Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tajemniczy Ogród 14:33, 06 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
No dobra, w innej przeglądarce działa No to Makusiu dla Ciebie, na tym widać mniej więcej całość, jedną roletę lekko opuściłam:

Boski! Bajkowy! Dziękuję bardzo! Jesteś bardzo fajna!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:34, 06 wrz 2019

Do góry
pomyslałam, że może tutaj beda jeszcze jakieś sugestie

1 tuje Janedgold
2 Umbry
3 hortemsja limka
4 bukszpany/danice - co lepiej ???
5 stipa
6 bergenia flirt i hosty Fire and Ice
7 trzmielina
8 brunnera i hosty
9 szałwia

co mam zmienic co wywalić a co zamienić - mam już mętlik w głowie
Tajemniczy Ogród 11:49, 06 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Stoję przy tym blacie i patrzę...

No zazdroszczę Ci tego cienia niemożebnie, aż mi trochę wstyd . Też jestem na etapie "sadzenia cienia" i walę głową w mur: czemu nie wcześniej?!? ale lepiej późno niż później . Dobrego dnia!
Migawki z ogródka 11:14, 06 wrz 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

I zdjęcie i róża - piękne.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:12, 06 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dyńki rosną.
Oj , a czemu ci żadna dalia nie zakwitła ??A pączki mają ?
Ja jeszcze czekam na 2 .A mam ich 14.Ale na wiosnę jeszcze sobie ich dokupię.

Dalia La Gioconda

Aniu dalie kołnierzykiem też mam są bardzo ładne. Mam różne kolorki pierwszy raz posialam,posadziłam muszę je pozaznaczac kolorami i wykopać aby były na przyszły rok.
Piękny krzaczek tej dalii na focie.

Nie przypominam sobie już skleroza, ale chyba część śmiałam trochę za późno. U mnie zimny teren i trochę za późno kwitną. Trzeba wcześniej sądzić.
Mam jeszcze bischop te z brązowymi liśćmi kwitnące pięknie jaskrawa czerwień, żółć i róż. Mam je pierwszy rok kupiłam w obi mam nadzieję, że bulwy korzeniowe będą już spore.

Miałam kiedyś te większe dalie, ale rosły wysokie przewracały się i zrezygnowalam z nich. A po drugie jak przekwitly to pozostawiały brązowe zeschłe pozostałości i trzeba było czyscic. Te które opisałam wyżej zamykają się ibtyke.
Mam jeszcze też dalie pomponowe też pierwszy rok też ładne młodziutkie.

Zmieniłaś awatara ja zapamiętuje awataru i jak ktoś zmienia to nie widzę tej osoby
Ogród bez reguł 10:52, 06 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przeszłam na jesienne cięcie, bo w ziemi jest sporo cebulowych. Dosyć trudno jest wiosną poruszać się po rabatach. Pnące i okrywowe tnę w wersji ostatecznej. Parkowym i rabatowym zostawiam delikatną rezerwę na ewentualne podmarznięcia. Zaczynam cięcie od tych, które najszybciej tracą atrakcyjność kwiatową. Robię tak od kilku lat. Unikam też w ten sposób wiosennego spiętrzenia prac.
O tym jesiennym cięciu dowiedziałam się z internetowego filmiku nakręconego przez jakiegoś starszego pasjonata róż. Zaufałam jego doświadczeniu.

No dobra, to czekam na ogłoszenie alertu . Spróbuję . Roślina nie ręka, odrośnie (powinna !!!)

(…) tu jest błąd w podpisie - róża to PLAYFULL ROKOKO
Tajemniczy Ogród 09:39, 06 wrz 2019

Do góry
A jeszcze Wam pokaże światło, które mnie zachwyca codziennie rano przy robieniu chłopakom kanapek do szkoły. Przez okno kuchenne:
Wczoraj:

I dzisiaj:

Stoję przy tym blacie i patrzę...
Tajemniczy Ogród 09:36, 06 wrz 2019

Do góry
No dobra, w innej przeglądarce działa No to Makusiu dla Ciebie, na tym widać mniej więcej całość, jedną roletę lekko opuściłam:

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:08, 06 wrz 2019

Do góry
A tu dla Makusi taras, real foto że tak powiem :

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:06, 06 wrz 2019

Do góry
Dla wszystkich zainteresowanych stan z wczoraj i dziś po wycince. Do docięcia jeszcze resztki kłębowiska lilakowego, bo wczoraj już zastała nas noc. Właśnie jestem na etapie poszukiwania rębaka profesjonalnego do zmielenia tych wszystkich gałęzi...

Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:33, 06 wrz 2019

Do góry
Oto bez czarny Black Beauty. W zeszłym roku o tej porze wyglądał podobnie. Czy to jakiś grzyb czy taki jego urok ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies