Bardzo Wam dziękuję za pochwałę donic i moich ŚŚ! Bardzo się cieszę, że Wam też się podobają!
Ja mam wyjazdowe święta tym razem. Cieszę się z czasu spędzonego z rodziną, ale trochę mnie nosi, że nie mogę podziałać i lepiej wykorzystać tej pięknej pogody!
Ach, zazdroszczę, u mnie dopiero kiełkują Ale pod chmurką, i to w cieniu w dodatku. Zobaczymy, czy w ogóle z nich coś będzie, w zeszłym roku łykowate były okrutnie...
Truskawek nie mam, za to poziomki widziałam że mają pączki.
No i czy dobrze widzę obornik rozsypany po wierzchu bez przysypywania? Nie pleśnieje Ci w ten sposób?
To może tylko opryskam łodygi u podstawy? Muszę to zrobić, bo inaczej go stracę..
Łatwiej zapamiętać cebulica dalmatyńska Moja już przekwita
Twoje przylaszczki transylwańskie najpóźniejsze a u mnie ona jako pierwsza zakwitła, więc to nie jest jakiś wyznacznik, zależy pewnie od warunków, u mnie przylaszczki wszystkie już prawie skończyły.
Czas zaprzyjaźnić się z Al, ciekawe czy oglądałaś film ONA, na Netflixie? Właśnie o Onej i przyjaźni z nią
I moje nieszczęsne heptacodium przez moją głupotę w formie procy, mam nadzieję, że wypuści coś, co je upiękni
I obok, na klapie, którą muszę dziabnąć na czarno nowy nabytek, proszę przymknąć oko na chwaściory. Biegnę je zaraz plewić
Klon Sango Kaku rośnie naprawdę szybko
Brzozowa czeka na tulipany kolejna rabata, która mnie cieszy
Donice całoroczne: wiosną najpierw krokusy, później szafirki, już widzę wysiane bratki, a za moment Molinie variegata, które tu uwielbiam za kolor i wczesne ażurowe kwitnienie