Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:33, 20 sie 2019

Do góry
mira napisał(a)

Mam niedosyt takich widoczków rabatowych. Piękne.
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:32, 20 sie 2019

Do góry
Obaj kierownicy budowy trzeba tak pracować, żeby się nie napracować hahaha

Ja i mój ogródek, a może ogród 14:31, 20 sie 2019

Do góry
Nero tez sprawdzał czy beton już zastygl

Za drzwiami do ogrodu... 14:30, 20 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

To dalia? Złocień? Piękna. I trawniki zielone ładnie podkreślają rabaty.
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:29, 20 sie 2019

Do góry
Wedle życzenia

Za drzwiami do ogrodu... 14:26, 20 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Ten widoczek jest naj
Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 14:11, 20 sie 2019

Do góry
Witam u mnie niewiele się narazie dzieje bo trochę praca mnie pochłania - ale chwilkę chciałam pokazać ogrodowiskową moją okolicę - bardzo często przejeżdżam obok tego ogrodu - jest zachwycający o każdej porze , niestety nie ma jak zrobić zdjęcia bo brak możliwości zatrzymania się . Ale podglądałam go na mapie .
Ogromna przestrzeń

Mnóstwo tam traw , hortensji przede wszystkim ,brzózek , krzewinek ....
Szkoda że tego kogoś nie ma w tej społeczności ?!
Może się odważę i zapytam czy można szybki spacer zaliczyć
Za drzwiami do ogrodu... 14:08, 20 sie 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Bardzo romantyczna ogrod Uwielbiam ogrody z drzewami, zakatkami. Szczegolnie to miejsce z laweczka kamienna jest piekne.

Dziękuję Kasiu Byłam u Ciebie, widzę że gusty mamy podobne
Tobie zazdroszczę tych bujnie kwitnacych hortensji ogrodowych...ale u nas to jednak inny klimat zimą...wschodni
Dobrze,że choć róże dają radę
Za drzwiami do ogrodu... 14:02, 20 sie 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Twoja New Dawn to prawdziwa królowa, moja bida, poczekam do następnego roku a może kupiłam byle co? Kanny też tak będe traktować ja u Ciebie. Dalie prześliczne, jaka różnorodność i kolory i pokrój. Czy ty masz je z kłączy? Wykopujesz i przechowujesz?

Goniu, moja sąsiadka kupiła niby New dawn ( tak była etykieta)w Biedrze i okazała się być po prostu białą różą pnącą.Już się przekonałam że róże najlepiej kupować w dwóch- trzech szkółkach tu polecanych. A twoja już kwitła?Kwiat się zgadza?A słabo też rośnie,czy tylko słabo kwitnie?
Dalię do tej pory miałam jedną ,wykopywałam i przechowywałam w piwnicy w skrzynce dość ciepłej,ale jak karpa nawet mocno przeschła ,to nic jej nie było i co roku tak samo kwitła.W tym roku skusiłam się na ponad 17 dalii. I bedę je tak samo wykopywać. Po prostu jak pierwsze przymrozki zetną liście i kwiaty ,wyciągam karpę z łodygą,ucinam zostawiając z 10-2o cm łodygi i zostawiam do przeschnięcia w ciągu dnia na dworze w przewiewnym miejscu ,chroniąc przed ewentualnym deszczem,na noc do garażu w razie przymrozku.U mnie piaszczysta ziemia ,więc z karpy ładnie się obsypuję,więc zaraz mogę wynieść do piwnicy,aby tylko łodyga trochę też przyschła.Teraz planuje wyrukować zdjecia dalii,zalaminować i przyczepić późną jesienią do dalii,aby potem pozostały przy karpach jako oznaczenie.Niestety w wiekszości mam bez nazw,to chociaż będę wiedziała w przyszłym roku które gdzie pozadzić kolorystycznie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:58, 20 sie 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Kurczę, odzyskałam internet w necie i cieszyłam się, że wreszcie nadrobię wątek a tu takie wieści.

Ale podobnie jak Hania stawiałabym na opryski. Tym bardziej, że jako karmiąca miała brzuch odsłonięty. A to związki bardzo łatwo i szybko wchłaniające się przez skórę. A może poprostu bardziej chciałabym wierzyć w tą wersję.

Sylwio bardo Was podziwiam, że po raz kolejny potraficie podnosić się po powodzi. Naprawdę szczery, ogromny szacun za to.

Aniu też bym wolała myśleć, że to przypadek, a nie celowe działanie jakiegoś potwora.
Wczoraj dyskutowaliśmy na ten temat z sąsiadami, ktorym też koty zdechły i doszliśmy do wniosku, ze może ktoś chciał otruć ich psa, a koty zjadły przypadkowo bo pies był zamknięty w kojcu i nie miał możliwości....gdybamy, ale tu przynajmniej byłoby wiadomo jaki był motyw, a tak to żal zwierzaków co zginęły w cierpieniach bez sensu
Ptasi gaj 13:23, 20 sie 2019

Do góry
Kasiu o wszystkim czytałam zanim coś kupię zawsze czytam.
Tak jak już pisałam mieliśmy już ten specyfik, ale eM zamawiając różności ozalit, węgiel itd przy okazji zamówił coś innego na klar wody. Zresztą już nie wiem czego do oczka nawlewal. Jak ja się interesowałam oczkiem to woda była jak kryształ a teraz jak na forach.

Wszystko na mojej głowie więc już odpuściłam trawnik i oczko. trawnik dobrze prowadzony oczko jak widać.
To zeszły rok.

Jeszcze w czerwcu była taka woda po ten zaczeła w zielony kolor wpadać.

Przerwa na kawę... 13:19, 20 sie 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Musiałam powtórzyć, bo to przepiękne miejsce. Plany popieram
po raz pierwszy udało mi się stworzyć coś ładnego i fotogenicznego za jednym razem )) a przecież to wyglądało jeszcze rok temu tak

potem tak

wiecie, że ja nie mogę znaleźć żadnych zdjęć tyłów całościowych przed zmianą??? był koszmarek bo go w ogóle nie fotografowałam
Ogród Kamila 13:06, 20 sie 2019

Do góry
Ogród Kamila 13:06, 20 sie 2019

Do góry

Ogród Kamila 13:05, 20 sie 2019

Do góry

Wizytówka - Ogród Kamila z Kluczborka 13:01, 20 sie 2019

Do góry

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:33, 20 sie 2019

Do góry
A ja mam doła bo nie mam czasu dla ogrodu, dla siebie .. siedzę w jakimś dziwnym stanie bez sensu..
Ale pocieszam się, ze nas siedzących w dole jest sporo.... ale za to jakie doborowe towarzystwo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies