Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Gabrysia_ 20:22, 12 mar 2015

Aga...super ławki,wielkie gratulacje dla eMusia
bdan 10:35, 13 mar 2015

Wieloszka napisał(a)
W cieniu dębu znalazły swoje nowe miejsce rododendrony. Przy kole żwirowym męczyły się z nadmiaru wody. Mam nadzieję, że tu odżyją, bo mimo marnych liści kwitną pięknie.

[

Masz na tej rabatce coś jeszcze dosadzone do towarzystwa rh?
Wieloszka 10:41, 13 mar 2015

Magda70 napisał(a)
Daleko...
Jak dasz radę to pokaż z bliska. Ile lat one mają?
Wydaje mi się, że mają po prostu suche końce i faktycznie jak pisałaś jak zetniesz to będzie ok.

Twoje są w szczerym polu a moje mają zacisznie...więc przymrozki ich tak nie atakowały. I to może być ta różnica

Magda, to raczej nie od przymrozków, a chyba nadmiaru słońca... Są takie bladozielone cały sezon. Ścinam całe na wiosnę, tylko długo odrastają
Fotkę wrzucę w weekend dopiero.
Nonka 10:43, 13 mar 2015

Przpraszam Agnieszka, że zaśmiecam Ci wątek swoimi pytaniami, ale u mnie totalne pustki, oprócz Ciebie nikt tam nie zagląda Możesz doradzić co innego, oprócz żurawek, można posadzić pod kulkami bukszpanowymi? Może coś w kontrastującym żółtym kolorze? I żeby nadawało się na słońce Zielona jestem w te klocki jak trawka na wiosnę...
Wieloszka 10:45, 13 mar 2015

Karabela, Aneta, Madżenko - macham do Was

nawigatorka napisał(a)
Ławki super - dobrze, że mój M ma ambicje nauczyć się spawać w tym roku a jakiej grubości jest ta deska? a przed domem i tak najbardziej lubię siedzieć na schodach - wspomnienia z budowy...

Sprawdzę jutro grubość deski i Ci napiszę, choć to raczej decha albo kloc drewna Ja też siadam na schodach, ławeczka to marzenie M.
Wieloszka 10:48, 13 mar 2015

bdan napisał(a)

Masz na tej rabatce coś jeszcze dosadzone do towarzystwa rh?

Danka, mam hosty (które wciąż wędrują po ogrodzie i chyba ostatecznie się z nimi pożegnam) i turzycę chyba "Silver Screpte". Zostanie sama turzyca, bo ja kocham trawy i ona fajnie się rozłazi (rozłogami), co akurat w tym miejscu jest wskazane. A hosty - mimo lekkiego zacienienia wiecznie przypalone i stołówka dla ślimaków...
Wieloszka 10:52, 13 mar 2015

Nonka napisał(a)
Przpraszam Agnieszka, że zaśmiecam Ci wątek swoimi pytaniami, ale u mnie totalne pustki, oprócz Ciebie nikt tam nie zagląda Możesz doradzić co innego, oprócz żurawek, można posadzić pod kulkami bukszpanowymi? Może coś w kontrastującym żółtym kolorze? I żeby nadawało się na słońce Zielona jestem w te klocki jak trawka na wiosnę...

Lecę Nonka
Jak potrzebujesz czyjejś rady napisz u niego na wątku pytanie (tak jak teraz do mnie) i wrzuć linka do swojej strony, tej na której pytanie/problem się pojawił. Myślę, że wtedy będzie łatwiej trafić i więcej osób się odezwie Jest teraz mnóstwo nowych wątków na forum, ciężko być wszędzie Ja też napisałam u Ciebie po tym, jak Ty pokazałaś się u mnie
Magda_ 10:54, 13 mar 2015

Ja widzę że Ci ogrodowi mężowie nieźle się nam tu wyrabiają ławeczki fajne i pomysłowe
Tess 11:00, 13 mar 2015

O matko, ławki wbiły mnie w fotel, a szczękę zbieram z podłogi już od dobrych kilkunastu minut.
R e w e l a c y j n e!

Przypięłam, żeby nie szukać potem.

No rewelka!
aga_pe 11:40, 13 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Danka, mam hosty (które wciąż wędrują po ogrodzie i chyba ostatecznie się z nimi pożegnam) i turzycę chyba "Silver Screpte". Zostanie sama turzyca, bo ja kocham trawy i ona fajnie się rozłazi (rozłogami), co akurat w tym miejscu jest wskazane. A hosty - mimo lekkiego zacienienia wiecznie przypalone i stołówka dla ślimaków...

Aga, jak byś nie znalazła im domu, to ja chętnie się nimi zaopiekuję