemia jest ubita i wysypie sobie fragment na próbe zobacze jak to sie wszystko bedzie zachowywac dzieki za pomoc Iwonko . U Ciebie to sa kamienie u mnie zwirek w porównaniu z Twoimi
lojalna_ 06:58, 08 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Jola nie nadążam, ale pracujesz i zaczyna super wyglądu nabierać.
Tak myślę o kamyczkach i mieszaniu się z ziemią, u mnie jest ziemia ciężka i lepka i kamyczki w nią nie bardzo wchodzą, ale faktycznie jak lekka czy sypka to kłopot się robi pewnie.
Kulki super
Donice w garażu u mnie nie mogą być nad czym ubolewam.

Oj ja bym juz dawno skoczyła tylko zaraz za tyłkiem mi leza płyty tarasowe i stop robota ale jak dobrze pójdzie taras juz dzis połoza. Wjazd do garazu juz jest z boku i tyłu domu sciezka połozona i kostka pod gospodarcze tez jest

Ja o miejscu w garazu to nie mam o czym marzyc, pomieszczenie gospodarcze dopiero zima bedzie góral robił. Samochody stoja na zewnatrz a miejsca brak
lojalna_ 07:01, 08 paź 2014

Berberysów tez nie przycinamy ? Koslawe te kulki jak je sadziłam to oczywiscie połamalo mi sie kilka gałazek mimo ze kłuja sa bardzo delikatne

aage 09:30, 08 paź 2014

Jolu buxusy śliczne, gdzie nabyłaś?
Już nie mogę się doczekać wiosennego efektu twoich tegorocznych nasadzeń