Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Nowa12 09:14, 14 wrz 2019

Kasiu wszystkie rozchodniki masz ze stipami czy innych trawek do rozchodników też używasz?
KasiaBawaria 10:27, 14 wrz 2019

Hmm chyba tylko stopy mam i od tego oku z prosem sa Ah ijeszcze z sesleria, ale narazie efektu nie ma.
AnnaMS 10:46, 14 wrz 2019

Kasiu, fajnie że dbasz o jaszczurki, w moim ogrodzie ich nie spotykam, pewnie przez koty, lubią bawić się wszystkim co się rusza a teraz jeszcze mamy młodziutką kicię to już w ogóle ...
Super mieć znajomą / sąsiadkę która chce pięknego ogrodu, a Ty możesz jej pomóc, ja takich sąsiadów czy znajomych nie mam, otaczają mnie ludzie którzy albo nie mają potrzeby mieć kawałeczka zielonej przestrzeni tylko dla siebie, dla odpoczynku wśród drzew, krzewów i kwiatów, albo tacy którzy uważają, że ok, mogę mieć ogród, ale niech przyjadą i zrobią ... a potem niech doglądają ... Większość tego typu ogrodów jest taka pusta i smutna, ale w sumie dobry taki ogród niż żaden.
Po sąsiedzku moja ciocia ma ogródek taki naturalny z oczkiem ale brak jej czasu na ulepszanie go ... Wszystkie siły wkłada w dom i w warzywnik bo ma dużą rodzinę, schorowanych rodziców czyli moich dziadków, a młodzi zajęci są swoimi sprawami, nikogo nie ciągnie do prac ogrodowych ...
Twój piękny ogród jest rajem dla zwierzątek, czytałam że i Ty masz takich sąsiadów nieogrodowych, to trochę przykre. Dobrze że Ciebie mają to może się kiedyś nawrócą, może ... Będę podglądać Twój ogródek bo kocham kwiaty jak Ty
Gosiek33 19:30, 14 wrz 2019

Niesamowita historia z jaszczurką we włosach
KasiaBawaria 09:30, 15 wrz 2019

Koniecznie chyba chciala zabrac sie ze mna do domu

Aniu, bo warto zaczac od siebie- nauczylam sie w ostatnich latach nie przejmowac tym co robia inni. Wazne, zeby moj maly swiat byl w porzadku. Inaczej idzie zwariowac. Np. nasi sasiedzi, ktorzy nie chcieli ciac swojej czesci zywoplotu i ktorych kilka razy o to prosilismy, bo inaczej bedziemy zmuszeni wyciac ich strone, zabronili swoim dzieciom zabawy z naszymi. A mowili, ze mamy ciac, ze im to obojetne wazne zeby ani centymetr na ich strone plotu przechodzil. A teraz jest obraza majestatu, bo oni nie sadzili, ze to zrobimy Juz kilka razy mowilam, jak wazny jest dla mnie ladny zywoplot. No ale maja jak chcieli. A dwa dni temu moj syn wrocil zz podworka i powiedzial, ze corka sasiadow poszla bawic sie z nim na inna ulice, zeby rodzice nie widzieli. I ze to ma byc ich tajemnica, bo rodzice zabronili jej z moiimi synami sie bawic. A te dzieci jada na rowerach, patrza mi sie w twarz i ani dzien dobry ani nic. No dla mnie to asocjalne Ja swoim dzieciom mowie, zeby zawsze milo pozdrawiali sasiadke, szczegolnie te, ktora przesladuja ptaki

A co ja mam powiedziec?Mnie jaszczurka przesladowala

Dzis ma byc ostatni piekny dzien i od jutra o wiele zimniej. Jesien czuc w powietrzu.

KasiaBawaria 09:36, 15 wrz 2019

Kolumny nabraly patyny.

KasiaBawaria 08:52, 16 wrz 2019

Dawno nie bylo hortensiowo.

KasiaBawaria 08:55, 16 wrz 2019

Gosiek33 09:30, 16 wrz 2019

Choć u Ciebie mogę podziwiać hortki
Joku 10:52, 16 wrz 2019

Cześć Kasiu! Wypatrzyłam u ciebie proso zabarwione na czerwono. Napisz proszę jak się zachowuje u ciebie. Rozłazi się, pokłada, sieje? Mam na razie jeden okaz na próbę, ale zastanawiam się nad większą ilością. Dlatego podpytuję o szczegóły.