Nie wiem Dorotka
Może jej zimno albo stoi w wodzie ?
Myślałaś o przesadzeniu ?
Bo to ,że nie kwitnie to jedno ale to ,że nie przyrasta to trochę smutne
Niestety , magnolie są bardzo wymagające ,
Tak ,wiem ale są piękne
Jeśli producent sprawdzony to myślę ,że magnolia będzie nie z siewki
a co do mojej magnolii to " bida z nędzą "
wygląda strasznie , i jakieś coś różowe też ma
Jak się zrobić cieplej i przestanie wiać ,
To wstawie fotki pod wieczór
Ha ha, faktycznie UFO, z czasem będzie ładniejszy, po wycince to i owo do poprawki.
Jednak zdecydowałam się kulki zlikwidować, jutro mąż całą tę grubą gałąź odpiłuje, bo....mam cudnego klona, będzie mu tam dobrze i odsłoni się magnolia, ona też zyska.
Fotel teściowej, niezła nazwa, pokaż go.
Dziękuję Asiu. Twój ogród i praca mega motywują, działasz ostro i efekty masz piękne. Wiele inspiracji u Ciebie znalazłam. Lubię pełne rabaty, gdzie dużo się dzieje.
Hej Kamilo magnolia to jedna z lepszych roślin, którą dostałam w pakiecie z tym ogrodem. Z zakupami się sama wstrzymuję do maja, bo zimno i mam teraz dużo prac z uprzątnięciem terenu. Ale napewno pokażę. A frontowa bardzo mnie cieszy, wstawię fotki z lata 2020, bo znowu utyła
Wiatr głowę urywa, ale szybki obchód po ogrodzie zaliczyłam. Zła jestem strasznie, wczoraj u mnie grad padał. Magnolia juz się raczej ładniej nie zaprezentuje... spora część kwiatów wygląda tak...
Żeby była jak twoja to jej jeszcze brakuje latek, ale cieszę się że ta odmiana sobie dobrze radzi w naszych warunkach, na piaseczku. Ważne że nie kwitnie za wcześnie, to jest szansa że nacieszę się kwiatkami.
A u ciebie to się jeszcze zachwycam Wildcat. Koniecznie do kupienia
Wiosnę masz możni zaawansowaną i piękną
Magnolia Genie...super i z pąkami będziesz zadowolona, posadź w zacisznym miejscu i najlepiej jak ją będziesz mogła podziwiać z okna
Tulipany wyglądają imponująco i witalnie, moje zeszłoroczniaki mają tylko liście bez pąków, ale są i takie które zakwtną
Doniczka już jest, śliczna magnolia Elizabeth. Wstrzymam się jeszcze tydzień z posadzeniem bo mają być przymrozki przez kilka nocy. No i muszę wykopać jeszcze kłosowca, żeby potem już nie grzebać pannicy w korzeniach
Same fajne rośliny
Czyli judasze nowy, to i kwitnie już. dereń, zawsze mam na niego ochotę, jak coś wyleci, posadzę. Teraz klon i magnolia na liście u mnie, muszę u znajomego zamówić, aby mi dorodne okazy ściągnął.
Cieszę się bardzo że już piątek! Ten tydzień znowu był bardzo wyczerpujący. Trawa rośnie, pewnie bedziemy kosić, może jutro. Mogłoby już nie padać, bo po codziennych deszczach mam mlaszcząco w większej części ogrodu...
Fajnie że wszystko się zieleni. Jeszcze niech noce zawsze będą na plusie to może się wreszcie odważę pomidory w igloo posadzić. Normalnie od połowy kwietnia wszyscy sadzili, ale jest tak zimno że nie ma co ryzykować... a nie siałam jakichś dużych ilości w tym sezonie, stąd głupio byłoby je stracić...
Dziś powinna dotrzeć magnolia Sunsation którą sobie zamówiłam (przez Kasię haha) i piwonia drzewiasta. Plus dwa kiwi, mam miejsce przy ogrodzeniu. Te które już rosną muszę okryć, bo co roku majowe przymrozki je dopadają.
Póki co parocje nic, dzisiaj jeszcze nie oglądałam
Zimnica
A to ciekawe z tulipanami
U mnie się raczej nic nie odrodzi bo wyciągam listki bez cebul... chyba ze cebule zostały przetransportowane w inne miejsce
No ja mam nadzieje ze to paki kwiatowe, bo takie inne niż pozostałe
Mojej juz pękają paki wiec póki w donicy to powędruje do domu