Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Między brzozami 21:18, 04 paź 2019

Do góry
Z dzisiejszego sadzenia wiele nie wyszło, miałam czas dopiero popołudniu, a zanim przygotowałam wszystko to zrobiło się ciemno i wyszło że tylko dwa krzaczki posadziłam poniżej fotki po wstępnym rozstawieniu. Wyszło że będą co około 75 cm, chyba nie za gęsto??

Na zdjęciach widać też że graby są za blisko, co utwierdziło mnie jeszcze bardziej w decyzji przesadzenia ich, na nowej miejscówce będą mogły swobodnie rosnąć.
Ogród z uśmiechem 21:18, 04 paź 2019

Do góry
Próbuję nowego komputera
Skonfigurowany, internet działa ale nie mam jeszcze swoich programów zdjęciowych więc to tylko próba czy wszystko działa jak trzeba. Ten nowy Windows jest do bani, wolałam stary

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 04 paź 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Haniu cudowną masz jesień w ogrodzie. To cudo (x3) to jakiś niski sadziec czy rozchodnik? Znasz odmianę?

Rozchodnik- Mr Goodbud. Najwcześniej rozkwita, ale i pierwszy kończy.
Ogrodowe kreacje 20:59, 04 paź 2019

Do góry
Pokażę na przykładzie hortensji 'Limelight'

Tak wygląda po przycięciu w marcu lub kwietniu zależy od pogody:

w maju już się zazielenia:

a w sierpniu obsypana jest kwiatostanami:
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:58, 04 paź 2019

Do góry
Haniu cudowną masz jesień w ogrodzie. To cudo (x3) to jakiś niski sadziec czy rozchodnik? Znasz odmianę?

Moja działka na Dębowym Lesie 20:50, 04 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Chyba mocno protestowałaś z tym deszczem Bogusiu, bo u nas nie wiele tego deszczu było.Nawet za mało, za mało.

Aniu no coś Ty mokro jak czort dzisiaj
Moja działka na Dębowym Lesie 20:33, 04 paź 2019

Do góry
To nie wszystkie dyńki..
A jutro czeka mnie warzywnik ,, czas zebrać plony ..Aż żal, bo jeszcze rosną

Za jarmużem rośnie w końcu poplon

Oj będzie co jutro robic. oj będzie.
I fasolkę szparową po raz 3 sianą tez trzeba jutro oberwać.
Pory i selery może zostawię.

Jabłuszka to się tak przymrozków nie boją..

Moja działka na Dębowym Lesie 20:27, 04 paź 2019

Do góry
Straszą przymrozkami to zerwałam paprykę ostrą ,

kilka odmian.Wszystko siane z nasionek.
Trochę już znajomym rozdałam.a tyle mi zostało. .
I pigwę..

I normalną paprykę i dynie zerwałam i cukinie, tykwy

8 tykw mi zostało.6 już wcześniej rozdałam.I kilka też jeszcze znajomym dam w prezencie.

I jeszcze tyle 4 października zerwałam pomidorków.Będą dojrzewać w domku

Moja działka na Dębowym Lesie 20:17, 04 paź 2019

Do góry
Hortensja Dędolistna łapie kolory jesieni

Dziś zerwałam koperek i pocięty poszedł do zamrażarki.
I swój szpinak i zrobiłam pierwszy raz pierożki ze szpinakiem.Umm chyba wejdą na stałe do mojej kuchni

Mój ogrodowy pamiętnik 20:04, 04 paź 2019

Do góry
Hortka Blueberry Cheesecake - lubię bardzo ale w przyszłym roku będę probowała hortki zniebieścić bo wszystkie się umówiły i idą w róż

Klon Oridono-Nishiki - mam wrażenie, że co roku jest inny

Dereń Kousa Beni Fuji - efekt u mnie tylko jesienią bo slabo kwitnie i nie owocuje

No i wrzosy - lubię o każdej porze roku, brzydkie przez 1 miesiąc wiosną jak odbijają po cięciu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:03, 04 paź 2019

Do góry
Brzozy żółkną. O ile w sezonie zimowym i letnim Doorenbosy ze względu na intensywną biel pni wydają się być bardziej efektowne, to wiosna i jesień należy do brzóz brodawkowych. Zarówno młode listki jak i przebarwienia w ich wykonaniu są milsze dla oka.

Dostaję od MPO jeden wór tygodniowo na odpady zielone. Od dwóch tygodni zapełniam je ścinkami róż. Dzisiaj doszedł kolejny. Przycięłam trzy róże Bonica na frocie i zaczęłam podcinać potwory przy warzywnikowej pergoli. Te rabatowe tnie się w miarę dobrze, ale te pnące to masakra. Zakiełkowała mi myśl, żeby zlikwidować róże i posadzić powojniki. Oswajam tę myśl. Bo jednak lubię, kiedy ogrodowe prace sprawiają mi przyjemność i nie stanowią zagrożenia dla ciała.

Siwe niebo potęgowało jesienny nastrój i sprzyjało ogrodowemu snuciu planów.

Turzycom SS nie można pozwolić na zagęszczanie i starzenie. Jako pojedyncze, młode kępy wyglądają o niebo lepiej.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:56, 04 paź 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

A ja protestuję i nie chcę deszczu

Chyba mocno protestowałaś z tym deszczem Bogusiu, bo u nas nie wiele tego deszczu było.Nawet za mało, za mało.
Mój ogrodowy pamiętnik 19:53, 04 paź 2019

Do góry
Małe co nieco ogrodowe. Chociaż stwierdzam, że powoli już nie ma czego focić .

Orange Skipper - jeszcze kwitnie

Diva Fiore - miała być niebieska

Gumball - przebarwia się na czarno? nie wiedziałam .

Hibiskus Duc de Brabant - jakiś taki dziwny jest, późno kwitnie, kolor - wielokolorowy

Ogród bez reguł 19:53, 04 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Przyszły. W pierwszym momencie lekutkie rozczarowanie, bo średniej urody. Ale zaraz otrzeźwienie - a co ty byś chciała w październiku?! Przecież to już koniec wegetacji... Podejrzane by było, gdyby one były jak spod igły . Czyli tak - parocja liście ma, Ballerina jest łysa , ale żyje. Astry cześć kwitnie, część nie. Najlepiej wygląda dereń.

Chyba na razie je przetrzymam na balkonie, bo w nocy sobota/niedziela spodziewam się przymrozków, lepiej, żeby świeżo posadzone nie dostały mroźnego podmuchu.

Asia, astry bardzo ładne i dereń też
W przyszłym roku na pewno bujną
Moja działka na Dębowym Lesie 19:51, 04 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ale masz wypasioną sadzonkę trojeści bulwiastej. Też ją mam, ale moja to straszna mizerota. Może sadzonki od Sylwii będą lepiej rosły u mnie. Ogród ładnie Ci się przebarwia na jesień.

Moja trojeść bulwiasta była z nasionek.I ma już z 6 czy 7 lat na pewno. Na początku tez była mała . Z roku na rok jest ładniejsza i większa.
Ogród jeszcze ma kwiaty i kolory.Ale przymrozkami straszą.Oj oj, oj,,
Ale póki co trzeba się cieszyć tym co jeszcze jest w ogrodzie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:44, 04 paź 2019

Do góry
Prognozy pogody na weekend nie wyglądają optymistycznie. W dzień zaledwie 8 stopni, a nocą w porywach do 1. Mam nadzieję, że liście to wytrzymają, bo chciałabym się nimi nacieszyć.

Ambrowiec na zapłociu. Mam z nim zmartwienie. Nie zauważyłam, że koty zrobiły sobie na nim drapak do pazurków. Uszkodziły korę. Może ktoś ma doświadczenie i się podzieli sposobem ratowania pni.

Oczar na zapłociu chyba dobrze zniósł przesadzanie. Zakwitł. To odmiana wirginijska i taką sobie dziwną porę wybrał.

Ambrowcowi urodą dorównuje klon ściętolistny. Przebarwienia ma chyba nawet bardziej oryginalne.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:25, 04 paź 2019

Do góry
Juz w domku

Prezenty od Ani

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:21, 04 paź 2019

Do góry
Prezenty od Ani

Nowe tez nasadzenia

Ogród Basi 19:16, 04 paź 2019

Do góry

Ogród Basi 19:15, 04 paź 2019

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego ogródka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies