Kroi się w myślach. Zobaczymy czy starczy sił na wykrojenie w realu
Ja jak patrzę na takie krajobrazy, to mam za małe płuca do takiego porządnego "ach"
Mówisz, że na całego? Ale u mnie na tej rabacie się więcej nie zmieści. Popatrzę jeszcze. W innym miejscu na plecach rabaty mam 5x Fantastica, bardziej w lewo.
Na razie one mają po 30-40 cm, więc nie ma co pokazywać. Za kilka lat jak już będą konkretne, to pokażę. Gdzieś w tamtym roku po posadzeniu było zdjęcie,ale nic ciekawego. Trzy brzozy, trawa i pięć rh.
Poszukuję kandydatek na szpaler przesłaniający widok na bałagan mojego twórczego M. Wychodząc z domu jest widok prosto na jego świat. Odległość jest spora, ale wolałabym to wygrodzić.
Rozważam wersję zimozieloną i ewentualnie nie. Wzrost do 2m. Obwód pasa i biustu nie ważny. Kandydatki muszą być niekłopotliwe w utrzymaniu. Najlepszą opcją byłoby posadzenie dojrzałych rododendronów, ale jest to raczej ciężkie do zrealizowania, bo dużych ze względu na cenę nie kupię, a małe jak urosną to może już tego bajzlownika nie być. Linię mam już opracowaną, brakuje pomysłu na rośliny.
Czyli coś typowo żywopłotowego?
To moze tak popularne ostatnio graby ? Można tanio chyba kupić "patyki" w nadleśnictwie
Tylko czy trzeba je regularnie przycinąć? - nie wiem , nie znam się.