Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Mala_Mi 12:33, 20 sie 2019

A ja mam doła bo nie mam czasu dla ogrodu, dla siebie .. siedzę w jakimś dziwnym stanie bez sensu..
Ale pocieszam się, ze nas siedzących w dole jest sporo.... ale za to jakie doborowe towarzystwo

jolanka 12:45, 20 sie 2019

Kochane, nie da się funkcjonować na pełnych obrotach cały czas, ani w pracy ani w życiu prywatnym.
„ Nicnierobienie” to jeden z normalnych stanów, który przychodzi po „wszystkorobieniu” .

Nie ma się czym przejmować, trzeba jak napisała Kasia zająć się sobą, zakumplować z diabełkiem, o którym pisże Ania (baaardzo mi się to podoba ), pomarudzić ile wlezie.... głęboko odetchnąć, zjeść tort beżowy z mnóstwem bitej śmietany, napić się dobrego winka .... i poczekać
Nigdzie nam się nie spieszy, prawda?
Katkak 13:00, 20 sie 2019

jolanka napisał(a)
Kochane, nie da się funkcjonować na pełnych obrotach cały czas, ani w pracy ani w życiu prywatnym.
„ Nicnierobienie” to jeden z normalnych stanów, który przychodzi po „wszystkorobieniu” .

Nie ma się czym przejmować, trzeba jak napisała Kasia zająć się sobą, zakumplować z diabełkiem, o którym pisże Ania (baaardzo mi się to podoba ), pomarudzić ile wlezie.... głęboko odetchnąć, zjeść tort beżowy z mnóstwem bitej śmietany, napić się dobrego winka .... i poczekać

Prawda. Amen.
Radziu2013 13:07, 20 sie 2019

Mnie też dopadła chandra...nic nie robienie w ogrodzie poszerzam o myśli nad sensem tego miejsca, jego przyszłości, mojej przyszłości w nim i poza nim, tego co chcę robić i gdzie mnie to doprowadzi... im więcej myśli, tym więcej obaw, wątpliwości...a mniej energii, ochoty, motywacji...
Ogrodowo sadzawka stanęła w miejscu i nie chce mi się jej ruszać, że o innych planach jakie miały zostać zrealizowane nie wspomnę...a nadchodzi rok maturalny...dla mnie czas ważnych wyborów, a ja staję na rozdrożu i nie wiem co robić...

Widać sierpień taki ma klimat Może wrzesień przyniesie nam więcej pozytywnej energii...
Radziu2013 13:08, 20 sie 2019

jolanka napisał(a)

Hehehe cudowna recepta
anna_g 13:33, 20 sie 2019

Jolanka to ujęła dokładnie w punkt
U mnie też ogród żyje własnym życiem, przynajmniej jeśli chodzi o mnie. I, powiem szczerze, całkiem dobrze sobie beze mnie radzi
inka74 14:01, 20 sie 2019

Gosiek33 napisał(a)

I pomyśleć że są kraje gdzie idzie się na zwolnie lekarskie z powodu wypalenia zawodowego
to ja w ubiegłym roku powinnam na takie iść...
Katte 14:34, 20 sie 2019

Hej , uszy do góry ! Mnie też dopadło bo nawet pielić mi się nie chce.
Może trzeba na jakiś czas chwilkę parę dni - zająć się całkiem czymś innym , bez związku z naturą ,ogrodem itd.
Aktualnie wymyślam różne potrawy i przetwory albo po prostu leniuchuję , idę do warzywniaka biorę co trzeba jakby nic innego nie istniało i wracam do domu.
Ogród nie zniszczeje jak na parę dni odwrócisz się od niego.
Hamujemy ,czasami za dużo od siebie wymagamy i to nas dobija że nie zrobiłyśmy czegoś tam , małe kroczki.
Dałam na luz moją rabata czeka na przerobki , ale po drodze rozgrzebałam dużo innych rzeczy i niewiadomo co teraz.
Pomyślałam że natchnienie wróci tylko trzeba się odmóżdżyć.
Pozdrawiam
Dominika11 14:38, 20 sie 2019

Potrzebny czas do roboty, ale potrzebny tez czas na trochę oddechu ale jak się znowu ruszy z kopyta, z nową energią to aż strach się bać co się będzie działo
Kokesz 15:39, 20 sie 2019

Myślę, że jak się człowiek naogląda pięknych, dopracowanych i dojrzałych ogrodów na O. a sam kręci się w kółko bo nie wie nawet dokładnie jaki styl mu się podoba, nie umie sam tak zaprojektować rabat, żeby w kółko nie robić przesadzanek, to w końcu ogarnia go taka niemoc,że chciałoby się wszystko zaorać. Ale wystarczy, że ktoś powie: "ale Ty masz piękny ogród" , spojrzy na zdjęcia z przed O. i wtedy się zaczyna dostrzegać i postępy i ogród zaczyna się podobać
Chyba jednak za dużo się porównujemy z innymi...