Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:01, 11 paź 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:00, 11 paź 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Liczę, że kiedyś też będę miała u siebie taki zakątek eh...pięknie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:55, 11 paź 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:53, 11 paź 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

[[/img]

Co to tu takie bordowe? Obok rozchodnika?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:52, 11 paź 2019

Do góry

Brzozy prawie bez liści.
Ogród z uśmiechem 09:42, 11 paź 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Nowe nabytki to klony Red Sunset i Brandywine. Oba na razie stoją poprzywiązywane do czego się da
RS jest wysoko prowadzony i trzeba będzie mu trochę ukształtować górę ale to dopiero wczesną wiosną. Ciekawa jestem jak my go damy radę posadzić

Śliczne drzewka nabyłaś, ja miałam mniej szczęścia Twój klon Red Sunset jest ślicznie przebarwiony, ja trafiłam na takie biedy...i w końcu zdecydowałam się na dęba Green Pillar. Mogłabym Cię prosić, żebyś zrobiła dla mnie zdjęcie całego klona Red Sunset ? bo te co oglądałam jakoś inaczej wyglądały. Może to była jednak inna odmiana klona ?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:41, 11 paź 2019

Do góry
Niektóre glediczje zielone, inne złote.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:37, 11 paź 2019

Do góry
Ale jak się wzrok uniesie i dobrze wykadruje to od razu lepiej.

Wrzesień.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:34, 11 paź 2019

Do góry
Nie narzekam. To normalne. Posprząta się kiedyś Szkoda mi tylko mchu, bo go lubię.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:31, 11 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Przeglądam zdjęcia od tyłu i wszystkie ogrody ogrodowiskowe poznałam

Fajne te wypady i urlopowe wojaże pełne przygód, a foty najlepszą pamiątką i do tego nowe pomysły w głowie

Wichrowe wzgórze prezentuje się bajecznie i faktycznie wcale jesieni nie widać u Was

Agatko to zdjęcia z sierpnia, te o których pisałam tobie, że zrobiłam w jakąś sobotę czy niedzielę, ale nie maiłam czasu wrzucić. Chyba nie miałabym zdjęć z września. Madzia z Ogrodu z wilkiem mnie do tablicy przywołała - plis, plis pokaż jakieś zdjęcia A że miałam się z nią spotkać to wpadłam na chwilkę przed wyjazdem na spotkanie ogrodwiskowe i troszkę fotek zdobiłam. Ale też nie wrzuciłam

Pokazuje teraz fotki z września. Przy okazji zobaczyłam co pod moją nieobecność się dzieje. Nie mam naszej Funki i zwierzaki przejęły ogród. Ptaki robią przegląd każdej szparki pomiędzy kamieniem, kostkami, płytami, widać, że mech im odpowiada. Kosy rozgrzebują korę, przyleciało też stado szpaków a że u mnie ślimaków wysyp to chwilę u mnie spędziły. Fajnie. Wiewiórka przychodzi do mnie na orzechy laskowe, zakopuje je sobie w korze. Przynosi też orzechy włoskie od sąsiada. Bałaganiara straszna. Kora jest wszędzie. Jeże mogę teraz spokojnie u mnie urzędować. Kuna też ślady ponownie zostawia.

Ale szkodników na pewno ubyło.

Ogród żyje swoim życie, a ja nie jestem taką szczęściarą, że skutków mojej nieobecności nie widać. Widać

Teraz pozostanie zabawa w kopciuszka oddzielanie kory od liści

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:52, 11 paź 2019

Do góry
Zioła i zaschniętą lawendę z doniczek wyrzuciłam, wymieniałam na astry. Wsadzę potem do ogrodu.

Pojawił się pomysł na kolejny kącik, ale do końca realizacji daleko.

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:50, 11 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
I jeszcze takie małe zakupy ze szkółki
3 rdesty Firetail ... nie wyglądają, ale ładnie ukorzenione....
Pójdą pomiędzy hakone a derenie i będzie kolorek jak liatry przekwitną

Tu będą rosły...

Weekend zapowiadają ciepły ,więc w sobotę rycie w ogrodzie
Będę szykować glebę pod trawnik na wjazdowej

Pozdrawiam

Rdesty są extraaaa!!! Kupiłam trzy wielki krzaczki odmiany himalajskiej Fat Domino i ten kolorek zachwyca. Rdesty Firetail też piękne, taka spokojna czerwień
Trzymam kciuki za sprawne naszykowanie gleby pod trawnik Ja będę cebulowe sadzić
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:47, 11 paź 2019

Do góry
Ja wpadłam w wir osobisty i zawodowy, a do ogrodu pomalutku wkraczała jesień.
Zmieniłam wianek na zeszłoroczny.

Przypadł do gustu sikorkom, chyba że im ewidentnie nie odpowiada, bo codziennie się do niego dobierają

Czasu na dekoracje nie było, rozkładałam gdzie popadło zrywane w ogródku dynie.

Ja i mój ogródek, a może ogród 08:36, 11 paź 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Ta rabata teraz wygląda tak

Ładnie uporządkowałaś rabatę, ja odradzam drzewo jesli ta rabata jest
frontowa to powinien być elegancki przodzik i widziałabym tu zimozielone kule lub stożki porozrzucać w systemie z trawami i oczywiście żelazne jeżówki i cebulowe wiosną
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 07:06, 11 paź 2019

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Dziękujemy bardzo mocno za życzenia Wam natomiast życzę duuużo zdrówka.

Wiesz, tak mi ostatnio te krzaczory i drzewa porosły, że wiele róż znalazły się w totalnym cieniu i baardzo słabo rosną (pomimo mojej cudownej gleby). Dlatego wysadzam paręnaście sztuk do zaprzyjaźnionego ogrodu - tam gdzie miejsca nie brakuje, może lepiej bedą się zagęszczać.

Moja K. Sophie została pożarta przez ostrogowiec, muszę go jakoś ujarzmić, bo Zośka to niewysoki krzaczek z przodu rabaty, a nawet tam już ją z trudem odnajduję.
Playful Rokoko w tym sezonie nie zakwitł ponownie, tylko wypuscił znowu długie pędy we wrześniu. Natomiast jak kwitł, to kwiaty trzymał w nieskończoność. No nie pachnie, to jego minus.
Darcey B. dorwałam chyba w końcu porządną sadzonkę, bo nawet w niewielkiej austinowej doniczce zbudowała przyzwoity krzak i obficie kwitła.

Poprzednia idzie out - nie rozkręciła się wiecej niz na dwa kwiaty jednocześnie i prawie nie urosła wcale.
Na Matthiasa w takim razie popatrze u Ciebie w przyszłym sezonie.

Zamówiłam jeszcze Solero, Diamond Eyes (może do doniczek na tarasie posadzę?) i kilka ciekawostek zagramanicą, które gdzieś zaginęły po drodze i nie wiem ostatecznie czy dotrą. Jeżeli się odnajdą i w normalnym stanie, wtedy dopiero się pochwalę co by to miało być.

W bukieciku "magentowe" kwiaty to kochany I.W.Goethe Pięknie kwitł teraz wielkimi bukietami kwiatów na dwóch długich pędach.

I ładnie się trzymał w wazoniku. Uzupełniłam go w bukiecie Afrodytą, ta też się nieźle trzymała.

Dziękujemy, zdrówka nigdy dość!

No tak, ogród rośnie po całości, warunki świetlne się zmieniają z każdym rokiem tak na dobrą sprawę..

Na Sophie też gdzieś brzeg rabaty przeznaczam, choć mówiąc szczerze jak ją w końcu zaczęłam bliżej poznawać, to byłam szczerze zdziwiona, że to taka mała różyczka

Playful R mam zamiar dać w takim miejscu, żeby nie wkurzały mnie te wysokie pędy, a jeszcze pewnie ją czymś później podsadzę, żeby dół zasłonić w takim razie w ogóle to byłam znów zdziwiona, że te pomponiki są takie małe, hihi

Darcey trochę mnie zmartwiłaś, choć to pewnie faktycznie wina sadzonki- ja widzę, że te róże, co do których korzeni miałam zastrzeżenia przy zakupie golasek różanych, to faktycznie rosną marnie, kwitną tak źle, że nawet nie powiem, że słabo..np Artemis miałam z takim pojedynczym korzeniem grubszym, mało było tych cienkich wiotkich, jak na lekarstwo. Teraz jak mi pokaże kilka kwiatków na caaaly sezon, to by było tyle.. no tragedia, jak tak będzie w przyszłym roku, to się z nią zwyczajnie pożegnam. Afrodytę też dostałam jakaś trefną..

A tu mój Marchenzauber

A podejrzewałam, że to może być Goethe! Uwielbiam jego kwiaty, choć mój chyba ma za dużo słonka i zdarza mu się przypalać. Potrafi się cały nie otworzyć, bo deszcz albo właśnie za dużo słońca. Ale jak już "wywali" się w całej okazałości, to czapki z głów
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:02, 11 paź 2019

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:01, 11 paź 2019

Do góry
Róża podejrzana o bycie Jude the obscure wg metki - na razie mocno różowa

Trzmielinka coraz więcej koloru łapie

Podobnie hortensje ogrodowe

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 02:00, 11 paź 2019

Do góry
na szybko tylko wrzuce zdjęcia, bo już pora słaba a rano trzeba wstać do pracy..
Kwarteciku, to starsze kępy raureif, zdjęcia już robione bez sloneczka, więc mniejsze przekłamanie koloru. Ogólnie trochę przyżółkły źdźbła na wierzchu kępy, ale żeby jakoś mocno, to też chyba nie

Wewnątrz kępy po odgarnięciu zieloniutko

I jeszcze raz tegoroczna sadzonka w innym, nieco mniej nasłonecznionym stanowisku

Moja działka na Dębowym Lesie 01:02, 11 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kasiu, bardzo dziękuję
Zdjęcia przymrozkowe może i ładne.Ale wołałabym aby one były na koniec miesiąca , a nie teraz.
ale , jest jak jest.
chryzantemy nas jeszcze pocieszą.

Aniu, cudne te chryzantemy. Czy to są jednoroczne czy byliny? Szczerze mówiąc to do Marcinków przywykłam ale chryzantem w ogrodzie to mało widziałam a są piękne.
Malwowy ogród 00:16, 11 paź 2019

Do góry
Moje róże praktycznie wszystkie to NN.

oprócz Westerland
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies