Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 15:54, 23 paź 2019

mrokasia napisał(a)

no może jeszcze się opamięta...

a na róże to ja jakoś miejsca u siebie nie widzę...

próbowałam na forum znaleźć jakieś info i Anitka z azylu na wichrowym wzgórzu też wlaśnie narzekała, że limonki to nie widać, a ma 2 sztuki w różnych miejscach i żaden nie daje tego efektu...

No cała różanka to wiem, że nie, ale coś przebąkiwałaś, że może parę sztuk będziesz miała i jak tonący się brzytwy tego uchwyciłam
inka74 18:47, 23 paź 2019

A z tym bzem to nie jest tak, że on jasne listki ma tylko na początku na wiosnę i to tylko gdy rośnie w pełnym słońcu?
Kasia_CS 19:09, 23 paź 2019

inka74 napisał(a)
A z tym bzem to nie jest tak, że on jasne listki ma tylko na początku na wiosnę i to tylko gdy rośnie w pełnym słońcu?

no nie wiem właśnie, może coś w tym jest Nie wiem, czy ma znaczenie pora roku, ale może jednak słoneczne stanowisko wskazane..
anabuko1 22:13, 23 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)
Medium Boy

Hameln

Mój trzcinnik KF - byłam zdziwiona, że u Ani Kwartet ma takie wąskie liście, a u mnie szerokaśne - czy to wplyw dość cienistego stanowiska?

Pięknie w kazym zakątku.
Sporo różnych kwitnień jeszcze masz Kasiu.
Czyzby przymrozek ciebie ominął ?
Kasiolaaa 06:32, 24 paź 2019

Kasiu kolor Minerwy mnie powala kocham taki kolor ja na taki mowie buraczkowy hihi moze juz pytalam
ale gdzie dorwalas Kimono i czy
u ciebie tez tak kwitnie obficie
galgAsia 07:11, 24 paź 2019

No pięknie - cudnie, psze Pani . Koloru jak w środku sezonu, takie soczyste i żywe. Widzę, ze idziesz krok w krok za Zagajanką i Lucy - za chwilę będziesz miała takie samo zagęszczenie róż na metr kw.
Nowa gaura - jaka to?
Gosiek33 07:28, 24 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)

no nie wiem właśnie, może coś w tym jest Nie wiem, czy ma znaczenie pora roku, ale może jednak słoneczne stanowisko wskazane..

Muszę poszukać stare zdjęcia mojego złotego bzu, ale np black tower czarny jest tylko tam gdzie wystaje nad krzewy i ma słońce, pod spodem zielenieje. Za to Black Lace 'Eva' też w cienistym nieco miejscu w zasadzie cały czarny. A tuż obok pęcherznica najżółtsza z żółtych Dart's Gold też złota tylko wiosną
April 07:47, 24 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)
Rzeczona ŚŚ w słoneczku

Kasiu, bardzo ładna ta twoja ŚŚ, robi bajeczny klimat. Fajne zdjęcia dalii i róż
Zana 10:28, 24 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)

Wcześniej kotki pokazała chyba Hameln, ale Boy chyba ma ciut bardziej je upakowane - chyba zresztą pokrój kępy bardziej mi się w boyach podoba.

Z drugiej strony nie wiem, czy sadzonkę Hameln miałam starszą niż MB (kupowane razem w daglezji), ale Hameln stworzyły większe kępy i mają więcej kotków na razie, jednocześniej będąc na oko bardziej bałaganiarskimi

Ba, obie mają zalety. Hameln szybciej kwitnie, ale MB bardziej porządny.
Kasia_CS 13:31, 24 paź 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie w kazym zakątku.
Sporo różnych kwitnień jeszcze masz Kasiu.
Czyzby przymrozek ciebie ominął ?

Tak, u nas jeszcze nie przymroziło - dalie nadal pąki otwierają, pojedyncze róże kwitną, ale już jesień pełną gębą - tylko nieliczne miejsca udają, że nie czują zmiany aury

Dziękuję!