Ba, Haneczko fontannie mej właśnie mija drugi sezon a cały czas niepodłączona. No bo to nie była taka prosta sprawa. Trzeba było kupić przejściówkę z wtyczki angielskiej na polską. Trzeba było pociągnąć kabel z prądem i zrobić gniazdko. To się oczywiście wiązało z koniecznością zawezwania elektryka, a to było zadanie dla eMa. No a przecież wiadomo, że jak facet mówi, że coś zrobi to znaczy, że on to zrobi i nie należy mu o tym co pół roku przypominać. Tak więc trochę to trwało. W tym roku się udało. No i mieliśmy wreszcie w sierpniu podłączyć, ale..
Fotek szczególnie nie mam, bo postumencik co prawda stoi na rabacie przy tarasie, ale górna misa jest niezałożona.
Fotkę wstawiałam w ubiegłym roku,
Phlox paniculata 'Blind Lion' o prawie czarnych kwiatach. Wyhodowany w 2016 roku, hodowca J.van Leeuwen (Holandia)
Opis: ciemnofioletowe pąki, które nigdy się nie otwierają. Wysokość 40 cm.
Bardzo ciekawy i z daleka robi wrażenie czarnego. Kwiatostany b. ciężkie, kładą się, ale myślę, że jak wyjdzie w kolejnym sezonie, to tego nie będzie. Bardzo jestem ciekawa tego floksa, idealny do bladego różu.
Czy klonik Atropurureum będzie dobrze wyglądał na rabacie obok tarasu?
Bliżej starych cisów rośnie judaszowiec kanadyjski - taki cienki patyk, któremu podkreśliłam pieniek.
Czy wkomponowywać go raczej po prawej stronie, gdzie wiosną będę przerabiać rabatę?