Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona odskocznia 10:43, 15 wrz 2019

Do góry
Werbena trzeci rok próbuje się jej pozbyć
Zielona odskocznia 10:41, 15 wrz 2019

Do góry
Mimo ciągłych przesadzeń ogród jakoś sobie radzi ☺️
Zielona odskocznia 10:39, 15 wrz 2019

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:53, 15 wrz 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

No cudnie bardzo, psze Pani! I góry zrębków, i cienista, i rozplenice… Wszystko piękne, ale ja proszę o podpowiedź - co to za piękność? Zdaje się ze kupiłam wczoraj taką samą, ale jako nn...

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:36, 15 wrz 2019

Do góry
Kolumny nabraly patyny.

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:30, 15 wrz 2019

Do góry
Koniecznie chyba chciala zabrac sie ze mna do domu

Aniu, bo warto zaczac od siebie- nauczylam sie w ostatnich latach nie przejmowac tym co robia inni. Wazne, zeby moj maly swiat byl w porzadku. Inaczej idzie zwariowac. Np. nasi sasiedzi, ktorzy nie chcieli ciac swojej czesci zywoplotu i ktorych kilka razy o to prosilismy, bo inaczej bedziemy zmuszeni wyciac ich strone, zabronili swoim dzieciom zabawy z naszymi. A mowili, ze mamy ciac, ze im to obojetne wazne zeby ani centymetr na ich strone plotu przechodzil. A teraz jest obraza majestatu, bo oni nie sadzili, ze to zrobimy Juz kilka razy mowilam, jak wazny jest dla mnie ladny zywoplot. No ale maja jak chcieli. A dwa dni temu moj syn wrocil zz podworka i powiedzial, ze corka sasiadow poszla bawic sie z nim na inna ulice, zeby rodzice nie widzieli. I ze to ma byc ich tajemnica, bo rodzice zabronili jej z moiimi synami sie bawic. A te dzieci jada na rowerach, patrza mi sie w twarz i ani dzien dobry ani nic. No dla mnie to asocjalne Ja swoim dzieciom mowie, zeby zawsze milo pozdrawiali sasiadke, szczegolnie te, ktora przesladuja ptaki

A co ja mam powiedziec?Mnie jaszczurka przesladowala

Dzis ma byc ostatni piekny dzien i od jutra o wiele zimniej. Jesien czuc w powietrzu.

Wzgórze chaosu 09:28, 15 wrz 2019

Do góry
Effka ciekawe jak bez zagra z pęcherznicą, różne odcienia bordo mogą być ciekawe. Moja Eva posadzona w nogach umbry, trochę ginie ale ma stworzyć ciemną plamę i połączyć inne bordowe liście. Rozjaśniłam ją nieco ML ale dla drugiego egzemplarza chyba przemaluję drewutnię bo wolnej przestrzeni wokół jasnej elewacji domu no brak.
W jakiej ziemi sadzić zawilce? Z jednej strony czytam, żeby dolomit dodać, z drugiej próchnicę, korę... Zgłupiałam już. Kupiłam wczoraj 7 Whirlwind - z kulkami cisowymi miodzio

Katkak wiesz, że wieki temu miałam Sutherland gold Niestety mi padł. Teraz oprócz drugiej Evy skuszę się chyba na Golden tower, który kupiłam wiosną impulsywnie, ale z braku pomysłu znalazł dom u Anitki Po kilku miesiącach mam nowe wizje, stąd znów wraca na tapetę, ale posadzę w cieniu aby był limonkowy. Za dużo mam już żółtych liści i igieł

Toszka dziękuję za radę. Wcześniej miałam zaćmienie techniczne i nie bardzo wiedziałam w co kliknąć, aby do Waldka napisać. Mam też problem z bukiem więc dwie pieczenie na jednym ogniu upiekę A może nawet trzy... Wnikliwe spacery wokół moich drzew i ich dokumentacja sprawiły, że mam jeszcze dylemat z pissardi.

Moje koty podrapały młodziutki patyk drzewa i tak to wygląda po latach. Z racji tego, że pissardi ma tu strategiczne znaczenie jako przesłona od drogi, muszę coś z tym fantem zrobić. Sylwia radzi zasmarować maścią albo uszczelnić pianką, tak aby woda nie niszczyła środka drzewa.
Jeszcze jakieś pomysły? Będę ogromnie wdzięczna za każdą radę
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:58, 15 wrz 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
to dla Magdy Zakręconej - montana raureif pod zielonożółtymi trzmielinami na pniu

Ależ Ci tu porosły te trawy!!! Fajna ta rabata .
Kasiulka, zdrowia! Straszne świństwo Wam się przyplątało.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:27, 15 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wczoraj zapisałam stan wyświetleń i dziś sprawdziłam wyszło 500 przez niecałą dobę. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale tylko 3 osoby ujawniły się wpisując. Słabo

Przepiękny obraz Do namalowania...!

Ciekawe ,czy otwarcie każdej strony ,to jedno wyświetlenie ,czy tylko otwarcie danego wątku ?I czy zaglądając do siebie np sprawdzając gdzie podaliśmy daną informację- też nabijamy sobie te wyświetlenia?
Ja będąc u kogoś na wątku przekładam te strony kilkanaście razy,a wpis czasami tylko jeden,a czasami muszę się przyznać nie zostawiam,bo nie dałabym rady wszędzie,a nocą to i sił brak na sklecenie czegoś sensownego by się nie powtarzać...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:06, 15 wrz 2019

Do góry
Takie tam
Ogród z wilkiem zamkn. 00:28, 15 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Cmokam Cię
Za drzwiami do ogrodu... 00:21, 15 wrz 2019

Do góry
I znów mnie tu północ zastała...

A taki mi zakwitł kwiat jednej nocy:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:17, 15 wrz 2019

Do góry
Dzisiaj Moya odeszła za tęczowy most
Bardzo trudno jest się z tym pogodzić. Nie możemy sobie znaleźć miejsca. Codzienne sprawy wydają się zupełnie inne niż wtedy, kiedy sunia z nami była. Już nikt nas nie wita merdaniem ogona przy drzwiach. Jest to trudne również dla pozostałych członków naszej rodziny znajomych, sąsiadów. W końcu każdy był przywiązany do suni i niełatwo pogodzić się z tym, że już jej nie ma.
Jednak życie toczy się dalej i musimy funkcjonować już w nowej rzeczywistości, w której naszej pupilki już nie ma. Z czasem zobaczymy, że zdjęcia, na których uwieczniony jest Nasza sunia nie zasmucą Nas już, a ucieszą. Pozostaną cudowne wspomnienia, które nie będą wywoływać bólu. Z czasem zobaczymy, że już bez łez możemy rozmawiać o ukochanym pupilu.
Za drzwiami do ogrodu... 00:10, 15 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lubię te Twoje otwarte drzwi do ogrodu, to taka zapowiedź że tam za nimi jest zaczarowana kraina.

Dla Ciebie Dorotko kawałek mojej krainy...

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 23:58, 14 wrz 2019

Do góry
Moje pułapki na ćmę bukszpanową.

Za drzwiami do ogrodu... 23:46, 14 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dalie przepiękne.I ja w tym roku z ich kwitnienia bardzo się cieszę
Twoj ogród zawsze o kazdej porze roku wygląda wyjątkowo i pięknie.
Już z akcentami jesiennymi ..Ech..
Tylka ta susza dokuczliwa dla roślin .

Piękne dekoracje.A rojniki w tej misie zostaną na zimę ??

Te rojniki chyba wyjmę do jakiejś plastikowej donicy,bo rojniki przechowuję w zimie na tarasie i w trakcie mrozów bałabym się że ten pojemnik pęknie ,nie wiem z czego dokładnie jast ,może jakiś gipsowy?.Przechowywałam rojniki w metalowych doniczkach i ładnie zimują na moim zabudowanym tarasie,lepiej niż te w piwnicy.
RODOS - trochę inaczej 23:36, 14 wrz 2019

Do góry
Moja pierwsza róża.
Miesiąc temu

Dziś

W przyszłym roku zrobię rabatę różaną

RODOS - trochę inaczej 23:28, 14 wrz 2019

Do góry
Rabata trawiasta

i Miskant Memoy

Marcinki...brzydkie w zeszłym roku. W tym roku zapowiadają się pięknie

Hebe nieustannie kwitnie a z przodu hosta miniaturka też będzie mieć kwiaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies