Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 10:43, 07 paź 2014

A u mnie noce zimne ale nie mroźne w dzień jak słoneczko nagrzeje to nawet nawet ale dzisiaj nieprzyjemny wiatr czekam z ogródkiem do południa pozdrawiam Bogdziu
Mathildis 17:23, 07 paź 2014

Bogdziu dawno mnie nie było i staram się nadrabiać wszędzie zaległości, myślę, że wybaczysz mi, że u Ciebie nadrobię tylko pismo obrazkowe ...
zaczęłam już od pięknych lilii i świetnych zdjęć motyli na jeżówkach...
Pozdrawiam serdecznie i wracam oglądać Twoje cudne królestwo
Madzenka 18:50, 07 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Myślałam że przesadziłas go na poczatku września , byłoby lepiej bo więcej czasu na ukorzenienie tym bardziej jesli rozluźniałas bryłe korzeniową , ale jak już przesadzony to nie ma co gdybac tylko prosic by pogoda dała mu czas na ukorzenienie się.Im dłuższa jesień tym lepiej. Te opuchlaki i u mnie się pojawiły w tym roku za sprawa żurawek, bede i ja miała kłopot.Do tego czasu żadnego problemu nie było. Miłego dnia Marzenko.

Bogdziu to kolejny, ktorego przesadziałam zostal mi jeszcze jeden do wyrzucenia.... Temu ostatniemu zamierają poszczegolne pedy sukcesywnie od dwoch lat... I postanowilam że koniec walki o niego...

Eh te żurawki.... Miłego dnia jeszcze Ci życze

U nas dzisiaj w nicy było +11, najnizsza temp nad ranem do tej pory wyniosła +6
Napia 19:12, 07 paź 2014

Bogdziu, zaczyna się u Ciebie piękna jesień- przebarwiające się na złoto buki jako tło dla ogrodu, brzoza, która gubi liście i rabaty pełne październikowego słońca ale fotek mało uprzejmie poproszę o więcej i już się nie mogę doczekać kolejnych widoków
Pozdrawiam ciepło
Bogdzia 20:48, 07 paź 2014

Anita1978 napisał(a)

O kurcze, opuchlaki? A gdzie kupowałaś te żurawki???

W Skierniewicach w tamtym roku i również dostałam od dziewczym (Karoli i Krys) ale nigdzie nie było nic podejrzanego, a jednak sa.
Bogdzia 20:50, 07 paź 2014

Kasya napisał(a)
Nie wiem jak u was ale u nas od czwartku aż do przyszłego tyg pow 20 stopni
Pozdrawiam

U mnie też ma byc ciepło ale te ciepło jest własciwie tylko w poludnie a reszta dnia coraz zimniejsza.Jednak drzewa jeszcze nie przebarwione więc ciepełko musi byc.Pozdrówka.
Bogdzia 20:53, 07 paź 2014

monteverde napisał(a)
A u mnie noce zimne ale nie mroźne w dzień jak słoneczko nagrzeje to nawet nawet ale dzisiaj nieprzyjemny wiatr czekam z ogródkiem do południa pozdrawiam Bogdziu

Aniu ja tak samo pracuje , tylko w okolicach południa zeby sie nie przeziebic. Jeszcze muszę posadzic tulipki i krokusy , rośliny obcinac będe chyba wiosna choc lepiej byłoby teraz to zrobic bo wiosna na ogól krótka bywa i trudno z robotą zdążyc. Pozdrówka śle.
Bogdzia 20:56, 07 paź 2014

Mathildis napisał(a)
Bogdziu dawno mnie nie było i staram się nadrabiać wszędzie zaległości, myślę, że wybaczysz mi, że u Ciebie nadrobię tylko pismo obrazkowe ...
zaczęłam już od pięknych lilii i świetnych zdjęć motyli na jeżówkach...
Pozdrawiam serdecznie i wracam oglądać Twoje cudne królestwo

Nie oglądaj wszystkiego. Nic ciekawego ani nowego w tym roku nie pokazałam bo juz nic zmienic sie u mnie nie daje. Zaległosci i ja mam wszędzie własściwie a dziś u okulisty dowiedziałam sie ze bedzie tylko gorzej .Ciasno się w ogrodzie robi , o nowosciach mozna tylko pomarzyc. Pozdrówka ślę.
ewsyg 20:58, 07 paź 2014

Bogdziu, piękna u Ciebie jesień. Ja i tak wolę lato
Bogdzia 21:00, 07 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bogdziu to kolejny, ktorego przesadziałam zostal mi jeszcze jeden do wyrzucenia.... Temu ostatniemu zamierają poszczegolne pedy sukcesywnie od dwoch lat... I postanowilam że koniec walki o niego...

Eh te żurawki.... Miłego dnia jeszcze Ci życze

U nas dzisiaj w nicy było +11, najnizsza temp nad ranem do tej pory wyniosła +6

Jak zamieraja pedy to poważnie to wygląda. Jeśli tych pedów nie jest dużo to mozna je wyciąc i podlac prewikurem ale jeśli dużo to jak najszybciej wyrzuc i wymień ziemię i nie sadz w tym miejscu kwasolubnych bo nie przeżyją. U Was dużo cieplej , macie szczęście, wiosna szybciej a zima później przychodzi.U mnie od niedzieli kazdego dnia przymrozek na szczęscie lekki taki ze tylko begonie go odczuły .Pozdrówka serdeczne.