Uwielbiam to czujne oko Sebka
Gosia a zastrzyk sama sobie pod jakimś miskantem nie mogłaś zaaplikować? Współczuję.... Ja idę w ramach terapii zaraz na jogę....
Jeśli się wybierzesz to daj cynk. Komórkę masz
Dasz radę, przyjdziesz na nauki wiosną! Zrobie fotorelacje
Zrobie check point!! Obiecuje !
Zycie toczy się dalej....
Damy radę, wspólnymi siłami w weekend
Inspiruj sie kochana do woli
Małgosiu to silberfeder (z brzegu związany) oraz w środku grosse fontaine. Związany bo się rozłaził i uniemozliwiał automatowi zamykanie bramy
Na Cięcie lawendy juz za pózno. Poczekaj do wiosny (póznej, nie przedwiosnia). Lawendę tniemy najwczesniej z rożami.
Dobrze wiedzieć, ze ktos ma gorzej, to tak tradycyjnie po staropolsku
Jak sie mam brać do roboty jak ciemno ?
Jak widać 500 to malutko ale w tym roku niemal same tulipany i narcyzy. Krokusow posadzialm chyba tylko 100 ale to się nie liczy. 50 szt hiacyntow z ubieglego roku wykopywanych tez sie nie liczy
Bogdziu to kolejny, ktorego przesadziałam zostal mi jeszcze jeden do wyrzucenia.... Temu ostatniemu zamierają poszczegolne pedy sukcesywnie od dwoch lat... I postanowilam że koniec walki o niego...
Eh te żurawki.... Miłego dnia jeszcze Ci życze
U nas dzisiaj w nicy było +11, najnizsza temp nad ranem do tej pory wyniosła +6
Bozenko przesadziłam w sobotę rh. Jest szansa że przeżyje? Wypalało go słońce, o opuchlakch nie wspomnę (wszystkie liście w koronkach!!!) a teraz go leciutko ocieniowałam, przygotowałam dobre podłoze, posadziłam na lekkim podwyższeniu aby woda mu w korzeniach nie zalegała. Kolejny który niemal nie mial korzeni ale wyjątkowo się dobrze trzymał. Rozliżniłam mu bryłe korzeniową, dobrze podlałam i już??? to mój przedostatni, ktory się ostał w moim ogrodzie... A azalie japonskie rosną jak szalone...
Kolejność prac podaję
2 pilnie aby trawki sie ukorzeniły,
3 po 20.10 - aby róźe przeszly w stan spoczynku
4 u ciebie cieplej to nawet w listopadzie możesz sadzić cebulowe
1 zawsze i na bieżaco walcz z chwastami
Jeśli ma boczne rozlogi/kłacza, wylażce nawet u młodych roslin to ice dance. Jesli nie ma to variegata. W przeciwnym razie trudno je rozrożnic. Variegata na słoncu potrafi sie wybarwić na zóltawo, ice dance jak na razie u mnie sie nie wybarwia. Ja wolę variegata..
Tak to frosted curls. Fatalnie na rabacie wyglądała, podsychala, wsadziłam do donicy. Jesli nie przezimuje to mam pełno siewek i będę mnożyc . Na innej rabacie gdzie ją zraszacze trawnika dosięgają rośnie pieknie
Dziekuje
munstead wood mnie zadziwia. Posadziłam ją z doniczki na początku marca 2014 i w drugiej połowie lata zaczela ladnie kwitnac. Wiec albo trafił ci się jakiś wybrakowany krzczek. Jak chorowała Twoja roża? Plamistosc?