Przemku, czy ta odmana dyni jest jadalna, czy tylko ozdobna?
I proszę podpowiedz mi jakiś sprawdzony olej do mebli ogrodowych, dobrze?
Bardzo mi się podoba, gdy po ogrodzie w różnych miejscach porozstawiane są mebelki wypoczynkowe i najlepiej różnorodne, bo nie lubię kompletów ☺ Ten zestaw stolika i krzeseł, jak u Ciebie, jest z takich delikatnych deseczek, że bałam się go wystawiać na stałe na zewnątrz. Skoro jednak olej ma go skutecznie zabezpieczyć, to czemu nie ☺
Jak Twoje zakupy cebulowe w tym sezonie? Do mnie już przyjechało dużo zamówionych tulipanów i zastanawiam się czy jeszcze raz spróbować sadzić do donic - w tym roku się nie udały, chyba z powodu małej dawki opadów- czy ryzykować do gruntu, gdzie z kolei grasują nornice potrafiące wyjadac cebulki także z koszyków ...
ryska ku pamięci
Posadziłam wczoraj w donicy w kąciku wypoczynkowym kilkanaście cebul szachownic perskich. W tym roku nie kwitły. Zobaczymy, może zmiana miejsca pomoże.
Odkryłam też pierwszy nalot ćmy bukszpanowej wrr Jestem złym człowiekiem, użyłam Mospilan.
Rekord pomidorowy z tego roku to 808 g
Malinowy gigant
Cudne te kompozycje no i masz ręke do róż, jakie zdrowe i jak obficie kwitną jeszcze. Fajnie tak wyjeżdzać w miejsca, ktore się lubi A ja znowu odwrotnie, uwielbiam wczesne poranki, chyba to po ojcu bo on zawsze jak pamiętam w piżamie chodził po podwórku o 5 rano a ja go nie rozumiałam wówczas, teraz już tak Cieszmy się chwilą i słoneczkiem