Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 17:52, 10 wrz 2019

Do góry
Dziś u mnie taka demolka ale się cieszę

2 rabaty do obsadzenia mi doszły i trawnik na wiosnę do założenia
Będzie co robić w przyszłym roku

Pozdrowionka

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:11, 10 wrz 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Prawie jak w raju

Mój nowy nabytek

Dyskusja u Doliwki wzbudziła moje wątpliwości, czy mogę posadzić tą jabłonkę dość blisko domu, naprzeciwko kuchennego okna tak, jak zaplanowałam. Teraz rośnie tam lilak formowany na drzewko, niestety o tej porze już niezły z niego „drapak”. Ale dwa lata służył zimą jako karmik dla ptaków. A ja razem z kotami miałam telewizje.. Pomyślałam, że rajska jabłonka, będzie dla niego idealnym zastępstwem. Oczywiście kupiłam „sercem” i nawet nie wiem jaka to odmiana Mam do Was pytanie w jakiej odległości od domu najlepiej ją posadzić ?

Sliczna ta jabłonka

U Oliwki moje wątpliwości budziły gałęzie blisko okien. Za 7 lat to już będą takie mocniejsze gałęziska. Nie wiem, czy przy wichurach oknom nie zaszkodzą.
Korzenie jabłonki nie zagrażają fundamentom ani rurom w ziemi.

Najszersze korony takich jabłonek jakie widziałam miały ok. 6m średnicy. Jeśli posadzisz jabłonkę w odległości 3m od okien to powinno być dobrze.
W samym słońcu 17:05, 10 wrz 2019

Do góry
Tu jest to miejsce na Pissardi.
Edit. Albo inne drzewo
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:46, 10 wrz 2019

Do góry
No i w końcu się doczekałam momentu, że jak siedzę na tylnim ogrodzie mnie nie widać z ulicy od frontu
(z drugiej bocznej jeszcze widać ogród ale myślę że za dwa lata będę zarośnięta z każdej strony

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:41, 10 wrz 2019

Do góry
W końcu odpoczynek na leżaczku wiaterek powiew, chłodno, cudnie....

Kocham taką pogodę i kocham miskanty. Silberspinne mają ponad 2 m a Memory jeszcze wyższe

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:21, 10 wrz 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Z synem odkopaliśmy obwódkę z kostki na rabacie za drewutnią, tak głęboko zamuliło

Oho ho! Ależ wykopaliska przez ten muł. Masz pracy! Oj masz.
Doświadczalnia bylinowo-różana 15:39, 10 wrz 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Ok, to tylko fotka próbna. Z Chromu i Opery rzeczywiście nie można wgrywać fotek. Fotkę wgrałam w Edge. Trzeba napisać do admina.

Aaaaale masz PRZEPIĘKNY widok z tarasu, po prostu cudnie..poczytałam u Ciebie o domkach dla owadów i będę miała do wymiany. Człowiek cały czas się uczy. Chciałam Cię prosić o pomoc. Dyskusja u Doliwki o rajskich jabłoniach wzbudziła moje wątpliwości, czy mogę posadzić taką jabłonkę dość blisko domu, naprzeciwko kuchennego okna tak, jak zaplanowałam. Teraz rośnie tam lilak formowany na drzewko, niestety o tej porze już niezły z niego „drapak”. Ale dwa lata służył zimą jako karmik dla ptaków. A ja razem z kotami miałam telewizje.. Pomyślałam, że rajska jabłonka, będzie dla niego idealnym zastępstwem. Oczywiście kupiłam „sercem” i nawet nie wiem jaka to odmiana. Mam pytanie w jakiej odległości od domu najlepiej ją posadzić ?
Ogród w remoncie 15:27, 10 wrz 2019

Do góry
A teraz uwaga, jak ktoś wrażliwy niech nie patrzy

Ogród w remoncie 15:25, 10 wrz 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
No i jak tam zrywanie? Wydaje mi się, że na wilgotnej ziemi będzie się łatwiej pracowało. W każdym razie, jak zdzierali maszyną, to na suchym rwala, a nie sciagala, a na mokrym, w rolki dawało się darn zwinąć.

Nie było źle. Porównanie wczoraj - dzisiaj

Żałuję, że nie mogę do wieczora działać bo może udałoby się skończyć
Sezon 2017 u Hanusi 15:15, 10 wrz 2019

Do góry
No leje, Izabelko, moje poletko na truskawki czeka, a i inne dobrocie na miejsce czekają.
Cierpliwość zostanie nagrodzona i jutro wyjrzy słońce. Tak myślę.

Mój mały ogródeczek :) 15:09, 10 wrz 2019

Do góry
Czas stworzyć nową rabatke
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:59, 10 wrz 2019

Do góry
Jeszcze zdjęcia robione z dołu

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:57, 10 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Piszę, bo u mnie dużo tego drzewostanu, dla pełnego obrazu najbardziej przydałaby się właśnie fotka, to spokojnie poczekam, spróbuję coś doradzić

Ciesze się i już wstawiam zdjęcia poglądowe ( robione na początku czerwca) Strzałką zaznaczyłam miejsce gdzie prawdopodobnie rosłą brzoza

Na czerwono zaznaczyłam dziurę, którą chcę wypełnić sadząc drzewo za siatką w lesie.
Niebieska strzałka wskazuje siatkę, przez która z lasu przerastają żarnowce Na fioletowo zaznaczyłam cisy, które zamierzam tam posadzić, żeby stworzyć zakątek ze stolikiem i 2 krzesłami. Na zielono zaznaczyłam dęba który posadził poprzedni właściciel i ciągle ma mączniaka z zasady nie wycinam drzew, więc pewnie będę się z nim męczyć podobnie jak z żółtymi tujami, które zostały zasadzone jako osłona przed lasem ?
Tajemniczy Ogród 14:56, 10 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Witam się u Ciebie Agatko moja imienniczko, czy dowiem się jak nazywa się ta paprotka, poszukuję jej i nie mogę znaleźć w necie bez jej nazwy?
Idealnie pasuje do Twojego tajemniczego leśnego ogrodu...podziwiam wszystkie zakątki jakie stworzyłaś w ogrodzie...pięknie masz, a frontowa urzeka
Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 14:36, 10 wrz 2019

Do góry
eda napisał(a)
Hanusia Kasia zrobiła wczoraj bałwana
,

A śniegu nie ma.

Chyba że z dyń. Pokazuj. Ja sobie tylko jedną dynię bambino zostawiłam, i jedną piżmową. Na jesienną chandrę mi wystarczy. Na Wasze popatrzę.
Cukinie jeszcze rosną.

Bawarka 13:52, 10 wrz 2019

Do góry
u Kasi

W samym słońcu 13:47, 10 wrz 2019

Do góry
Rozchodnik bez nazwy. Podbaja mi się takie ładne kwitnace na ciemny róż. Ten Goodbud wyglada intersująca, i inne też
Wiecie może czemu jezówki (to chyba te Magnus te wysokie ponad metr) takie grubaśne pędy puściło? Nie przepadam za ta jeżówka. Będę je wysadzac stąd, ale nie wiem czy teraz we wrzesniu czy na wiosne? ( siałąm je z nasionek)
Mirkowy ogród (początki) 13:34, 10 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Szczęściara no i dobrze
Jakie masz trzcinnki u siebie, i czy może masz trzęślice u siebie szukam czegoś smukłego,
strzelistego i nie wysokiego w kłosach...możesz coś polecić?

Trzcinnik mam dwa KF i krótkowłosy Brachytrycha .
Rachytrycha u mnie rośnie tak ok.70cm i ma wyprostowane listki teraz zaczyna kwitnienie.Trzęślicy nie mam
.
Tu marnie wygląda bo mocno dzieliłam go wiosną.
Ptasi gaj 13:18, 10 wrz 2019

Do góry
Dzisiaj byłam w Lidlu znowu nakupilam. Tym razem cebulki tulipanów. Ręką sięgała też po czosnki, ale zrezygnowała.

Tulipany 6 paczuszek po 2 kg van Eijk różowe nie focilam bo schowane. Jeden worek Salomon van Eijk, jeden "Mystica van Eijk, jeden "Purple flag"
Jeden worek 2 kg kosztuje 34,99 w jednym woreczku jest ponad 60-62 tulipanów więc moim zdaniem się opłaca ok 56 groszy. Piękne dorodne cebulki.

Ptasi gaj 13:06, 10 wrz 2019

Do góry
Ania Warszawa się zmienia, ale też coś takiego sfocilam w samym śródmieściu metro Świętokrzyska kiedyś tam były pawilony. Tak się zastanawiam czy to nie działka prywatną.
Nie wiem czy sobie przypominasz ANiu tam kiedyś jakiś Chińczyk czy Wietnamczyk postawił samolot i restauracje zrobił. Samolotu nie ma ale pozostało to co widać.
Miałam tego nie pokazywać bo wstyd

Teraz każde miasto jest ładne nawet na tym kiedyś brudnym Śląsku czysto kwiatów od groma Śródmieście Katowic nawet palmay spore w donicach rosną.
Tak trzymać nie mamy się czego wstydzić.
Bardzo duże zmiany młodzi myślą, że tak zawsze było.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies