Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:16, 15 mar 2015

Do góry
Irenko razem z mężem przesyłamy przesyłam słowa wsparcia. Kochana wiedz, że jesteśmy za Tobą i będziemy Cię wspierać w swoich modlitwach.

Niedawno sama przechodziłam takie badania, na szczęście tym razem było jeszcze wszystko dobrze ale też wiecznie zwlekałam z badaniami. Twoja postawa nie jedną z nas zmobilizuje, by się badać. Nie każdy w takich chwilach potrafi myśleć o innych. Ty pomyślałaś.

Działka wkoło Lubczyka :) 08:47, 15 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu też się do gratulacji na 500-kę dołanczam.

Odnośnie wędzarni - sama jakiś czas temu zastanawiałam się, czy nie robić.
Ale stwierdziłam, że nie wiem, czy chcę często jeść wędzone produkty. Zaczełam coś czytać o szkodliwości dymu z wędzenia i doszłam do wniosku, że odpuszczam. Ja często sama piekę mięso w piekarniku zamiast kupnej szynki, może zdrowsze, co jakiś czas można u nas kupić od osób, które wędzą w domach (okresy świąteczne).

dzięki za gratulacje :*
no więc właśnie-napaliłam się chyba trochę jak szczerbaty na suchary wszędzie o tym mówią, w gazetce ostatnio było pokazane jak to wybudować od podstaw, więc zachciałam mieć takie coś u siebie! ale teraz nawet em mówi, po co ta wędzarnia, żeby może z 2 razy w sezonie coś uwędzić? i pewnie ma rację!
ostatnio też właśnie robię sama pieczone miąska na kanapki, bo sklepowe wędliny mi się już znudziły i szybko się psują!
Działka wkoło Lubczyka :) 08:38, 15 mar 2015

Do góry
Kasiu też się do gratulacji na 500-kę dołanczam.

Odnośnie wędzarni - sama jakiś czas temu zastanawiałam się, czy nie robić.
Ale stwierdziłam, że nie wiem, czy chcę często jeść wędzone produkty. Zaczełam coś czytać o szkodliwości dymu z wędzenia i doszłam do wniosku, że odpuszczam. Ja często sama piekę mięso w piekarniku zamiast kupnej szynki, może zdrowsze, co jakiś czas można u nas kupić od osób, które wędzą w domach (okresy świąteczne).
Czasem słońce czasem deszcz 18:56, 14 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Macie dobrze, że u Was już w szkółkach są jakieś trawy. U nas jak dzoniłam do szkółki to dopiero od kwietnia będą się bardziej "rozkręcać", a trawy to przypuszczam, że dopiero w maju będa

Rzeczywiście już trawy widziałam w CO, ale podobno zagraniczne i w cenach też iście zagranicznych- myślę że w sezonie można trawki kupić trzy razy taniej
Czasem słońce czasem deszcz 17:08, 14 mar 2015

Do góry
Macie dobrze, że u Was już w szkółkach są jakieś trawy. U nas jak dzoniłam do szkółki to dopiero od kwietnia będą się bardziej "rozkręcać", a trawy to przypuszczam, że dopiero w maju będa
Pomóżcie wyczarować mi ogród 15:30, 14 mar 2015

Do góry
Violka a kiedy do domu wracasz?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:28, 14 mar 2015

Do góry
Renatko nadrobiła u Ciebie. Wysiewy udane, fajnie wszystko rośnie.

A pomysł ze storczykami nawet ciekawy, może warty skopiowania
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:08, 14 mar 2015

Do góry
Aż zajrzałam na prognozy pogody, no i jest nadzieja. Choć w nocy nadal zimno

Ogród z widokiem na jezioro 20:50, 13 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Jolka zaglądam, pozdrowienia zostawiam

Pszczelarnia 19:41, 13 mar 2015

Do góry
Ewa dziękuję za porady u mnie.

Ogród z widokiem na jezioro 19:34, 13 mar 2015

Do góry
Jolka zaglądam, pozdrowienia zostawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:32, 13 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
ja tez chce wszystko

bdan napisał(a)

Pokaż zdjęcia

Na razie one mają po 30-40 cm, więc nie ma co pokazywać. Za kilka lat jak już będą konkretne, to pokażę. Gdzieś w tamtym roku po posadzeniu było zdjęcie,ale nic ciekawego. Trzy brzozy, trawa i pięć rh.
Czasem słońce czasem deszcz 14:16, 13 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
I zdjęcie rododendronów dla Danusi- chociaż chyba nie o to Ci chodziło- rabata jest nieskończona, między rh miały być żurawki Citronelle ale doznały poparzenia słonecznego i znalazłam im inne miejsce. Tymczasowo posadziłam czerwone żurawki ale to nie to, szukam im dalej żółtego towarzystwa. Rh to Cunningham's white, a wypadły w tamtym roku przez moją niewiedzę i głupotę- zostały posadzone w zwykłą ziemię, dopiero potem się wyedukowałam, podsypałam nawozu zakwaszającego, nie dopilnowałam wody, jeszcze pełne słońce- i z 8 zostały 3. Dokupiłam więc ile trzeba, wszystkie posadziłam już zgodnie ze sztuką, zimę przetrwały wszystkie i zobaczymy dalej. A wracając do planów Twojej rabaty- ja bym sadziła 5 rodków bo są piękne i zimą i latem obsypane białym kwieciem

Ewa dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Dlaczego wolałabym mniej niż więcej pisałam u siebie, ale teraz to już mam całkiem wątpliwości, czy nie wrócić do pierwotnego pomysłu umieszczenia rododendronów.

Ty tam masz cały dzień słońce?
Kosolkowa Pasja 13:02, 13 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
A mnie ten awatarek bardziej się podoba. Ale ja to jestem z pokolenia, które uczono, że języka nie wolno pokazywać, bo nie przystoi

No i teraz mamy elegancką Olę

i jaka grzeczniusia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:52, 13 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Danka, mam hosty (które wciąż wędrują po ogrodzie i chyba ostatecznie się z nimi pożegnam) i turzycę chyba "Silver Screpte". Zostanie sama turzyca, bo ja kocham trawy i ona fajnie się rozłazi (rozłogami), co akurat w tym miejscu jest wskazane. A hosty - mimo lekkiego zacienienia wiecznie przypalone i stołówka dla ślimaków...

A jakieś zdjęcie masz?

Mój ogród pod górkę... 11:30, 13 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kacha zazdroszę Ci tego projektu, bo nie masz takich dylematów jak u mnie.
Oczywiście zazdroszczę pozytywnie.

Ja jestem kompletne beztalencie do projektowania, a podejmowanie decyzji to już porażka. Ja nawet na firanki nie mogłam się zdecydować! Ha, ha, ha,
Ogród piękny mieć... 11:27, 13 mar 2015

Do góry
Trzymam kciuki za żurawki
Mój ogród pod górkę... 11:26, 13 mar 2015

Do góry
Kacha zazdroszę Ci tego projektu, bo nie masz takich dylematów jak u mnie.
Oczywiście zazdroszczę pozytywnie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:23, 13 mar 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mówisz, że na całego? Ale u mnie na tej rabacie się więcej nie zmieści. Popatrzę jeszcze. W innym miejscu na plecach rabaty mam 5x Fantastica, bardziej w lewo.

Pokaż zdjęcia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:48, 13 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Masz na tej rabatce coś jeszcze dosadzone do towarzystwa rh?

Danka, mam hosty (które wciąż wędrują po ogrodzie i chyba ostatecznie się z nimi pożegnam) i turzycę chyba "Silver Screpte". Zostanie sama turzyca, bo ja kocham trawy i ona fajnie się rozłazi (rozłogami), co akurat w tym miejscu jest wskazane. A hosty - mimo lekkiego zacienienia wiecznie przypalone i stołówka dla ślimaków...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies