Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 22:25, 06 paź 2014

Bogdzia.. dla Ciebie u mnie
U mnie wnusiowo przeciągnęło się i na dziś

A ja wypatrzyłam jeszcze kostki z bukszpanu...
Madzenka 06:57, 07 paź 2014

Bozenko przesadziłam w sobotę rh. Jest szansa że przeżyje? Wypalało go słońce, o opuchlakch nie wspomnę (wszystkie liście w koronkach!!!) a teraz go leciutko ocieniowałam, przygotowałam dobre podłoze, posadziłam na lekkim podwyższeniu aby woda mu w korzeniach nie zalegała. Kolejny który niemal nie mial korzeni ale wyjątkowo się dobrze trzymał. Rozliżniłam mu bryłe korzeniową, dobrze podlałam i już??? to mój przedostatni, ktory się ostał w moim ogrodzie... A azalie japonskie rosną jak szalone...
Bogdzia 09:35, 07 paź 2014

Agacia napisał(a)

Też się uśmiecham
Bogdzia 09:37, 07 paź 2014

Anita1978 napisał(a)
Obrazki jesienne ładne! Zaglądam i podczytuje! U mnie słońce, ale rześko jest od rana. Rano mały przymrozek był. Gęsi odlatujące tez widziałam !
Buziaki!

U mnie też jesiennie ale drzewa ciągle nie przebarwione. Piękny ale smutny ten obraz odlatujących gęsi , za to wiosną jak wracaja - sama radośc.Pozdrówka Anitko.
Bogdzia 09:38, 07 paź 2014

gierczusia napisał(a)

.. Umm..rozumię ,że trafiłam we Wnusiowy Czas .. Pozdrawiam Bogdziu

Wnusie były w niedziele niestety nie wyszło na dobre im pogoda bo wnusia się rozchorowała.Pozdrawiam Elu.
Bogdzia 09:39, 07 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
I ja styczniowa, szkoda, że już niemłoda Bogdziu, pozdrawiam ciepło

Odpozdrawiam Mariolko. Miłego dnia.
Bogdzia 09:40, 07 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. dla Ciebie u mnie
U mnie wnusiowo przeciągnęło się i na dziś

A ja wypatrzyłam jeszcze kostki z bukszpanu...

Byłam , widziałam , dziękuję. A gdzie te kostki chcesz posadzic?????
Bogdzia 09:44, 07 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bozenko prezsadziłam w sobotę rh. Jest szansa że przeżyje? Wypalało go słońce, o opuchlakch nie wspomnę (wszystkie liście w koronkach!!!) a teraz go leciutko ocieniowałam, przygotowałam dobre podłoze, posadziłam na lekkim podwyższeniu aby woda mu w korzeniach nie zalegała. Kolejny który niemal nie mial korzeni ale wyjątkowo się dobrze trzymał. Rozliżniłam mu bryłe korzeniową, dobrze podlałam i już??? to mój przedostatni, ktory się ostał w moim ogrodzie... A azalie japonskie rosną jak szalone...

Myślałam że przesadziłas go na poczatku września , byłoby lepiej bo więcej czasu na ukorzenienie tym bardziej jesli rozluźniałas bryłe korzeniową , ale jak już przesadzony to nie ma co gdybac tylko prosic by pogoda dała mu czas na ukorzenienie się.Im dłuższa jesień tym lepiej. Te opuchlaki i u mnie się pojawiły w tym roku za sprawa żurawek, bede i ja miała kłopot.Do tego czasu żadnego problemu nie było. Miłego dnia Marzenko.
Anita1978 09:48, 07 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Myślałam że przesadziłas go na poczatku września , byłoby lepiej bo więcej czasu na ukorzenienie tym bardziej jesli rozluźniałas bryłe korzeniową , ale jak już przesadzony to nie ma co gdybac tylko prosic by pogoda dała mu czas na ukorzenienie się.Im dłuższa jesień tym lepiej. Te opuchlaki i u mnie się pojawiły w tym roku za sprawa żurawek, bede i ja miała kłopot.Do tego czasu żadnego problemu nie było. Miłego dnia Marzenko.

O kurcze, opuchlaki? A gdzie kupowałaś te żurawki???
Kasya 10:06, 07 paź 2014

Nie wiem jak u was ale u nas od czwartku aż do przyszłego tyg pow 20 stopni
Pozdrawiam