Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

April podbija las... 20:40, 26 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
U mnie kilka kwiatów magnolii już podmarzło, a na dziś zapowiadają w nocy -2, a w poniedziałek -3. Pogoda słoneczna, więc może się sprawdzić.
Miłej niedzieli, mimo wszystko cieszmy się słoneczkiem.

Moja nowa magnolia stoi w domu. Poczekam aż się ociepli. Ale w ogrodniczym widziałam dziś magnolie z podmarzniętymi pąkami. Szkoda.
Niedziela była pracowita, układałam betony na ścieżce. Dziś też nie próżnowałam. Wymieniałam carexy, które mnie nie zachwycają na Hacone All Gold.
A ty popracowałaś? Pogoda wprawdzie niezbyt sprzyja.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:27, 26 kwi 2021

Do góry
No masz już się czym pochwalić Piękna ta magnolia. I żółta ładna i z muśnięciem malinowym. Wybarwienie pewnie zależy od stopnia nawożenia. Pewnie się będzie zmieniać jak posadzisz w gruncie.
Ogród w remoncie 19:14, 26 kwi 2021

Do góry
Padam dziś na twarz. Zaczęłam pracę na froncie, tam gdzie mają być rodki. Zdjęć nie ma bo jakoś tak mało widać, za kilka dni coś obfocę może.

Tymczasem magnolia zapączkowana. Lekko zewnętrzne płatki mróz jej liznął. Dziś ma być u nas - 5. Oby przetrwała

Ogród z koroną w tle 17:51, 26 kwi 2021

Do góry
Aniu, jak Twoja magnolia?

Moje chyba się nie otworzą.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:42, 26 kwi 2021

Do góry
Dziś na spacerze widziałam taką oto magnolię-potwora! Widać zarys parterowego domku letniskowego, a magnolia jeszcze daleko nad nim w górę sie pnie. Trudno z daleka ocenić, jaka to odmiana, wyglada jednak na gwiaździstą. Nigdy nie widziałam takiej ogromnej .
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:47, 26 kwi 2021

Do góry
Moja biała magnolia wygląda dokładnie tak samo - kwiaty zbrązowiałe, wiszą smutno jak brudne szmaty . Ale wcześniej 2 tygodnie była gwiazdą nie tylko rabaty ale ogrodu .
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:50, 26 kwi 2021

Do góry
Porządki w strumieniu i magnolia Betty

Ogród z koniczynką 12:33, 26 kwi 2021

Do góry
Po nocnym przymrozku magnolia ma część brązowych kwiatów...siekło też część clematisów...
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:18, 26 kwi 2021

Do góry
Karola pieronsko zimno tej wiosny ale u Ciebie kolorowo kwiatów masz dużo piękna magnolia,rośliny widać dają radę, u mnie też przymrozki w nocy okrywam tylko młodego klona i hortensje ogrodowa żeby zakwitla.Pitruszka i seler wy siałam trzymam w domu, cebulkę siedmiolatkę,lubczyk, cukinię wysieje chyba do gruntu. Sadzonki koleusa, begonie i różne takie chciała bym już wynieść z domu gdzie jest to ciepło.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:36, 26 kwi 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie wyglądają wszystkie te kwitnące drzewa, a magnolia cudna.
Też szukałam choiny kanadyjskiej, bo sobie wymyśliłam ją do zasłonięcia zapasu drewna do kominka. Internetowo w zimie jeszcze widziałam, a potem jak chciałam kupić, to była już wyprzedana. W szkółkach stacjonarnych nie spotkałam jeszcze, ale w tym sezonie byłam raptem w jednej. No cóż za rok spróbuję.

Właśnie mało jej, ja będę szukała pewnie w necie, choc lubię sobie wcześniej obejrzeć, a tym razem nie bardzo mogę posadzić malutka bo musi brzozy zdążyć dogonić
W Dolinie Muminków 09:19, 26 kwi 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Basia po ile kora w Casto U Was?

Magnolia ładna bardzo.

Tą co Ja kupuję od lat to 9,48 za worek 80 litrowy.
W Dolinie Muminków 09:18, 26 kwi 2021

Do góry
Basia po ile kora w Casto U Was?

Magnolia ładna bardzo.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:16, 26 kwi 2021

Do góry
Piękna ta magnolia!!! I ile pąków ma!!!
Wstawiłam u siebie Susan.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:55, 26 kwi 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Trzymam kciuki za szybka rehabilitację nadgarstka.
A biała magnolia to sam urok i wdzięk. Cudo!

Dzięki Haniu, nadgarstek po zapakowaniu w ortezę, systematycznym smarowaniu i łyknięciu leków przeciwzapalnych zdumiewająco szybko wrócił do normy .
A biała magnolia już nie jest gwiazda rabaty. Zaczynała przekwitać już przed weekendem a przymrozki nie dodały jej urody. Ma już zbrązowiałe kwiaty.
Teraz czekam na kwiaty Susan .

effka napisał(a)
Kasiu, trzymam kciuki za nadgarstek, żeby szybko wrócił do formy!

Czy mogłabyś pokazać jak w sezonie wygląda Twoja rabata basenowa? Szukam inspiracji jak sprawić, żeby basen nie był na pierwszym planie w ogrodzie.

Efciu kochana, na razie to nie ma się czym inspirować... Żywopłot z irgi okalający placyk basenowy jeszcze mały i ażurowy - teraz trochę żałuję, że nie zrobiłam go z cisa..., a sama rabata jeszcze dość pusta. Myślę, że może za rok-dwa osiągnę już przynajmniej częściowo spodziewany efekt.
Ja po prostu zrobiłam wokół placyku z basenem rabatę i staram się tak ją obsadzić, by basen nie był widoczny z tarasu i teraz z kuchni.
Poszukałam ale oczywiście nie mam zdjęć tej rabaty, na których byłby tez basen . Znalazłam tylko takie kawałki:
Basen jest z prawej strony

Basen jest z lewej strony

A to od strony wejścia do basenu

Mało co widać.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:04, 26 kwi 2021

Do góry
Nowe kurki i magnolia, cena powala. U nas jednak tańsze i większe w sprzedaży. Zimna wiosna, ale i tak dużo się dzieje
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 26 kwi 2021

Do góry
Magnolia stellata, śliczna w pokroju, taka zaokrąglona i już kwitnie Będę szukać miejsca.
W Dolinie Muminków 07:45, 26 kwi 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witajcie Dziewczyny Magnolia bardzo ładna-duża,rozłożysta zakupy fajneteraz na dniach jak będzie pogoda czas na kupno kory.
Oby już pogoda dotarła do Polski bo zimno strasznie.
Pozdrawiam odwiedzających.

Super zakupy, ładne okazy i kolor, no i cena Basiu
W Dolinie Muminków 07:44, 26 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Basiu piękna magnolia Trochę żałuję, że nie kupiłam białej, albo lekko różowej ładniej by się odznaczyła niż Genie. Poza tym Genie ma chyba małe kwiaty

Zależy od sezonu, ale raczej ma mniejsze.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:43, 26 kwi 2021

Do góry
Fantastycznie wszystko wygląda, nieustannie podziwiam was oboje.
No i pierwsi goście byli, czyli sezon otwarty. Ciekawa jestem, jaka to magnolia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies