Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:06, 14 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Jak ja kocham mój trawnik o tej porze roku Wilgoć sprzyja Nie podlewałam go od miesiąca

Cudownie trawnik piękny ale rabaty też walą na kolana

Ewcia cudny masz ten busz zazdraszczam
Pamiętajcie o ogrodach 13:06, 14 wrz 2019

Do góry
Piórkówka mała trawka no, wiesz To popatrz sobie na tę japoneczką. Jej liście zaginają się w łuki na wysokości 120 cm

Pennisetum alopecuroides 'Japonicum'

Ptasi gaj 12:57, 14 wrz 2019

Do góry
No, faktycznie dziwne z tymi pędami. Gdzie je kupiłaś? Może to jakaś hucpa różana jest. Tak porównuję kolor z moimi i jak na Rhapsody w cieniu, to one za bardzo różowe są.
Popatrz na moje, a one mają półcień. Dla porównania w tle jest różowa Angela, a jeszcze głębiej fiołkowa Novalis.

Sezon 2017 u Hanusi 12:44, 14 wrz 2019

Do góry
Pozdrowienia od jesieni

Sezon 2017 u Hanusi 12:41, 14 wrz 2019

Do góry
I takie tam w biegu

driakiew

coś z Łobzowa

hit Ogrodowiska

Sezon 2017 u Hanusi 12:37, 14 wrz 2019

Do góry
Ogród dziś był w ekspresowym tempie. Tylko pazerniczenie i kilka fotek i do domu.

Nowoczesny ogród ze skarpami 12:35, 14 wrz 2019

Do góry
Tutaj zdjęcia skarpy przy grabach, rozplenice ładnie porosły wypieliłam (pomimo kartonów było tego sporo) wyrwałam dużo "chwastów" łudząco przypominających rozplenice, dlatego się zastanawiam czy nie były to siewki

Za rabatą grabową, jeszcze nie ma trawy, strasznie tu po ostatnich deszczach wilgotno, nawet pojawił się "meszek" widoczny na ostatnim zdjęciu .. Szkoda że nie zrobiłam zdjęcia jaki "staw" mieliśmy po ostatniej ulewie.!!

Jeśli chodzi o powierzchnię trawy którą planujemy za grabami myślimy, że za duży tam obszar i trzeba wymyślić jeszcze jakąś ciekawą rabatę ! Może równolegle do tarasu ? Albo całkiem coś innego nie prostokątnego, ale też nie kulistego

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:43, 14 wrz 2019

Do góry
Jak ja kocham mój trawnik o tej porze roku Wilgoć sprzyja Nie podlewałam go od miesiąca

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:29, 14 wrz 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Cieszę się, że się podoba, dzięki

Irenko jaki widoczek Dziękuję
Gratuluję zaproszenia, brałaś udział w konkursie?

Co do zmęczenia kątem, też niestety to odczuwam i z przykrością stwierdzam, że to było najdziwniejsze moje lato... Nie cieszyło mnie tak jak wszystkie poprzednie, nie wiem czemu....
Wzgórze chaosu 11:24, 14 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Ewa w tym sezonie już zgrzeszyłam i EVA black lace jest moja A wiosną dostanie siostrę bliźniaczkę. Zwiewny i wręcz koronkowy pokrój tego krzewu genialnie wygląda na tle jasnej elewacji. Jedyny problem to znalezienie wolnego fragmentu ściany Stąd czas na przemyślenia.

Effcia wczoraj bylam w zawilcowym raju, ponad 10 odmian, oszaleć można. Na pewno dokupię 3 Honorine jobert do rozplenic i 2 September charm do czterech pozostałych.
Kuszą mnie jeszcze Whirlwind - niższa i pełniejsza biała odmiana. Jest piękna.
Mam od wiosny pustą rabatę kulkowo-stożkową. Po wielu debatach chyba chcę, aby nasadzenia były jasne, spokojne. Takie jak w wykuszu. Klasyka. A jak powieje nudą to tylko bylinki, z łatwością pójdą gdzie indziej

Iwonko, mam bez Eva black łące i jestem nim zachwycona. Rośnie przy ścianie domu, piękne koronkowe liście a wiosną kwiaty.
Chcę dokupić jeden krzaczek i posadzić przy studzience wodomierzowej nieopodal bordowej pęcherznicy.

Zaeilcowy raj, to mi się podoba. Będę dosadzać niższe zawilce Ra rabatę pod domem przy oknie. Najchętniej białe
Ogród pod akacjami 11:18, 14 wrz 2019

Do góry
Witam.

Pozdrawiam.
Maria J.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:37, 14 wrz 2019

Do góry
Molinie dla Agani
Pierwsza to molinia Morhexe, druga to Paul Petersen.

I obie razem
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:29, 14 wrz 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:29, 14 wrz 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:27, 14 wrz 2019

Do góry
Malinki NN, od babci, żółte, duże owoce, jesienne.
Dosadzilismy tez 2 czerwone, odmiany Polka.
Wzgórze chaosu 10:27, 14 wrz 2019

Do góry
Wrzucę kilka perukowcowych odkryć, może ktoś ma pomysł, co to jest?

Grzybek? Tak wyglada w przekroju:

Kolor czarny, zdecydowanie twardszy niż grzyb jadalny. Mnóstwo tego rosło przy starym pniu.

Po przemarznięciu prawie połowy, perukowiec odbił bokami. Dlatego nowe pnie były nieco zasypane ponieważ gałęzie układają się łukowato i tak na prawdę po rozcięciu wszystkich sznurów cały krzew rozjeżdża się na boki.

Stary pień został wewnątrz. Może to był błąd, że nie został całkiem ycięty?

Toszka mam książkę I pierwsze odkrycie: mnóstwo gałęzi przycinam na prosto a nie na skos. To przyciąga choroby. Ten pień też jest tak ścięty. Chyba moją głupotą zasłużyłam sobie na te problemy!

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:26, 14 wrz 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:25, 14 wrz 2019

Do góry
W tym roku musiałam przystopowac z nasadzeniamy bo będziemy się budować. W poniedziałek ruszamy z fundamentem

Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 10:06, 14 wrz 2019

Do góry
Zastanawiam się nad odległościami w rabacie wschodniej. Na razie w fazie planowania bo muszę teren przygotować,ale:
- jaka powinna być odległość cisów od siatki żeby nie wychodziły na drogę?
- jaka powinna być odległość cisów względem siebie, żeby zrobił się zielony mur ale żeby się nie zadusiły
- jaka odleglość derenia od cisa
i jaka odległość między brzozami?
Czy brzozy doorenbos będą w tym miejscu ok? chciałabym aby zrobił się azyl i osoby spacerujące drogą (a jest ich sporo latem, wiele osób robi sobie tędy "skróty" do innej drogi) nie miały zbytnio wglądu w ogród

Idę przekopywać rabatę, podleję porządnie brzozy i zobaczę pod jedną co tam z jutą, pozdrawiam!

Wzgórze chaosu 09:59, 14 wrz 2019

Do góry
Ewa w tym sezonie już zgrzeszyłam i EVA black lace jest moja A wiosną dostanie siostrę bliźniaczkę. Zwiewny i wręcz koronkowy pokrój tego krzewu genialnie wygląda na tle jasnej elewacji. Jedyny problem to znalezienie wolnego fragmentu ściany Stąd czas na przemyślenia.

Effcia wczoraj bylam w zawilcowym raju, ponad 10 odmian, oszaleć można. Na pewno dokupię 3 Honorine jobert do rozplenic i 2 September charm do czterech pozostałych.
Kuszą mnie jeszcze Whirlwind - niższa i pełniejsza biała odmiana. Jest piękna.
Mam od wiosny pustą rabatę kulkowo-stożkową. Po wielu debatach chyba chcę, aby nasadzenia były jasne, spokojne. Takie jak w wykuszu. Klasyka. A jak powieje nudą to tylko bylinki, z łatwością pójdą gdzie indziej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies