Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 06:49, 26 paź 2019

Dorota123 napisał(a)
Link do zasilania storczyków.
Co do podlewania robię to na wyczucie, czyli rzadziej podlewam gdy na polu jest chłodniej, ale się jeszcze nie pali w c.ogrzewaniu. Gdy się już regularnie pali podlewam co tydzień i co dwa moczę po około 10 minut.
Moje cały czas kwitną od lutego, te co przekwitają już wypuszczają następne pędy kwiatowe z pod liści i na przekwitłych gałązkach.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=862

Kiepsko chodzi dziś internet, mamy bardzo mglisty poranek.

Widziałam zakupy liliowe, to moje ulubione kwiaty, mam w 2 doniczkach przy ścianie te lilie które nie wiedziałam gdzie wsadzić. pachną popołudniową porą obłędnie. Nawet mój em mówi, że jakby spadała temperatura trzeba je wnieść do budynku gospodarczego.
Idę sadzić tulipany tylko nie mam pojęcia gdzie ja je wcisnę, chyba wylądują w donicach.
Za wszystkie miłe słowa pięknie dziękuję. ( Mam koleżankę, która dowiedziała się że choruje, bardzo źle to znosi psychicznie. Teraz widzę, że ja jednak jestem twarda babka. A może perspektywa stabilnych wyników tak na mnie działa)

Dziękuję bardzo Dorciu. Muszę porządnie nauczyć się obsługi storczyków tym bardziej, że ostatnio kupiłam kolejne dwa. Były tak piękne i tak różnorodne przecenione na 9zł, że grzechem było nie kupić. Lilii jeszcze dosadz4, tym razem zwykłe, nie drzewiaste. Cudowna jesteś.
vita 20:36, 26 paź 2019

To zdjęcie podsunęło mi pewien pomysł. Dzięki

Katkak napisał(a)
rukiew wodna wysiała się w kamyczkach
Agania 12:52, 29 paź 2019

U Ciebie Kasiu jeszcze masa kolorów i super Hamaczek
Gosialuk 18:20, 29 paź 2019

Potwierdzam, że Beskid Niski jest wart obejrzenia. Takie mało znane miejsce, ale bardzo klimatyczne. Tam turysta na szlaku to rzadkość.
Pozdrawiam Kasiu.
malgorzata_s... 16:12, 30 paź 2019

Oj to ja też chcę w takie spokojne miejsce Ogród bajka jak to w Bajce no i co czytam? Gruszy nie ma? Będzie piękny widok z balkonu górnego na cały ogród Buziaki
Monia81 21:21, 30 paź 2019

Kasieńko cieszę się bardzo, że w końcu się poznałyśmy w realu cudną masz rodzinkę pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniale spędzony czas... buziaczki i do następnego
Katkak 09:52, 01 lis 2019

vita napisał(a)
To zdjęcie podsunęło mi pewien pomysł. Dzięki

to fajnie, proszę bardzo
Katkak 09:53, 01 lis 2019

Monia81 napisał(a)
Kasieńko cieszę się bardzo, że w końcu się poznałyśmy w realu cudną masz rodzinkę pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniale spędzony czas... buziaczki i do następnego

Moniu i ja się cieszę. Mamy nowych forumowych przyjaciół . Nr do mnie masz, więc dzwoń i wpadajcie jak tylko będziecie mieć czas i ochotę
Katkak 10:04, 01 lis 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oj to ja też chcę w takie spokojne miejsce Ogród bajka jak to w Bajce no i co czytam? Gruszy nie ma? Będzie piękny widok z balkonu górnego na cały ogród Buziaki

Gosia na gruszę przyszedł czas. Żal mi było bardzo, ale tak już była chora, że łatwiej ze stratą się pogodzić.

widok na ogród fajnie się otworzył, ale jak z ogrodu w stronę domu się idzie to tak mi pusto. I chołpa jeszcze większa się jakoś wydaje

zamierzałam zamiast gruszy posadzić na wiosnę złotą glediczię, ale w sumie nie wiem czy cokolwiek tam posadzę (drzewo w sensie). Trochę oddechu się zrobiło, a może do widoku domu bez gruszy do wiosny przywyknę. Tylko to było zimowe miejsce obserwacji ptaków. No, ale trudno. Chłopcy obiecali zrobić nowy karmnik, taki na nóżce, zobaczymy

Katkak 10:10, 01 lis 2019

Roślinki pod gruszą trochę po łapkach dostały, no ale to było do przewidzenia. Najlepsza była reakcja Igi, jak już wytłumaczyłam Jej czemu gruszę trzeba było sciąć, to popatrzyła na armagedon pod nią i mówi: Mamo! Coś Ty zrobiła!? Poniszczyłaś roślinki!!!. Moja ogrodniczka z krwi i kości

kurczę, nie mam ani jednego zdjęcia bez gruszy na dom. Jak to się stało???
Potem zrobię

pokażę jeszcze trochę pięknej, kolorowej jesieni. Zdjęcia zaległe, teraz liście już na ziemi. Mrozik u mnie dziś. Liście czekają na sprzątnięcie. Ale mam lenia ogrodowego, ale jutro się za to wezmę, bo za kilka dni śmieci zabierają, więc jest mobilizacja

mój ogród pionowy