Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 07 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko cudnie z tymi trawkami limonkowymi Sebek niesamowity pedant jest
nieJa dzisiaj znowu na kolanach zostałam w rabacie tym razem ale się nie przyznałam w domu gdzie mnie dopadło Kurcze tyle cebul nie wsadziłam Buziaki

Uwielbiam to czujne oko Sebka
Gosia a zastrzyk sama sobie pod jakimś miskantem nie mogłaś zaaplikować? Współczuję.... Ja idę w ramach terapii zaraz na jogę....

Sebek napisał(a)

Nie O ile w ogóle się wybiorę

Jeśli się wybierzesz to daj cynk. Komórkę masz

lojalna_ napisał(a)

Cudnie

Jak ja sie naucze te zywiołoty ciac kurcze... To ci zadanie ......

Dasz radę, przyjdziesz na nauki wiosną! Zrobie fotorelacje

ewa004 napisał(a)

W tym czasie masz to u mnie jak w banku

Zrobie check point!! Obiecuje !
kamasja napisał(a)
Marzenko zostawiam buziaki, jestem na bieżąco czytam wiem wszystko-trzeba iść dalej i widzę, że to robisz. Pozdrawiam.

Zycie toczy się dalej....

Juzia_G napisał(a)
Madżen ja mam 5 razy mniej cebul...a i tak mi się nie chce
Strasznie zimno w tyłek jak się trzeba tyle schylać

Ale damy radę co?

Damy radę, wspólnymi siłami w weekend
BarbaraM napisał(a)
Poczytałam pismo obrazkowe
Twoja rabata przed domem jest w dalszym ciągu inspiracją dla mnie.
Piękna.

Inspiruj sie kochana do woli
Malgosik napisał(a)

Marzena to gracillimus taki wysoki?
Czemu związałaś miskanty, by zgrabniej wyglądały?
kwiaty lawendy ściąć dopiero na przedwiośniu? u mnie zaczynają kwitnąć dopiero

Małgosiu to silberfeder (z brzegu związany) oraz w środku grosse fontaine. Związany bo się rozłaził i uniemozliwiał automatowi zamykanie bramy

Na Cięcie lawendy juz za pózno. Poczekaj do wiosny (póznej, nie przedwiosnia). Lawendę tniemy najwczesniej z rożami.

ana_art napisał(a)
bierz się kobieto do roboty!!!! pociesz się że mi zostało 4 razy tyle co Tobie...

Dobrze wiedzieć, ze ktos ma gorzej, to tak tradycyjnie po staropolsku

nicol21 napisał(a)
U Anetki przeczytałam, że się obijasz z sadzeniem cebul! No jak to tak? A u kogo będziemy mogli podziwiać cebule jeśli nie u Ciebie i Anety? No więc obie musicie zadbać o to żeby wszystko zostało zasadzone na czas, żeby się ukorzeniło a wiosną pięknie kwitło coby cudne zdjęcia można robic.
No - do roboty! Grzebanie w ziemi też działa terapeutycznie, no ale o tym to chyba sama wiesz?!
A teraz sio - prace weekendowe planować, no chyba że wieczorami zaczniesz coś działać!

Jak sie mam brać do roboty jak ciemno ?

Malgosik napisał(a)
współczuję właściwie sadzenia tych cebul
jak człowiek posadzi zieleninę, to odrazu jest efekt, a tu trzeba czekać
500 sztuk, dużo
ja jeszcze też nie wszystkie wsadziłam

Jak widać 500 to malutko ale w tym roku niemal same tulipany i narcyzy. Krokusow posadzialm chyba tylko 100 ale to się nie liczy. 50 szt hiacyntow z ubieglego roku wykopywanych tez sie nie liczy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:59, 07 paź 2014

Do góry
Picasso z Twoje córeczki rosnie
Postępy na budowie trwaja? Bo widzę, że ogród coraz piekniejszy, już gotowy, tylko leżaczki rozłożyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:56, 07 paź 2014

Do góry
Miszczostwo z rabatami!!!! I pomyśleć, że kryzys ktoś tu miał kiedys, nie żebym wypominała
Wszystko o czym ... Marzysz 18:53, 07 paź 2014

Do góry
Ah jak ja lubię klony jesienią.
Ciemirnikom cosik sie pokićkało. Ciekawe czy myślą że angielskie Boże Narodzenie czy polska Wielkanoc???
Rododendronowy ogród II. 18:50, 07 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Myślałam że przesadziłas go na poczatku września , byłoby lepiej bo więcej czasu na ukorzenienie tym bardziej jesli rozluźniałas bryłe korzeniową , ale jak już przesadzony to nie ma co gdybac tylko prosic by pogoda dała mu czas na ukorzenienie się.Im dłuższa jesień tym lepiej. Te opuchlaki i u mnie się pojawiły w tym roku za sprawa żurawek, bede i ja miała kłopot.Do tego czasu żadnego problemu nie było. Miłego dnia Marzenko.

Bogdziu to kolejny, ktorego przesadziałam zostal mi jeszcze jeden do wyrzucenia.... Temu ostatniemu zamierają poszczegolne pedy sukcesywnie od dwoch lat... I postanowilam że koniec walki o niego...

Eh te żurawki.... Miłego dnia jeszcze Ci życze

U nas dzisiaj w nicy było +11, najnizsza temp nad ranem do tej pory wyniosła +6
Rododendronowy ogród II. 06:57, 07 paź 2014

Do góry
Bozenko przesadziłam w sobotę rh. Jest szansa że przeżyje? Wypalało go słońce, o opuchlakch nie wspomnę (wszystkie liście w koronkach!!!) a teraz go leciutko ocieniowałam, przygotowałam dobre podłoze, posadziłam na lekkim podwyższeniu aby woda mu w korzeniach nie zalegała. Kolejny który niemal nie mial korzeni ale wyjątkowo się dobrze trzymał. Rozliżniłam mu bryłe korzeniową, dobrze podlałam i już??? to mój przedostatni, ktory się ostał w moim ogrodzie... A azalie japonskie rosną jak szalone...
Jurajski Ogród 06:54, 07 paź 2014

Do góry
Mgliście, jesiennie.... Lubię mgłę ake w ciepłe dni... Ogród jak zwykle zjawiskowy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:53, 07 paź 2014

Do góry
To ja liczę na fotki Kasia!
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:52, 07 paź 2014

Do góry
Juz ponad tydzien minął od ostatnich fot. Tęsknię za widokiem twego ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:48, 07 paź 2014

Do góry
Zmobilizuj mnie do sadzenia cebul.... Nie chce mi się.... Posadziłam może 50 a 500 czeka......
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 06:47, 07 paź 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Szkoda że nie wpadłaś na kiermasz pod iglicą, grupa wrocławska się tam spotkała
Nasz przydomowy ogródek 06:44, 07 paź 2014

Do góry
Uff dobrze, że nie mam variegatusa inne miskanty u mnie bezobsługowo rosną
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:42, 07 paź 2014

Do góry
Kolejność prac podaję
2 pilnie aby trawki sie ukorzeniły,
3 po 20.10 - aby róźe przeszly w stan spoczynku
4 u ciebie cieplej to nawet w listopadzie możesz sadzić cebulowe
1 zawsze i na bieżaco walcz z chwastami

Polecam się do uslug
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:38, 07 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

aaa tak, między żurawki a brązowe trawy chyba wsadzę tą piękną zieloną trawkę, którą chciałabym abyście pomogly mi zidentyfikować, bo nie mogłam znaleźć zdjęcia z jej nazwą Wiecie co to jest? Dość podobna do ice dance, ale się nie rozchodzi kłączami jak ice dance. Chyba Marzenka o czymś takim u siebie pisała... carex variegata?

czyżby to Carex morrowii 'Variegata' ?

Jeśli ma boczne rozlogi/kłacza, wylażce nawet u młodych roslin to ice dance. Jesli nie ma to variegata. W przeciwnym razie trudno je rozrożnic. Variegata na słoncu potrafi sie wybarwić na zóltawo, ice dance jak na razie u mnie sie nie wybarwia. Ja wolę variegata..
Kondziowy ogrod cz II 06:35, 07 paź 2014

Do góry
Nie załapałam się na herbatę bo była prive ale mgły i darniowa ławeczka miodzio!

Szkoda avatarka...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 06:31, 07 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O tak musze się zgodzić z Panią Przyrodą - mnie też mobilizuje twój zapał i pracowitość i chęć CMOK

Oj tak u Karoliny zawsze ruch, energia, ciekawe dyskusje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 06 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Marzen a ta jasna trawka w tej niskiej prostokątnej donicy to Carex comans 'Frosted Curls?

Tak to frosted curls. Fatalnie na rabacie wyglądała, podsychala, wsadziłam do donicy. Jesli nie przezimuje to mam pełno siewek i będę mnożyc . Na innej rabacie gdzie ją zraszacze trawnika dosięgają rośnie pieknie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:52, 06 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
no niemożliwe że się rozładowałaś....z tego co czytam mam wrażenie że Ty ciągle naładowana jesteśu Ciebie trudno nadążyć

Ulla natlok problemów. Oby do zimy Narty zawsze mnie ponownie doprowadzają do rownowagi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 06 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Bonica pięknie kwitnie, jakby nic sobie nie robi z tego,ze to jesień.
Munstead Wood cudny lubię tą róże,ale u mnie kwitł tylko raz.Trochę coś zachorował, przecięłam go i potem odżył.Mam nadzieję,ze przezimuje mi dobrze i już w przyszłym roku nie będzie chorował.
A Fairy faktycznie szaleje.Tyle kwiatów ma pięknych, a tyle jeszcze pączków.Piękne kwitnienie,

Dziekuje
munstead wood mnie zadziwia. Posadziłam ją z doniczki na początku marca 2014 i w drugiej połowie lata zaczela ladnie kwitnac. Wiec albo trafił ci się jakiś wybrakowany krzczek. Jak chorowała Twoja roża? Plamistosc?

Zapraszam na pokazy różane za rok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 06 paź 2014

Do góry
Filomena napisał(a)
Podglądam, piękne kompozycje

Witaj, widziałam Cię na spotkaniu Grupy Lubelskiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies